rrmi 07.10.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 To wykazała sie niezwykłą logiką A co sie tak wytrzeszczasz ? Ja Jej nie oceniam . Kupilam psa , bo mi pasowal . O ile dobermanom zostawia sie nie kopiowane uszy to ogony raczej tna . Sa tacy co kopiuja i trzymaja w klatkach i woza tylko na wystawy , mysle , ze to wieksze nieszczescie dla psa niz to czy ma ogon czy nie . Osobiscie bylabym bardziej wdzieczna ustawodawcy gdyby zajal sie psami na lancuchach , w budach i bezpanskimi . I krzywdzeniem zwierzat ,takim chocazby jak przyklad z linku powyzej. Oczywiscie mokka masz racje , zaden wet sie nie przyzna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.10.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Moja hodowczyni /starszego psa/ jest wetem , Jej maz rowniez. Maluchy mialy ciete ogonki.Powiedziala , ze uszy zostawila nie ciete i ciac nie bedzie ,gdyby nawet ktos chcial . O wolnej woli nie wspominala . Powiedziala , ze jest zakaz i koniec . To wykazała sie niezwykłą logiką ja tylko dodam To znaczy czego jest ZAKAZ a czego nie, bo zupelnie sie w tej logice hodowczyni dobkow, ktora jest wetem pogubilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.10.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Moja hodowczyni /starszego psa/ jest wetem , Jej maz rowniez. Maluchy mialy ciete ogonki.Powiedziala , ze uszy zostawila nie ciete i ciac nie bedzie ,gdyby nawet ktos chcial . O wolnej woli nie wspominala . Powiedziala , ze jest zakaz i koniec . To wykazała sie niezwykłą logiką ja tylko dodam To znaczy czego jest ZAKAZ a czego nie, bo zupelnie sie w tej logice hodowczyni dobkow, ktora jest wetem pogubilam Hodowczyni blondynka , stad pewnie brak logiki. Mi brak ogona a posiadanie uszu pasuje.U mojego psa oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.10.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Hodowczyni blondynka , stad pewnie brak logiki. Mi brak ogona a posiadanie uszu pasuje.U mojego psa oczywiscie No to brak logiki zrodla sie wyjasnil, ale skad potrzeba powtarzania takich logicznych twierdzen, to ja nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.10.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Hodowczyni blondynka , stad pewnie brak logiki. Mi brak ogona a posiadanie uszu pasuje.U mojego psa oczywiscie No to brak logiki zrodla sie wyjasnil, ale skad potrzeba powtarzania takich logicznych twierdzen, to ja nie wiem Pewnie podobnie jak mowienie o wolnej woli. Nie chce mi sie z Toba gadac . Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 07.10.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 mokka, nie wiem skąd masz ten spis,ale my się właśnie w działach specjalnych na psy i koty rejestrujemy.......Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 07.10.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 mokka, nie wiem skąd masz ten spis,ale my się właśnie w działach specjalnych na psy i koty rejestrujemy....... Mam go z KRUS właśnie art. 16: http://www.krus.gov.pl/krus/podstawy-prawne/ustawa-z-dnia-2-kwietnia-2004-roku-o-zmianie-ustawy-o-ubezpieczeniu-spolecznym-rolnikow-oraz-zmianie-niektorych-innych-ustaw/ Nie mówię o US , bo to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 07.10.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Facet z krusu powiedział, że jeśli przyniesiemy wpis z us do działów spec. to on nas zarejestruje. zobaczymy co bedzie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 07.10.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Powodzenia, kiedyś tak właśnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKA55 08.01.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 kupilismy psa amstafa niestety byl on bity mam dziecko ktore ma 3 lata. obawiam sie ze pies moze byc agresywny w stosunku do dziecka czy ktos zna sie na tej rasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKA55 08.01.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 kupilismy psa amstafa niestety byl on bity mam dziecko ktore ma 3 lata. obawiam sie ze pies moze byc agresywny w stosunku do dziecka czy ktos zna sie na tej rasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.01.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 kupilismy psa amstafa niestety byl on bity mam dziecko ktore ma 3 lata. obawiam sie ze pies moze byc agresywny w stosunku do dziecka czy ktos zna sie na tej rasie? Ręce opadają, nie wiem nawet jak to cenzuralnie skomentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.01.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 kupilismy psa amstafa niestety byl on bity mam dziecko ktore ma 3 lata. obawiam sie ze pies moze byc agresywny w stosunku do dziecka czy ktos zna sie na tej rasie?A ile ten pies ma lat /miesiecy i skad wiesz , ze byl bity ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 08.01.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Gdzie kupiliście tego psa, od kogo, ile lat ma ten pies, gdzie wcześniej przebywał, dlaczego uważasz, że był bity? Napisz przydomek, albo imiona rodziców, może będę kojarzyła o jakiego psa chodzi, ale szczerze powiem to bardzo wątpię, aby jakikolwiek myślący hodowca sprzedał do domu, gdzie jest takie małe dziecko psa z przeszłością. Nie uprzedzam faktów, podaj jak najwięcej info o tym psie. Macie w ogóle doświadczenie z bullowatymi ? czy ktos zna sie na tej rasie? A Ty nie znasz tej rasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 08.01.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 kupilismy psa amstafa niestety byl on bity mam dziecko ktore ma 3 lata. obawiam sie ze pies moze byc agresywny w stosunku do dziecka czy ktos zna sie na tej rasie? Skontaktuj sie ze mna. Czy pies ma rodowód czy to jest pies "prawie" rasowy?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 17.01.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 kupilismy psa amstafa niestety byl on bity mam dziecko ktore ma 3 lata. obawiam sie ze pies moze byc agresywny w stosunku do dziecka czy ktos zna sie na tej rasie? nie no, to chyba musi byc prowokacja bo nie wierze,ze mozna byc az tak ograniczonym umyslowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.01.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 kupilismy psa amstafa niestety byl on bity mam dziecko ktore ma 3 lata. obawiam sie ze pies moze byc agresywny w stosunku do dziecka czy ktos zna sie na tej rasie? Wlasnie dzieki takim osoba jak Ty sa potem tragedie typu 'pies pogryzl dziecko". Nie ma zlych psow, sa tylko glupi wlasciciele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 17.01.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Tragedią jest, ze ZKwP całkowicie olewa takie sytuacje, nie dementujac sytuacji, iz dany pies nie jest rodowodowym (czyli rasowym) zwierzeciem i używanie "...rasy amstaff.." jest całkowicie nieuprawnione. Co więcej - zdarzają się działacze, którzy publicznie gloryfikują kundle oraz głosza potrzebę zaprzestania hodowli niektórych ras. Ale ciekawe jest, ze niekoniecznie tych, które rzeczywiscie gryzą Z drugiej strony następuje taka "głupotyzacja" dziennikarzy, ze chyba nie ma żadnego pomysłu jak trafić do nich z normalnymi argumentami. wreszcie jakiś sensowny post w tle tych innych w stylu "spalić czarownicę"... sama mam 2 pit bulle(1 rasowy, 1 kundle w typie), 1 amstaffa-jakoś przeżyliśmy przez te wszystkie lata, innych ras raczej chować nie bedziemy, gdyż zupełnie nam nie odpowiadają. wielokrotnie uczestniczyłam w wyjaśnianiu internetowych sporów dot.artykułów, w których uzyto hasła "dziecko zagryzł amstaff" przy czym-przy artykule używano bezprawnie zdjęć jakieś bogu ducha winnego asmtaffa z jakiejś hodowli...pamiętam dzisiątki tego typu spraw...tylko po interwencji hodowców i ich zdecydowanym sprzeciwie na to, by uzywać zdjęć ich psów-zdjecia usuwano, a pod lawiną naszych pytań okazywało się, że ...amstaff nie miał rodowodu(więc co to za amstaff??)...a czasem okazywało się, że "amstaff" bardziej przypominał owczarka niż terriera typu bull.. zamiast palić czarownice i szukać winy w psach-skupcie się na ludziach, którzy bez opamiętania i jakkolwiek romnażają kundle w typie: przez co nasze schroniska bombardowane sa różnorakimi psami z wadami fizycznymi i psychicznymi... przy kupnie psa człowiek powinien też przewidzieć swe fizyczne możliwości: nie kupuje się bernardyna do kawalerki, nie kupuje sie duzego owczarka do domu z malymi dziećmi, nie kupuje się pit bulla do domu, w ktorym żyją inne zwierzeta... psom wszelkich ras nic nie brakuje-za to dużo brakuje ich właścieielom:przede wszystkim WYOBRAŹNI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 17.01.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Już to tu pisałam, ale się powtórzę... ZABRONIć HODOWLI LUDZI - to rasa zupełnie niepotrzebna... - zabija - gwałci - kradnie - kłamie - wywołuje wojny - kłóci się - przeklina - porzuca i bije dzieci etc. Nieprawdę mówię? Aaaaahaa, bezmyślnie uogólniam??? No to dokładnie tak jak Ty, Goni_blablabla ... Goni mnie peleton-załapujesz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiodek 12.03.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Może już to pisałem a może nie. Podobno według statystyk w USA jest większe prawdopodobieństwo, ze zostaniesz zamordowany przez najbliższych członków rodziny niż że zagryzie cię pies... Przypuszczam, ze u nas jest tak samo. W tej sytuacji takie skupianie się na sporadycznych przypadkach pogryzień lub zagryzień mijają się z sensem. Podobnie w kwestii np. zatruć tlenkiem węgla (zaczadzeń) - kilkadziesiąt rocznie! ludzi leczonych po takich zatruciach - kila tysięcy rocznie. A porażenia prądem elektrycznym? A wszelkie wypadki przy pracy? błędy lekarzy? Dla mnie to tak, jakby mi ludzie wynosili zborze ze stodoły workami ale ja akurat walczę z małą myszką... Bo nie lubię myszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts