arjuna 26.03.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Opracownanie dotyczy wszystkich psich ras w stanach, a agresji i pogryzien .Liderem zostal pitt bull. Dziwie sie , ze jako wlascicielka rowniez nie styszalas o czym takim.Pomijam wczesniejsze "testy" i lekarza od swin. Poszperam to rzuce cyframi. ach, ja takich prac do znam na pęczki(znów sobie zmyśliłeś, że nie słyszałam...), tyle, że nie są to prace naukowe.. Z pewnością wiesz, że aby pracę można było uznać za naukową, należy uwzględnić wszelakie zmienne: -wiek zwierzęcia -brak chorób(np. guz mózgu może u każdej rasy powodować niekontrolowaną agresję) -przynaleźność do rasy(czyli rodowód) -okolicznosci(np. cieczka suki) i takie inne. inaczej-jest to praca na naiwnym poziomie licealnym: i tylko takie czytałam. Ani jednego opracowania naukowego, które ugryzłoby temat jak należy. Ale chyba tego tlumczyć nie muszę-bo to oczywiste. nie skupiaj się na liczbach, tylko na żródle: jeśli okaże się, że miałeś rację-stawiam piwo Jeśli nie miałeś-TY mi stawiasz 2:P ps. mam wrażenie, że już czytałam to opracowanie: i jeśli mam rację, to sie szczerze zwiodłam...bo to nie jest praca naukowa-nie uwzględnia ilości zwierząt żyjących na danych terenie, ani czystości rasy... jeśli to jest TO-to jest już to stare i dawno obalone;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 American Temperament Testing Society.slyszalas? Pan łaskawy wybaczy, jam polka jest: po polsku rozumiem jedynie.... HHSHGULIUHFSD: a Pan o tym słyszał? nie?( jaki ignorant;)) Kynologia ,a weterynaria to 2 różne rzeczy, nie wiem, jak to jest u Pana, ale sadzę, że nie mieszka Pan w Azarbejdżanie, by było to niejasne. Służę definicjami, jak coś-chętnie pomogę zrozumieć, że szkolić psa a odrobaczać-to naprawdę 2 światy. Niepojętym dla mnie jest, że nie mając zielonego pojęcia o pit bullu, broni Pan swych racji..Do tego jednak potrzeba argumentów-tymczasem mam wrażenie, że Pan po prostu nie lubi rasy nie znając jej- i na tym opiera się to plucie jadem.. Bardzo nieładnie. Super widze , ze jednak nigdy sie nie mialo kontaktu z klinikami tylko dla piesow i lekarzy ktorzy szkola sie tylko w tym sektorze specjalizacji.hehe o kurde, naprawdę? widzę, że codziennie dowiaduję sie nowych rzeczy o sobie W tym sęk, że nie masz zielonego pojecia o tym, z czym mam, a z czym nie mam kontaktu. Widze,k ze trafił sie kolejny filozof-bajkopisarz: czego nie wie, to sobie dopowie... (przeszłam na TY-probuję się do Ciebie dopasować...) Sluchaj kochany niedouku, specjalizacja tylko w tym zakresie jest sprawa oczywista w tym spoleczenstwie w ktorym zyje . Moze sie tobie to podobac czy nie, lecz jest to zwyklym faktem....a prowadzenie leczenia przez takich specjalistow jest niejednokrotnie drozsze niz pobyt w szpitalu(takim zwyklym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Opracownanie dotyczy wszystkich psich ras w stanach, a agresji i pogryzien .Liderem zostal pitt bull. Dziwie sie , ze jako wlascicielka rowniez nie styszalas o czym takim.Pomijam wczesniejsze "testy" i lekarza od swin. Poszperam to rzuce cyframi. ach, ja takich prac do znam na pęczki(znów sobie zmyśliłeś, że nie słyszałam...), tyle, że nie są to prace naukowe.. Z pewnością wiesz, że aby pracę można było uznać za naukową, należy uwzględnić wszelakie zmienne: -wiek zwierzęcia -brak chorób(np. guz mózgu może u każdej rasy powodować niekontrolowaną agresję) -przynaleźność do rasy(czyli rodowód) -okolicznosci(np. cieczka suki) i takie inne. inaczej-jest to praca na naiwnym poziomie licealnym: i tylko takie czytałam. Ani jednego opracowania naukowego, które ugryzłoby temat jak należy. Ale chyba tego tlumczyć nie muszę-bo to oczywiste. nie skupiaj się na liczbach, tylko na żródle: jeśli okaże się, że miałeś rację-stawiam piwo Jeśli nie miałeś-TY mi stawiasz 2:P no popatrz rzadaowa agencja w stanach i same glaby: Jeffrey J. Sacks, MD , MPH ; Leslie Sinclair, DVM ; Julie Gilchrist, MD ; Gail C. Golab, PhD , DVM ; Randall Lockwood, PhD Nie mow , ze jako wlasciciel psa z predyspozycja do agresji dalej tobie sie to nie obilo o uszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 26.03.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 American Temperament Testing Society.slyszalas? Pan łaskawy wybaczy, jam polka jest: po polsku rozumiem jedynie.... HHSHGULIUHFSD: a Pan o tym słyszał? nie?( jaki ignorant;)) Kynologia ,a weterynaria to 2 różne rzeczy, nie wiem, jak to jest u Pana, ale sadzę, że nie mieszka Pan w Azarbejdżanie, by było to niejasne. Służę definicjami, jak coś-chętnie pomogę zrozumieć, że szkolić psa a odrobaczać-to naprawdę 2 światy. Niepojętym dla mnie jest, że nie mając zielonego pojęcia o pit bullu, broni Pan swych racji..Do tego jednak potrzeba argumentów-tymczasem mam wrażenie, że Pan po prostu nie lubi rasy nie znając jej- i na tym opiera się to plucie jadem.. Bardzo nieładnie. Super widze , ze jednak nigdy sie nie mialo kontaktu z klinikami tylko dla piesow i lekarzy ktorzy szkola sie tylko w tym sektorze specjalizacji.hehe o kurde, naprawdę? widzę, że codziennie dowiaduję sie nowych rzeczy o sobie W tym sęk, że nie masz zielonego pojecia o tym, z czym mam, a z czym nie mam kontaktu. Widze,k ze trafił sie kolejny filozof-bajkopisarz: czego nie wie, to sobie dopowie... (przeszłam na TY-probuję się do Ciebie dopasować...) Sluchaj kochany niedouku, specjalizacja tylko w tym zakresie jest sprawa oczywista w tym spoleczenstwie w ktorym zyje . Moze sie tobie to podobac czy nie, lecz jest to zwyklym faktem....a prowadzenie leczenia przez takich specjalistow jest niejednokrotnie drozsze niz pobyt w szpitalu(takim zwyklym). i dyskusja siegnęła dna. z takimi tekstami to możesz sobie podbijać do matki czy żony. Wypowiadasz sie na forum publicznym, wiec trzymaj fason i nie wyrazaj sie do obcych kobiet jak cham. Zniosłam, że mi jedziesz na "ty", że nie piszesz zaimków z duzych liter, ale teraz...mam duży niesmak.. a podobno włascicieli amstaffów to agresywne prostaki-a jednak nie. ty chyba jesteś strasznie przejęty, że nie mieszkasz w polsce. na kazfym kroku sugerujesz, że twoje kliniki sa lepsze itp. To żałosne sprowadzać dyskusję do poziomu "mój tato jest lepszy"...tym bardziej, że jak widzę, o kynologii i weterynarii masz mierne pojęcie... skończyly sie argumenty i zaczynają się inwektywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 American Temperament Testing Society.slyszalas? Pan łaskawy wybaczy, jam polka jest: po polsku rozumiem jedynie.... HHSHGULIUHFSD: a Pan o tym słyszał? nie?( jaki ignorant;)) Kynologia ,a weterynaria to 2 różne rzeczy, nie wiem, jak to jest u Pana, ale sadzę, że nie mieszka Pan w Azarbejdżanie, by było to niejasne. Służę definicjami, jak coś-chętnie pomogę zrozumieć, że szkolić psa a odrobaczać-to naprawdę 2 światy. Niepojętym dla mnie jest, że nie mając zielonego pojęcia o pit bullu, broni Pan swych racji..Do tego jednak potrzeba argumentów-tymczasem mam wrażenie, że Pan po prostu nie lubi rasy nie znając jej- i na tym opiera się to plucie jadem.. Bardzo nieładnie. Super widze , ze jednak nigdy sie nie mialo kontaktu z klinikami tylko dla piesow i lekarzy ktorzy szkola sie tylko w tym sektorze specjalizacji.hehe o kurde, naprawdę? widzę, że codziennie dowiaduję sie nowych rzeczy o sobie W tym sęk, że nie masz zielonego pojecia o tym, z czym mam, a z czym nie mam kontaktu. Widze,k ze trafił sie kolejny filozof-bajkopisarz: czego nie wie, to sobie dopowie... (przeszłam na TY-probuję się do Ciebie dopasować...) Sluchaj kochany niedouku, specjalizacja tylko w tym zakresie jest sprawa oczywista w tym spoleczenstwie w ktorym zyje . Moze sie tobie to podobac czy nie, lecz jest to zwyklym faktem....a prowadzenie leczenia przez takich specjalistow jest niejednokrotnie drozsze niz pobyt w szpitalu(takim zwyklym). i dyskusja siegnęła dna. z takimi tekstami to możesz sobie podbijać do matki czy żony. Wypowiadasz sie na forum publicznym, wiec trzymaj fason i nie wyrazaj sie do obcych kobiet jak cham. Zniosłam, że mi jedziesz na "ty", że nie piszesz zaimków z duzych liter, ale teraz...mam duży niesmak.. a podobno włascicieli amstaffów to agresywne prostaki-a jednak nie. ty chyba jesteś strasznie przejęty, że nie mieszkasz w polsce. na kazfym kroku sugerujesz, że twoje kliniki sa lepsze itp. To żałosne sprowadzać dyskusję do poziomu "mój tato jest lepszy"...tym bardziej, że jak widzę, o kynologii i weterynarii masz mierne pojęcie... skończyly sie argumenty i zaczynają się inwektywy? zaczelas od bajkopisarza.......ja argumenty ciagle rowijam , a ty zaczynasz skakac, post powyzej rozniez uzupelnilem o wykaz" rzadawych glabow"- jak dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 praca jest oparta na 20 letnim studiowaniu tematu.Jestem na stronie pierwszej a trzeba przejsc jeszcze ponad 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 26.03.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 proszę sie do mnie zwracać jak należy, bądź co bądx, kolegami nie jesteśmy.. zacznijmy od początku: miały być cytaty hodowców, cytaty z literatury fachowej, praca porównawcza dot. pogryzień ludzi przez pit bulli...a tymczasem sieczka i bełkot. czy Ty sobie w ten sposób nabijasz posty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 26.03.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 praca jest oparta na 20 letnim studiowaniu tematu.Jestem na stronie pierwszej a trzeba przejsc jeszcze ponad 400. proszę tylko o rodział dot.założeń, hipotez i samego badania-to, pewnie jakieś 50 stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 proszę sie do mnie zwracać jak należy, bądź co bądx, kolegami nie jesteśmy.. zacznijmy od początku: miały być cytaty hodowców, cytaty z literatury fachowej, praca porównawcza dot. pogryzień ludzi przez pit bulli...a tymczasem sieczka i bełkot. czy Ty sobie w ten sposób nabijasz posty? dla przypomnienia zwraca uwage uzylas pierwsza slowa bajkopisarz...... i troche cierpliwosci. Sa tam zawarte rowniez pogryzienia(DBRF-Dog Bite Related Fatality), poniewaz jest to praca finansowana naukowo przez rzad w okresie 20 lat. Nawet nie mailem pojecia , ze cos tak wspanialego istniej...daj mi poczytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 wstepnie z pierwszych 2 stron. jest przedstawione nawet w jakim % doszlo do pogryzien na wlasnej posesji z segregacja na przypadki i poza wlasna posesja.uuuuuu, szok. dam rowniez cytaty. narazie lece dalej . pitt bull jest krolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 26.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 czyli bronisz czegoś, czego jeszcze nie czytałeś? ja już chyba z tego nic nie rozumiem.... nie parafrazuj tekstu, tylko go tu daj-tzn. rozdziały, o które prosiłam.. póki co, nie mamy o czym rozmawiać. ps. chyba się mylisz. ty jestes krolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu instytucje biorace udzial: US Department of Health andHuman Services National Center for Injury Prevention and ControlDivision of Unintentional Injury PreventionThe Humane Society of the United StatesAmerican Veterinary Medical AssociationDivision of Education and Researchi pol strony jeszcze.woda na mlym...lece dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 czyli bronisz czegoś, czego jeszcze nie czytałeś? ja już chyba z tego nic nie rozumiem.... nie parafrazuj tekstu, tylko go tu daj-tzn. rozdziały, o które prosiłam.. póki co, nie mamy o czym rozmawiać. ps. chyba się mylisz. ty jestes krolem nie nie mialem pojecia , ze takie cos istnieje. wiedzialem o wzmiance na podstawie ktorej rasa jest okreslana z predyspozycja do agresji, ale jak zaczelaem czytac to oczy mio sie otwieraj ze zdziwienia.To co wspomnialem wczesnie to pestka ..... lece dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 26.03.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 widzę, że zaczynasz pisać sam z sobą dobra, to ja się ulatniam, a chętnie sie włączę do dyskusji, gdy doczekam się przedstawienia kawałka tej tajnej pracy i dane mi tez będzie sie do niej ustosunkować tylko iważaj, by gorączki nie dostac z tych emocji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 26.03.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Istnieje od dawna, poszukaj od razu o amstaffach , bo od nich się tutaj zaczął temat i zwróć uwagę na książkę Karen Delise , będzie tam podana. Te tajne wiadomości to tak dobrze z 10 lat mają, czytałaś nie raz . Przerabiane były już chyba na każdym psim forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 szczegolowy opis wypadkow Purebred-rasowe Crossbred-mieszance.(20lat.) Pitt bull nadal krolem. q-a m...!!!!!! za przeproszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 widzę, że zaczynasz pisać sam z sobą dobra, to ja się ulatniam, a chętnie sie włączę do dyskusji, gdy doczekam się przedstawienia kawałka tej tajnej pracy i dane mi tez będzie sie do niej ustosunkować tylko iważaj, by gorączki nie dostac z tych emocji;) nie odnosze cie do ciebie i lece dalej z czytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 26.03.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Istnieje od dawna, poszukaj od razu o amstaffach , bo od nich się tutaj zaczął temat i zwróć uwagę na książkę Karen Delise , będzie tam podana. Te tajne wiadomości to tak dobrze z 10 lat mają, czytałaś nie raz . Przerabiane były już chyba na każdym psim forum. też tak myślę to takie prace sporzadzone podobnioe, jak lista psów uznanych za agresywne..kiedyś na forum owczarka był chyba też taki temat. poważna praca naukowa na poziomie przedszkolaka, z błedami metodycznymi-aż w oczy kłuło, napisana przez autorytety, które pit bulla na oczy nie wdziały! tam numerami jeden były owczarki i pit bulle oczywiście. innymi słowy: powrót do przeszłosci" dobra, badxmy ciho, bo miły kolega "czyta"...i to potrwa..."cierpliwości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Istnieje od dawna, poszukaj od razu o amstaffach , bo od nich się tutaj zaczął temat i zwróć uwagę na książkę Karen Delise , będzie tam podana. Te tajne wiadomości to tak dobrze z 10 lat mają, czytałaś nie raz . Przerabiane były już chyba na każdym psim forum. też tak myślę to takie prace sporzadzone podobnioe, jak lista psów uznanych za agresywne..kiedyś na forum owczarka był chyba też taki temat. poważna praca naukowa na poziomie przedszkolaka, z błedami metodycznymi-aż w oczy kłuło, napisana przez autorytety, które pit bulla na oczy nie wdziały! tam numerami jeden były owczarki i pit bulle oczywiście. innymi słowy: powrót do przeszłosci" dobra, badxmy ciho, bo miły kolega "czyta"...i to potrwa..."cierpliwości" a ja zmieniam zdanie i to jesli chodzi glownie o pitt bull i nie dziwi mnie coraz wieksza banicja tych psow. Jesli chodzi o te przedszkola : Health and Human Services National Center for Injury Prevention and Control Division of Unintentional Injury Prevention The Humane Society of the United States American Veterinary Medical Association Division of Education and Research to jakos dziwnie pitt bull zbiera 60% negatywow(psy rasowe), a wsrod mieszancow z jego krwia(kundli) jest drugi za Wolf-dog hybrid. mokka , twoj piesek rowniez dobrze nie wyglada i szykuja mu sie rowniez natepne banicje. 2004, 2005,2006 rowniez mieszcza sie w ostanich latach nie tylko w tych 10 wyminianych przez ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Opracownanie dotyczy wszystkich psich ras w stanach, a agresji i pogryzien .Liderem zostal pitt bull. Dziwie sie , ze jako wlascicielka rowniez nie styszalas o czym takim.Pomijam wczesniejsze "testy" i lekarza od swin. Poszperam to rzuce cyframi.Poprosze o caly tekst . Wysle znajomym do stanow , bo wiem , ze maja red nosa , moze go uspia w koncu . Taki piekny jest i z 3 malych dzieci go trzymaja w tym swoim palacu Dla mnie moze byc po angielsku , bo bede wysylala za ocean , a dziewczynom trzeba po polsku , bo nie sa anglistkami Tak poza tym to czy moge sie dowiedziec o co chodzi i po co te plucie ? O przegapilem , ale jestm bardzo zajety czytaniem "bzdur" i nie bynajmniej z przed 10 lat , tylko z 5,4 i 3 ostatnich rowiez. Coz za problem dla ciebie, masz taki sam monitor przed oczami jak ja. Ja sobie obecnie czytam , ty mozesz to rowniez to zrobi lub poprosioc syna.Naprawde ciekawe "bzdury".Nie obawiaj sie o swoje pieski w czolowce ich nie ma i sa miedzy innymi. ...a plucie no coz zaczelo sie od bajkopisarza i brakow w pojeciach , ze niby to musi byc od swin(lekarz weterynarii) i negowania , ze nie ma specjalizacji ktora zawza sie do dzialu kynologi z punktu widzenia biologii zwierzecia. a-ha, ja bede to powoli robil, jak chcesz wyciagac kawe na lawe jednorazowa to twoja dzialka, nie moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts