Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie hodować morderców!

ckwadrat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 640
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość ja i ty

9 tygodniowy niemowlak w Melbourne - rottweiler

rocze dziecko w Wakefield - rottweiler

nadal nie widze tu opisu że pies był z rodowodem.

....to przeczytaj i cytuj wiecej jak dwa zdania :p ,nie jak ktos z klapami na oczach. :D

ps. troche wiecej dystansu do siebie i swiata. Strach jak czlowiek zmiena sie w oszoloma psiego. :D

...to przeczytaj i cytuj wiecej jak dwa zdania

zapewniam Cię ,że przeczytałam dokładnie i nie zauwazyłam abys napisał że były to psy z rodowodem.

Listonosz też powiedział,ze gonił go rottweiler :wink: to,że ktoś napisze "rottweiler zagryzł,pogryzł itd" nie oznacza wcale że to własnie o tę rasę chodzi(przykład -listonosz) media nie wnikają w to aż tak głęboko - duzy,czarny podpalany pies - to na pewno rottweiler :evil:

a to przykład jak nieobiektywni sa dziennikarze,i jak potrafią przeinaczyć fakty aby dodać jak najwięcej dramatyzmu i sensacji :evil:

http://blog.zw.com.pl/blog/archives/108#comment-184

Gość ja i ty
...to przeczytaj i cytuj wiecej jak dwa zdania

zapewniam Cię ,że przeczytałam dokładnie i nie zauwazyłam abys napisał że były to psy z rodowodem.

Listonosz też powiedział,ze gonił go rottweiler :wink: to,że ktoś napisze "rottweiler zagryzł,pogryzł itd" nie oznacza wcale że to własnie o tę rasę chodzi(przykład -listonosz) media nie wnikają w to aż tak głęboko - duzy,czarny podpalany pies - to na pewno rottweiler :evil:

a to przykład jak nieobiektywni sa dziennikarze,i jak potrafią przeinaczyć fakty aby dodać jak najwięcej dramatyzmu i sensacji :evil:

http://blog.zw.com.pl/blog/archives/108#comment-184

To czytasz i cytujesz wybiorczo. 8)

Piszesz jak wlascicel psa , ktory widzi tylko swego pupila i ma w nosie pozostala czesc spoleczenstwa.Wiadomosc zostaly zaczerpniete z informacji przekazanej przez rzecznika policji(co prawda nie w polsce), a wlasciciele dzialali aktywnie w zwiazku.............

ps takie dyskusje nie mialy by tu miejsca.

Winni są Ci, którzy zostawili dziecko sam na sam z psem. nigdy nie zostawia sie dziecka i psa samych - żadnego psa yorka też. Ja mam bardzo łagodną suczkę berneńczyka i jej też nigdy nie zostawiłabym samej z dzieckiem. wszystko na ten temat.

zależy jeszcze od wieku dziecka - co innego niemowle, co innego 2 latek, a całkiem co innego 8-10 latek

a wlasciciele dzialali aktywnie w zwiazku.............

zwracam honor nie zauważyłam :oops:

Jednak zapewniam Cię,że w takich wypadkach 99% psów to psy z pseudohodowli

i jeszcze dołoże coś co warto poczytać

http://arka.strefa.pl/Pseudohodowle/pseudohodowle.html

http://www.strazdlazwierzat.com.pl/index.php?pliki=interwencje

a wlasciciele dzialali aktywnie w zwiazku.............

Właściciel właścicielowi nie równy. Niektórzy hodują psy normalnie, inni mimo iż działają w związku i tak mają gdzieś psy, dla nich liczy się tylko kasa.

Po drugie prasie nigdy nie wierzę. Ostatnio zobaczyłem w gazecie zdjęcie mojego autorstwa podpisane innym nazwiskiem i historie wyciągniętego przez nas psa z zupełnie innymi faktami. I wiedząc jaka była prawda a czytając zupełnie co innego mam im wierzyć?

Oczywiście zadzwoniłem do nich. przeprosili i podali inny telefon, żeby tam się kontaktować w celu uzgodnienia sprostowania. Ale już nikt nie odebrał mojego telefonu :evil:

Winni są Ci, którzy zostawili dziecko sam na sam z psem. nigdy nie zostawia sie dziecka i psa samych - żadnego psa yorka też. Ja mam bardzo łagodną suczkę berneńczyka i jej też nigdy nie zostawiłabym samej z dzieckiem. wszystko na ten temat.

zależy jeszcze od wieku dziecka - co innego niemowle, co innego 2 latek, a całkiem co innego 8-10 latek

1/ Na gorze tej strony jest link i cytat notatki prasowej.

Wynika z niej , ze rodzice zostawili dziecko z dziadkami.

Pies zaatakowal pomimo ich obecnosci , a ze dziecko bylo male a pies mial potezne szczeki to skonczylo sie tragedia.

Kazdy pies moze zaatakowac ale nie kazdy zabic .... blyskawicznie na oczach ludzi.

Dziwilem sie prezentowanym tu zdjeciom asta z niemowlakiem .... ale zostalem "zaszczekany" przez wielbicieli psow ras niepotrzebnych.

2/ Zalezy przede wszystkim od psa - co innego ratlerek co innego rottweiler.

Dziwilem sie prezentowanym tu zdjeciom asta z niemowlakiem .... ale zostalem "zaszczekany" przez wielbicieli psow ras niepotrzebnych.

Czyli jakich?Obecnie na dobrą sprawę wszystkie rasy są niepotrzebne. Domu chroni alarm , wiec nie hodować psów ras stróżująco -obronnych, lekarz leczy , więc dogoterapia to fanaberia, psy ras ozdobnych to widzimisię arystokracji, owczarki niemiecki zagryzały polskie dzieci jako psy SS, file tropiły niewolników, tosy przepychały się w sumo, wyżły i inne myśliwskie to kłusownicy, teriery typu bull to już totalna porażka, albo walki psów, albo osaczyły byki, inne teriery to szczurołapy, jamnik to wybryk natury, boxer ma niewyjściowy ryj, doberman to pies hycla, rottweiler też nie lepszy, pudel głupi jak but i fika w cyrku, charty wiadomo polowania więc zero litości, zwykłe kundle są zapchlone na potęgę i brzydkie jak noc, buldogi ohydne , zęby im widać, labrador jak zmoknie to śmierdzi i ma go Putin więc jest polityczny i tak dalej .Na każdą rasę znajdą się paragrafy, świadczące o tym aby jej nie hodować. Po co w ogóle człowiekowi pies, tylko wydatek a to na łańcuch a to na budę i jeszcze żre. No może małe jeszcze się obronią bo w razie czego to nie zagryzą , ale tylko takie do 10 kg. Pozostałe to mordercy. Taki amstaff może zastąpić prasę hydrauliczną, uścisk szczęk większy od rekina . Do odstrzału i to kilka jednym nabojem. W sumie to najlepiej nie mieć psa a i sąsiadowi zabronić, co się będzie panoszył a jego nic niewarty pies będzie moim powietrzem oddychał. Najpierw mordercy, teraz psy ras niepotrzebnych , widzę ewolucję, może niedługo przeczytam , ze to w ogóle nie o psy chodzi tylko o krwiożercze bestie. Na wizytę u specjalisty obecnie czeka się dość długo więc mam nadzieje , że nastąpi błogi spokój.

Oj mokka taka duża a taka głupia :wink:

Zostać mogą labki, goldeany i yorki reszta do gazu.

Masz Goni_Mnie_Peleton cos dla Ciebie, na pewno się ucieszysz, że jedna bestia mniej. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106100

Wracając do tragedii z mixem w typie rottka:

1. Dziecko zostało na podwórku samo

2. Pies już wcześniej wydostawał się z kojca

3. Pies był spuszczany tylko na noc, resztę spędzał w kojcu

4. Prawdopodobnie od czterech lat nie był szczepiony na wściekliznę

I co nadal nie widzisz tu winy człowieka :roll: uważasz, że dobrze zajmował się psem :roll: zapomniałam sam pewnie tak swojego trzymasz :roll:

Cytat "Pies zaatakowal pomimo ich obecnosci , a ze dziecko bylo male a pies mial potezne szczeki to skonczylo sie tragedia"

Mylisz się, pies wyciągnął dziecko z wózka, kiedy przy nim NIKOGO nie było, dziadkowie dotleniali dziecko, ot niefrasobliwośc

Edit, upss, Gabryella już napisała wszystko :oops:

Akcja z zastrzelonym rottkiem, przeprowadzona wzorcowo :oops: kilkadziesiąt strzałów z ostrej amunicji, wśród ludzi, brak weta, brak naboi usypiających, suka zjada podwójną porcję usypiacza, (trudne do przewidzenia przy głodnych psach) brak kolejnej porcji środka dla psa, pies trafiony kilkakrotnie przez godzinę dogorywa wśród dzielnych wybawicieli połowy miasta. Cud, że nie stała się tragedia i nikt z ludzi nie został postrzelony, lub zaatakowany, przez przestraszonego postrzelonego psa. KA-TA-STRO-FA

Oj mokka taka duża a taka głupia :wink:

Zostać mogą labki, goldeany i yorki reszta do gazu.

Bzdura.

Wystarczy zakazac hodowli psow ras , ktore zostaly stworzone do walk a teraz nie wiedziec czemu sa zmieniane w przyjacielskie i lagodne psiaki.

Moze i ten zamysl hodowlany sie kiedys uda , nie takie rzeczy czlowiek stworzyl.

Tylko , ze wtedy te psy beda wygladac zupelnie inaczej.

Mniej miesni , slabsze szczeki ...... nie byloby niespodzianka gdyby wyszlo cos w typie labradora.

Pewnie co niektorzy beda zawiedzeni. Nie bedzie czym podbudowac swego ego , zakryc kompleksow... itp. Ogrodzenia pod wysokie napiecie podpiac nie mozna , karabinu maszynowego kupic w sklepie na szczescie tez.

Wracając do tragedii z mixem w typie rottka:

1. Dziecko zostało na podwórku samo

2. Pies już wcześniej wydostawał się z kojca

3. Pies był spuszczany tylko na noc, resztę spędzał w kojcu

4. Prawdopodobnie od czterech lat nie był szczepiony na wściekliznę

I co nadal nie widzisz tu winy człowieka :roll: uważasz, że dobrze zajmował się psem :roll: zapomniałam sam pewnie tak swojego trzymasz :roll:

Nie wiem skad masz te informacje.

Zreszta mniejsza z tym. Prawdziwe czy nie.

Wina czlowieka jest oczywista , tylko ze siega dalej niz chcesz zauwazyc.

Mam malego psiaka i trzymam go w doskonalych warunkach.

Co prawda nie wlazi mi do lozka , nie wpuszczam go do domu , nie lize mnie po twarzy ...... itp , ale jestem przekonany ze jest o wiele szczesliwszym psem niz niejeden zaglaskany kanapowiec trzymany w mieszkaniu.

Gdybym jednak traktowal go zle , trzymal caly czas na lancuchu , glodzil , bil i maltretowal to nawet jakby mu przyszlo do glowy zeby kogos pogryzc to co najwyzej potargalby jakas nogawke. Nie jest grozny , nawet potencjalnie.

Pozdrawiam

Nie, bo Ty uważasz, że sprawę rozwiąże zakaz hodowli co najmniej 50% ras, a ja uważam, że sprawę rozwiąże co innego. Wystarczyłoby, aby posiadanie psa stało się przywilejem i aby trafiał zawsze w ręce ludzi odpowiedzialnych, którzy go chcą.

Jeśli chodzi o moje zdanie na temat Twojego stosunku do psów to wyrobiłam je sobie na podstawie innego wątku, na pewno mój stosunek do psów jest inny niż Twój.

I na koniec. Mój pies pobiegał dzisiaj trzy godziny po budowie, był godzinę na spacerze w lesie. Teraz śpi sobie na moim łóżku i kurcze nie wygląda na nieszczęśliwego. Za to jak wyjeżdżałam z mojej wiochy to jak zawsze zaglądałam co tam u psów sąsiadów - jedne na łańcuchach, kilka luzem przed bramami, inne w kojcach i kurcze mój, mimo iż mieszka, jak na razie w bloku, wygląda na szczęśliwszego.

Już to tu pisałam, ale się powtórzę...

ZABRONIć HODOWLI LUDZI - to rasa zupełnie niepotrzebna...

- zabija

- gwałci

- kradnie

- kłamie

- wywołuje wojny

- kłóci się

- przeklina

- porzuca i bije dzieci

etc.

Nieprawdę mówię?

Aaaaahaa, bezmyślnie uogólniam???

No to dokładnie tak jak Ty, Goni_blablabla ...