Kathi 26.03.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Nie jestem właścicielem rasy TTB Ty też nie, ani znawcą Jest mi natomiast strasznie żal tej rasy, bo sama sobie dla siebie jest problemem. Przez to jakie ludzie maja o niej zdanie i jakie opowiadaja i rozpowiadają o niej bezsensowne bzdury, nie pokryte wiedzą i badaniami powoduje, że tyle ich cierpi. Sam fakt ile jest i na zachodzie i nie tylko fundacji pracującyhc na zmiane mentalnosci i opisywania TTB. To ludzie robią z nich potwory I Ty oceniasz te psy jako głupie maszyny do zabijania , bez żadnych hamulcy ... Oceniasz rase na podstawie kilku psów ..na podstawie tego co gdzies ktos napisał a Ty przeczytałeś. Ja oceniam na podstawie kilku tysięcy tych psów które znam.Jest różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 26.03.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ..na podstawie tego co gdzies ktos napisał a Ty przeczytałeś. bląd. On nie przeczytał jeszcze-ale zamierza lub jest w trakcie;) obiecane były cytaty hodowców, nawet cytaty z "literatury weterynaryjnej", cytaty z "literatury fachowej"..prosiłam o podesłanie jakiegoś rodziału z pracy naukowej, która jest, ale jej treść jest chyba tajna...a tu klops.. ...tylko nabijanie postów i bełkot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Nie jestem właścicielem rasy TTB Ty też nie, ani znawcą Jest mi natomiast strasznie żal tej rasy, bo sama sobie dla siebie jest problemem. Przez to jakie ludzie maja o niej zdanie i jakie opowiadaja i rozpowiadają o niej bezsensowne bzdury, nie pokryte wiedzą i badaniami powoduje, że tyle ich cierpi. Sam fakt ile jest i na zachodzie i nie tylko fundacji pracującyhc na zmiane mentalnosci i opisywania TTB. To ludzie robią z nich potwory I Ty oceniasz te psy jako głupie maszyny do zabijania , bez żadnych hamulcy ... Oceniasz rase na podstawie kilku psów ..na podstawie tego co gdzies ktos napisał a Ty przeczytałeś. Ja oceniam na podstawie kilku tysięcy tych psów które znam.Jest różnica ? Coz, a to ciekawe , szczegolnie jesli mowa o obserwacji wszystkich ras i porownywanie ich. Biorac tylko: US Department of Health and Human Services, US Public Health Service, Centers for Disease Control and Prevention to zawsze najmniejsze pogryzienie, nawet jesli jest to latrelek miniaturowy zostaje zapisane.... inie jest moja "brosza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ..na podstawie tego co gdzies ktos napisał a Ty przeczytałeś. bląd. On nie przeczytał jeszcze-ale zamierza lub jest w trakcie;) obiecane były cytaty hodowców, nawet cytaty z "literatury weterynaryjnej", cytaty z "literatury fachowej"..prosiłam o podesłanie jakiegoś rodziału z pracy naukowej, która jest, ale jej treść jest chyba tajna...a tu klops.. ...tylko nabijanie postów i bełkot bedziesz miala i to do woli, ksiazki nabede i zdobie zdjecia(moge oddac). Natomiast kobieto miotasz sie i podwazasz to czego nie moga obalic posiadacze tych ras w sadach. popatrz lepiej na swoja argumentacje.Bedziesz walczyla rowniez z krajami w ktorych twoje psy za calkowicie zabronione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 26.03.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 mokka , twoj piesek rowniez dobrze nie wyglada Czyli co chuda, zła kość, niewypełniona klata, bo nie rozumiem co to znaczy dobrze nie wygląda. To nie piesek tylko suczka, jeśli już chodzi o szczegóły. Mnie akurat banicja mojej suki nie interesuje, nie będzie globtroterką, to suczka domowa, świata podbijać nie musi. Jak rozumiem, czytasz te wiadomości to po raz pierwszy, odkrywasz świat, jesteś podekscytowany. Dla mnie to normalny temat, niejednokrotnie wałkowany na różnych forach. Wypowiadali się hodowcy, szkoleniowcy . Zdanie mam wyrobione. Nie wymieniłeś w dalszym ciągu ani jednego przedstawiciela rasy amstaff itp, czyli jesteś najnormalniej w świece dla nie niewiarygodny w tym co piszesz. Jak czytasz zapartych tchem te wiadomości, to zwróć jeszcze uwagę , czy podawane są rasy, czy rasy i ich mieszańce. To ważne wbrew pozorom. Mnie interesują amstaffy, z pitami nie mam kontaktu, nie znam tej rasy, dlatego się nie wypowiadam. Nie masz , nie miałeś psa tej rasy , nie znasz jej, wypisujesz rozległe elaboraty niczym nie poparte, do dostępnych od dawna informacji podchodzisz z zapałam nastolatka, no cóż innego rzec można. Można rozmawiać o rasie takiej czy innej, ale jest jeden warunek aby wypowiedzi były wiarygodne, trzema wiedzieć o czym się mówi. Jak przeczytasz, wszelkie opracowanie dostępne w sieci w omawianym temacie, ochłoniesz, spędzisz w psem wymienionej rasy minimum rok, poznasz linie, hodowle , odwiedzisz szkoleniowców, to porozmawiamy, dlaczego nie . Teraz to ja równie dobrze mogę wypowiadać się o słoniu, bo mniej więcej wiem jak wygląda, a resztę dopowie mi wujek google, jeśli ktoś tak lubi nie ma problemu. Ja osobiście nie lubię „wczesnopoznawczych teorii” z zakresu omawianego tematu. Dla ścisłości okres ostatnich 10 lat zawiera rocznik 2004- 2005- 2006. Najlepiej czytać od początku, aby dobrze zgłębić temat, można tez wybiórczo, no jak kto lubi w sumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 26.03.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 jakie sądy, jakie walk z krajamii?o czym ty piszesz, bo straciłam wątek z radości? ja proszę po raz setny o obiecane cytaty hodowców, cytaty z "literatury weterynaryjnej", cytaty z "literatury fachowej"..które stwierdzają, że pit bulle są bardziej predysponowane do agresji w stosunku do ludzi niż inne psy... prosiłam też o podesłanie jakiegoś rodziału z pracy naukowej, której jeszcze nie znasz, ale już się na jej temat wypowiadasz...nie musisz kupować książki-wystarczy, że podeślesz w linku to, co właśnie czytasz... Januszku, jeszcze 3 dni i dobijesz do 100o postów: wierzymy w Ciebie i do dzieła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.03.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Bedziesz walczyla rowniez z krajami w ktorych twoje psy za calkowicie zabronione? Nie wiem jak w innych stanach ,ale w NJ nie sa zabronione , nie bede Ci pisala tutaj kto ma , ale mozesz sie domyslac Ten tego Powaznie , zdjecia od Niego dostaje , dzieci ,red nose razem i jeszcze jakis kotopies tam byl . Mieli wczesniej sharpeja ale im dziedzica pogryzl i poszedl do jakiegos stolarza na dalsza droge Tak na marginesie to co Tobie sie stalo , ze tak nie nawidzisz tej rasy? Przeciez to tak jak z ludzmi , mozna na rasy podzielic i dyskutowac , a ougolnienie bedzie i tak bezsensem . Ja np . wiem , ze wsrod dobermanow i to z rodowodem sa debilne osobniki . No jak ze wszystkim . Kto i jak wychowuje ma duze znaczenie , co widac po mich , no anioly chodzace . Moim zdaniem napadanie na rase nie ma sensu , chocbys tu nie wiem jakie artykuy wklejal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soranossa 26.03.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 weterynarz.. hm.. co drugi nie odróznia labka od retrivera... wiec o czym mowa. Najwiecej zawsze dziabia tacy którzy wiedza tyle co gdzies sie o oczy obio, co w telewizji "godali" Rowniez czekam na argumenty i to grube , porzadne , bo poki co , to rozrywka , setki linijek bez sensu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 na chwile obecna jest dla mnie pestka, to ze sa adnotacje na stronach hodowcow tych psow, a sa nieciekawe w brzmieniu dla takich jak ty.Kazda ksiazka dostepna na rynku amerykanski o rasach psich ma takie same mniej lub wiecej nieciakawa chakterystyke twojej rasy. Bo nie jest to niczym nowym.Szczegolnie nawet jesli chodzi o hodowcow amstaffow, ktorzy (o ironio losu) odcinaja sie od pitt bulli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soranossa 26.03.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Sa to dwie odrebne rasy , ktore łacza korzenie, wiec.. rozmawiamy o ast czy apbt? bo to zasadnicza rozniaca jak dla mnie... a czysty przyklad mam w domu posiadajac i to i to... wiec moze jeszcze o czyms nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 weterynarz.. hm.. co drugi nie odróznia labka od retrivera... wiec o czym mowa. Najwiecej zawsze dziabia tacy którzy wiedza tyle co gdzies sie o oczy obio, co w telewizji "godali" Rowniez czekam na argumenty i to grube , porzadne , bo poki co , to rozrywka , setki linijek bez sensu . Jesli masz problem z wetem w stanach o specjalizacji tylko w psach. To moze forumowiczka rrmi tobie to wyjasni , jesli takowego nigdy nie widziales. ps. NJ ma tylko ostre restrykcje(rrmi) a" bez sens" ma swoje podstawy prawne oparte na wymienionych instytucjach powyzej. (s) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 26.03.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Szczegolnie nawet jesli chodzi o hodowcow amstaffow, ktorzy (o ironio losu) odcinaja sie od pitt bulli.O ironio jesteśmy w domu, wiem już czego ty nie wiesz i piszesz tak jak piszesz. Brak elementarnych podstaw znajomości tych ras. Więcej pytań nie mam, tym zdaniem rozwiałeś ewentualne wątpliwości, których w sumie od dłuższego czasu czytając twoje wypowiedzi nie posiadałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.03.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 weterynarz.. hm.. co drugi nie odróznia labka od retrivera... wiec o czym mowa. Ostatnio bylam w nowym u nas na wsi co prawda a nie w Ameryce gabinecie weta , lekarze podziwiali moich chlopakow i mowili "no oni to sa z tych duzych dobremanow " Naprawde az nie wiedzialam co odpowiedziec , bo nie slyszalam , zeby byly gdzies male . Chyba , ze ratlerki . Tak troche off topic ale mi sie nasunelo Tak jednak zeby w temacie agresji , to mnie ratlerek ostatnio w noge upierdzielil . Ne mialam wyboru i musialam mu zasunac kopa w tylek .Daleko nie odlecial .Ladnie by bylo gdyby moi tak sobie lapali kogos za noge , no co za glupie te ratlerki i do tego mordercy Wiem jest roznica , bo takiego zasranca mozna jednym kopem przetracic . Sztuka jest wychowac , a wczesniej kupic psa zrownowazonego itd bleble i samemu nie byc oszolomem i zdawac sobie sprawe z tego co sie w domu ma . Housiu Z calym szacunkiem , temu jaki jest pies w 90% winny jest pan .Reszta geny . Nie udawaj ,ze tego nie Wiesz , bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soranossa 26.03.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 wtnikt nic nie musi mi wyjasniac , weterynarz ma leczyc psa , pomoc a specjalizacji w rasach dorobic sie moze po 20 latach praktyki gdy spotka sie z powielajacymi sie podlozami chorobowymi u danych przedstawicieli rasy . No chyba ze jest rowniez hodowcą danej rasy, bo hodowca byc moze sobie ale jesli hoduje Dalmaty nie bedie specjalistą od Owczakow proste . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Szczegolnie nawet jesli chodzi o hodowcow amstaffow, ktorzy (o ironio losu) odcinaja sie od pitt bulli.O ironio jesteśmy w domu, wiem już czego ty nie wiesz i piszesz tak jak piszesz. Brak elementarnych podstaw znajomości tych ras. Więcej pytań nie mam, tym zdaniem rozwiałeś ewentualne wątpliwości, których w sumie od dłuższego czasu czytając twoje wypowiedzi nie posiadałam. przeciez jest to nieustanna walka w stanach miedzy hodowcami tych ras(pitt , amstaff)....i rowniez sa banowane.(amstaffy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soranossa 26.03.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 a z czym oni walcza, przecioez cele maja inne i nikt nikomu nie przeszkadza.. ba nawet zapozyczaja psy do krycia jesli maja podwójej rejestracji psy siegnelabym zrodla tutaj i napisala do hodowców ktorzy ze soba walcza ale takowych nie znam , moze PAN zna te hodowle , chetnie dowiem się w czym tkwi ta walka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 wtnikt nic nie musi mi wyjasniac , weterynarz ma leczyc psa , pomoc a specjalizacji w rasach dorobic sie moze po 20 latach praktyki gdy spotka sie z powielajacymi sie podlozami chorobowymi u danych przedstawicieli rasy . No chyba ze jest rowniez hodowcą danej rasy, bo hodowca byc moze sobie ale jesli hoduje Dalmaty nie bedie specjalistą od Owczakow proste . weterynarz moze byc ogolny taki za $100( wizyta) i specjalita $300, kochany... i gdybys byl dobrze poinormowany to kliniki dla psow sa tutaj niejednokrotnie lepiej zaopatrzone niz polskie szpitale nawet na stopniu uniwersyteckim,a lekarze tam pracujacy niejednikrotnie zarabiaja krocie tego co zwykly MD....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Housiu Z calym szacunkiem , temu jaki jest pies w 90% winny jest pan .Reszta geny . Nie udawaj ,ze tego nie Wiesz , bardzo prosze Kazdy pies ma geny , ktore swiadcza o jego rasie i sa zwiazane z psychika danej rasy. Jak panietasz Jack byl psem takim jakim byl, ale psychika calej rasy jest taka jak jest: slamazarna i slepie wierzaca czlowiekowi.....i jest zalecana bez rzadnej tresury do przebywania z dziecmi. zero struza , zero obronnosci , zerowa predyspozycja do agresji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soranossa 26.03.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 A gdzie mozna zobaczyc dokumenty potwierdzajace sepecjalizacje takich wetów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz tracz 26.03.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 A gdzie mozna zobaczyc dokumenty potwierdzajace sepecjalizacje takich wetów ?? na sciane w ganinecie, podbita przez uwiwersytet...... zapytaj sie tych co im wierzysz , nie musisz mi, sa tu ludzie za ocenu.....myle ,ze forumowiczka rrmi tez o tym wie , bo tu dlugo przebywala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts