Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagospodarowanie działki - ogród

Janewa

Recommended Posts

• 1 month później...

Własnie odebrałam projekt ogrodu. Zapłaciłam 1 zł za m2 aranżowanej powierzchni, niezależnie czy planowałam trawnik czy rośliny. Czyli od powierzchni całej działki w m2 odejmij powierzchnię domu w m2.

Natomiast za wykonanie czyli nasadzenie ogrodu zapłacilibyśmy ok 5zł/m2. Drugie 5zł za m2 za automatyczne nawodnienie (6 sekcji po 1600zł).

Reasumując za moją działkę (bez domu) 1480m2 zapłaciłam 1400zł za projekt (lekki upust). Zrobienie terenu to 9600zł nawodnienie i ok.6000zł rośliny i trawa.

Justyniu,

Czy wycenę dostałaś od firmy działającej na terenie całej Polski? Pytam z chęcią bym z nimi porozmawiała. U mnie takie koszty wynosiły....60 tys. na gotowo i też nie było oczek, altanek itd. Tylko kostka, trawa i roślinki i nawodnienie. (mam ok 1400 m2 do zrobienia).

Różnica więc jest zasadnicza. :o

Proszę podziel się kontaktem.

Justyniu,

Czy wycenę dostałaś od firmy działającej na terenie całej Polski? Pytam z chęcią bym z nimi porozmawiała. U mnie takie koszty wynosiły....60 tys. na gotowo i też nie było oczek, altanek itd. Tylko kostka, trawa i roślinki i nawodnienie. (mam ok 1400 m2 do zrobienia).

Różnica więc jest zasadnicza. :o

Proszę podziel się kontaktem.

Znalazłam ich adres w internecie http://www.ogrodnictwo.lublin.pl

Jakby były problemy z ich odnalezieniem, daj znać.

Dzięki Justynko99 za namiary. A czy Ty zdecydowałaś się na korzystanie z ich usług? Ja na razie szukam ładnej ziemi i torfu do ogrofu, ale tu w okolicahc Warszawy ceny przyprawiają o zawrót głowy. A jak tam u Was z cennikiem ziemi i torfu? Moze bardziej opłaca się zapłcić za ziemię i torf przywiezioną z lubelskiego niż mazowieckiego....

Niejednokrotnie sie już o tym przekonałam, że warto poszukać dalej bo nawet z transportem to i tak wychodzi 50% taniej.

Dzięki Justynko99 za namiary. A czy Ty zdecydowałaś się na korzystanie z ich usług? Ja na razie szukam ładnej ziemi i torfu do ogrofu, ale tu w okolicahc Warszawy ceny przyprawiają o zawrót głowy. A jak tam u Was z cennikiem ziemi i torfu? Moze bardziej opłaca się zapłcić za ziemię i torf przywiezioną z lubelskiego niż mazowieckiego....

Niejednokrotnie sie już o tym przekonałam, że warto poszukać dalej bo nawet z transportem to i tak wychodzi 50% taniej.

Na razie mam projekt przez nich zrobiony. Ewentualną decyzję podejmiemy na wiosnę, kiedy będziemy na etapie robienia podjazdu, bo nawodnienie musi iść pod nim.

Przykro mi, ale nie znam jeszcze cen. Jak wygląda ją one u Was? Jak będę bardziej czasowa to do nich zadzwonię i się dowiem.