magwaw 14.08.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Zastanawiam sie nad pomalowaniem salonu w dwóch kolorach. Rolety mam juz bordowe i ściany tez bym chciała w podobnym deseniu, jednak kompletnie nie mam pojęcia jak połączyc dwa kolory. Czy ssą może jakieś zasady jak sie to robi? I jaki kolor najlepiej dobrać do borda? Mebli jeszcze nie mam, dlatego na wszelkie propozycje jestem otwarta. Mieszkanie jest w starej kamienicy.Pokój jest kwadratowy, naprzeciwko ściany gdzie znajduja sie drzwi znajduje sie okno z drzwiami balkonowymi.Pozostałe dwie sciany są "całe". Prosze o sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuz75 18.08.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 do bordowego pasowalby oranz lub brzoskwinia. oczywiscie nie za ciemna. ogolnie przyjmnuje sie ze dwa kolory nie moga byc za bliko ani nie za daleko od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.08.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Do bordo jasny bez, bardzo ladnie wyglada. Laczenie kolorow zalezy tylko od Twojej tolerancji na zdecydowane kolory Mozna zrobic cala jedna sciane, ktoras z bocznych bordo.... reszte w stonowanym bezu. Jezeli jest to dla Ciebie za duzo, to ostatnio bardzo popularne jest robienie szerokiego pasa 50-70 cm jakies 20 cm ponizej sufitu, wlasnie w takim "dodatkowym" kolorze. Kolor mozna wstawic roznie, tez zalezy od umeblowania. Fajnie wyglada naprzyklad robienie koloru miedzy polkami ktore ida od sciany do sciany. Albo szeroki pas pionowy przy stole ktory stoi w pokoju i opiera sie o sciane. Duzo jest mozliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleklu 18.08.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 zobacz na kolor w systemie kolorów NCS s-0505-y lub s-0505-y 10r . są to kremy do borda pasują na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 18.08.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 http://www.dulux.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/InspirationLandingView?storeId=10752&catalogId=10051&langId=-1 - tutaj możesz pooglądac i sama dobrac kolorki....Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 18.08.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Zastanawiam sie nad pomalowaniem salonu w dwóch kolorach. Rolety mam juz bordowe i ściany tez bym chciała w podobnym deseniu, jednak kompletnie nie mam pojęcia jak połączyc dwa kolory. Prosze o sugestie. właśnie mam pokój pomalowany na bordowo. W pokoju połączenie 3 kolorów- sufit i ściana z oknem - bordowa, 1 ściana ostry pomarańcz, 2 pozostałe beż- nie polecam bordowego w nadmiarze- szybko się nudzi i jest dość męczący zwłaszcza na małych powierzchniach, ani takich odważnych połączeń. Tak sobie umysliłam 2 lata temu i tak zostanie do przeprowadzki do własnego domku o ile wytrzymam. Dordo dobrze komponuje się z kawa z mlekiem tylko efekt może być dość przytłaczający- optycznie zmniejszych pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.08.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 ...a moja 1/2 siedzi i myśli nad kolorami..... np. w salonie - ściana kominkowa - miedź bilard - 3650, wejście beże... ...że o łazience nie wspomnę J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowwi 20.08.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Ciekawe połaczenie - ecru, dużo "połamanych" bieli, srebrzyste lny - i do tego detale bordo. Jakieś tasiemki, wzorki na tkaninie. Tylko bardzo delikatne, nienachalne. Całość bardzo wyciszająca, więc myślę o takiej sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IN 21.08.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 A tu można podpatrzeć ,jak może wyglądać bordowa sypialnia {mam nadzieję , że właścicielka się nie obrazi) :http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=26683757&a=26848095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts