Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie trendy w kolorach ścian?poradżcie!

magwaw

Recommended Posts

Zastanawiam sie nad pomalowaniem salonu w dwóch kolorach. Rolety mam juz bordowe i ściany tez bym chciała w podobnym deseniu, jednak kompletnie nie mam pojęcia jak połączyc dwa kolory. Czy ssą może jakieś zasady jak sie to robi? I jaki kolor najlepiej dobrać do borda? Mebli jeszcze nie mam, dlatego na wszelkie propozycje jestem otwarta. Mieszkanie jest w starej kamienicy.Pokój jest kwadratowy, naprzeciwko ściany gdzie znajduja sie drzwi znajduje sie okno z drzwiami balkonowymi.Pozostałe dwie sciany są "całe". Prosze o sugestie.

Do bordo jasny bez, bardzo ladnie wyglada. Laczenie kolorow zalezy tylko od Twojej tolerancji na zdecydowane kolory :wink: Mozna zrobic cala jedna sciane, ktoras z bocznych bordo.... reszte w stonowanym bezu. Jezeli jest to dla Ciebie za duzo, to ostatnio bardzo popularne jest robienie szerokiego pasa 50-70 cm jakies 20 cm ponizej sufitu, wlasnie w takim "dodatkowym" kolorze.

Kolor mozna wstawic roznie, tez zalezy od umeblowania. Fajnie wyglada naprzyklad robienie koloru miedzy polkami ktore ida od sciany do sciany. Albo szeroki pas pionowy przy stole ktory stoi w pokoju i opiera sie o sciane. Duzo jest mozliwosci.

Zastanawiam sie nad pomalowaniem salonu w dwóch kolorach. Rolety mam juz bordowe i ściany tez bym chciała w podobnym deseniu, jednak kompletnie nie mam pojęcia jak połączyc dwa kolory. Prosze o sugestie.

właśnie mam pokój pomalowany na bordowo. W pokoju połączenie 3 kolorów- sufit i ściana z oknem - bordowa, 1 ściana ostry pomarańcz, 2 pozostałe beż- nie polecam bordowego w nadmiarze- szybko się nudzi i jest dość męczący zwłaszcza na małych powierzchniach, ani takich odważnych połączeń. Tak sobie umysliłam 2 lata temu i tak zostanie do przeprowadzki do własnego domku :D o ile wytrzymam. Dordo dobrze komponuje się z kawa z mlekiem tylko efekt może być dość przytłaczający- optycznie zmniejszych pomieszczenie.