Kendra 07.12.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 i w ostatnim punkcie powinna być instrukcja jak udobruchac kota po wszystkich zabiegach i zniwelować jego focha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staratorba 22.12.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Na tasiemca najlepiej działa preparat podany w zastrzyku, jego minusem jest to że działa tylko na tasiemca a plusem to że bardzo skutecznie go wybija. Jeśli chodzi o podawanie tabletek w paście p/wko kulom włosowym to zdecydowanie odradzam- taka pasta ma za zadanie powlec przewód pokarmowy, żeby ułatwić przesuwanie zalegających tam kłaczków, podana razem z tabletką spowoduje to, że wc hłonie się znacznie mniej tabletki niż powinno, a co za tym idzie nie będzie pożądanego efektu. Pozdrawiam:) Edytowane 22 Grudnia 2012 przez staratorba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neogobius 06.01.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Nam vet powiedział, że kot wychodzący powinien być odrobaczany raz na 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 06.01.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Idealny sposób na podanie tabletki kotu: Zawinąć szczelnie ręcznikiem frote( bo jest odpowiednio gruby)tak ażeby nie wystawały żadne łapki. Należy zrobić to dość szczelnie tak,żeby szarpiący się kotek nie rozsunął "opakunku". Poprosić kogoś o przytrzymanie kotka w kokonie ,położyć go sobie na kolana buźką do góry. Szybkim i sprawnym ruchem otworzyć paszczę(tu należy być czujnym i szybkim jak jaszczurka!)i wcisnąć tabletkę dwoma palcami aż po samo gardzioło chwilę przytrzymać,żeby nie wypluł. U mnie nawet dzieci potrafią sobie z tym poradzić(mam trochę wyrośnięte dzieci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salomka 27.02.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Edyta dobry sposób, ja po prostu trzymam mocno kota (czasem mnie podrapie) wkładam tabletkę głęboko do gardła, trzymam pyszczek zamknięty delikatnie masuje go pod pyszczkiem. Następnym razem spróbuje tak samo tylko w kokonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.03.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Ja rozkruszam tabletke, wsypuje do strzykawki, dolewam lyzeczke wody, dobrze wymieszam i niespodziewanie wstrzykuje do pyszczka przytrzymujac kota. Zawsze polyka wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts