Janewa 14.08.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Mam pytanie - ile kosztuje projekt+wykonanie ogrodu pow. 1200 m2, przy założeniu, że większość, czyli około 600 m2 będzie stanowił trawnik. Nie będzie altanek, oczka wodnego itp. Czy ktoś może wykonywał już takie prace i może mi podać orientacyjny koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 19.09.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Własnie odebrałam projekt ogrodu. Zapłaciłam 1 zł za m2 aranżowanej powierzchni, niezależnie czy planowałam trawnik czy rośliny. Czyli od powierzchni całej działki w m2 odejmij powierzchnię domu w m2. Natomiast za wykonanie czyli nasadzenie ogrodu zapłacilibyśmy ok 5zł/m2. Drugie 5zł za m2 za automatyczne nawodnienie (6 sekcji po 1600zł).Reasumując za moją działkę (bez domu) 1480m2 zapłaciłam 1400zł za projekt (lekki upust). Zrobienie terenu to 9600zł nawodnienie i ok.6000zł rośliny i trawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 21.09.2005 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Justyniu, Czy wycenę dostałaś od firmy działającej na terenie całej Polski? Pytam z chęcią bym z nimi porozmawiała. U mnie takie koszty wynosiły....60 tys. na gotowo i też nie było oczek, altanek itd. Tylko kostka, trawa i roślinki i nawodnienie. (mam ok 1400 m2 do zrobienia). Różnica więc jest zasadnicza. Proszę podziel się kontaktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 21.09.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Justyniu, Czy wycenę dostałaś od firmy działającej na terenie całej Polski? Pytam z chęcią bym z nimi porozmawiała. U mnie takie koszty wynosiły....60 tys. na gotowo i też nie było oczek, altanek itd. Tylko kostka, trawa i roślinki i nawodnienie. (mam ok 1400 m2 do zrobienia). Różnica więc jest zasadnicza. Proszę podziel się kontaktem. Znalazłam ich adres w internecie http://www.ogrodnictwo.lublin.pl Jakby były problemy z ich odnalezieniem, daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 26.09.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Dzięki Justynko99 za namiary. A czy Ty zdecydowałaś się na korzystanie z ich usług? Ja na razie szukam ładnej ziemi i torfu do ogrofu, ale tu w okolicahc Warszawy ceny przyprawiają o zawrót głowy. A jak tam u Was z cennikiem ziemi i torfu? Moze bardziej opłaca się zapłcić za ziemię i torf przywiezioną z lubelskiego niż mazowieckiego....Niejednokrotnie sie już o tym przekonałam, że warto poszukać dalej bo nawet z transportem to i tak wychodzi 50% taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 29.09.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Dzięki Justynko99 za namiary. A czy Ty zdecydowałaś się na korzystanie z ich usług? Ja na razie szukam ładnej ziemi i torfu do ogrofu, ale tu w okolicahc Warszawy ceny przyprawiają o zawrót głowy. A jak tam u Was z cennikiem ziemi i torfu? Moze bardziej opłaca się zapłcić za ziemię i torf przywiezioną z lubelskiego niż mazowieckiego.... Niejednokrotnie sie już o tym przekonałam, że warto poszukać dalej bo nawet z transportem to i tak wychodzi 50% taniej. Na razie mam projekt przez nich zrobiony. Ewentualną decyzję podejmiemy na wiosnę, kiedy będziemy na etapie robienia podjazdu, bo nawodnienie musi iść pod nim. Przykro mi, ale nie znam jeszcze cen. Jak wygląda ją one u Was? Jak będę bardziej czasowa to do nich zadzwonię i się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts