Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki sprzęt wypożyczacie na budowę?

Recommended Posts

Może głupie pytanie, ale za jakim sprzętem nalezy się rozejrzeć? Czytam, że niektóre ekipy dysponują własnym sprzętem, a niektóre nie. Chciałabym, żebyscie wypowiedzieli się na temat drugiego przypadku.

Co i kiedy jest potrzebne?

Jakbyście jeszcze byli uprzejmi podać ceny, to juz w ogóle byłoby super!!

A może jeszcze dodamy do listy sprzęt, który kupiliście na potrzeby budowy :roll:

Ja nie wypożyczałem żadnego sprzętu.

.....Czytam, że niektóre ekipy dysponują własnym sprzętem, a niektóre nie....

Taka ekipa która nie ma swojego sprzętu jest mało warta! Głęboko się utwierdziłem w tym przekonaniu. Albo zatrudniam ekipę ze sprzętem albo pomocników i wtedy sprzęt jest mój.

Co i kiedy jest potrzebne?

Zależy co chcesz robić? Sprzęt kupuj do tych prac które będziesz wykonywał we własnym zakresie lub będziesz bezpośrednio je organizował.

Jakbyście jeszcze byli uprzejmi podać ceny, to juz w ogóle byłoby super!!

betoniarka 130 litrów 850zł

Szlifierka mała kątowa 30zł

wkrętarka 90zł

wiertarka 30zł

młotowiertarka 150zł

piła elektryczna mała tarczowa 200zł

szlifierka duża kątowa ??? ok 120zł

poziomnica 2m 50zł

poziomnica 80cm 30zł

młotki, kielnie i inne takie

Narzędzia kupowałem w marketach najczęściej w Castoramie i zachowując odpowiednią ostrożność/kulturę pracy nie narzekam na ich jakość, oczywiście biorę pod uwagę kalkulację cenową.

Opłaca się kupować narzędzia na potrzeby budowy przykładowo betoniarkę po zakończeniu budowy zamierzam sprzedać.