dominikams 15.08.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Może głupie pytanie, ale za jakim sprzętem nalezy się rozejrzeć? Czytam, że niektóre ekipy dysponują własnym sprzętem, a niektóre nie. Chciałabym, żebyscie wypowiedzieli się na temat drugiego przypadku. Co i kiedy jest potrzebne? Jakbyście jeszcze byli uprzejmi podać ceny, to juz w ogóle byłoby super!! A może jeszcze dodamy do listy sprzęt, który kupiliście na potrzeby budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 15.08.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Ja nie wypożyczałem żadnego sprzętu. .....Czytam, że niektóre ekipy dysponują własnym sprzętem, a niektóre nie.... Taka ekipa która nie ma swojego sprzętu jest mało warta! Głęboko się utwierdziłem w tym przekonaniu. Albo zatrudniam ekipę ze sprzętem albo pomocników i wtedy sprzęt jest mój. Co i kiedy jest potrzebne? Zależy co chcesz robić? Sprzęt kupuj do tych prac które będziesz wykonywał we własnym zakresie lub będziesz bezpośrednio je organizował. Jakbyście jeszcze byli uprzejmi podać ceny, to juz w ogóle byłoby super!! betoniarka 130 litrów 850zł Szlifierka mała kątowa 30zł wkrętarka 90zł wiertarka 30zł młotowiertarka 150zł piła elektryczna mała tarczowa 200zł szlifierka duża kątowa ??? ok 120zł poziomnica 2m 50zł poziomnica 80cm 30zł młotki, kielnie i inne takie Narzędzia kupowałem w marketach najczęściej w Castoramie i zachowując odpowiednią ostrożność/kulturę pracy nie narzekam na ich jakość, oczywiście biorę pod uwagę kalkulację cenową. Opłaca się kupować narzędzia na potrzeby budowy przykładowo betoniarkę po zakończeniu budowy zamierzam sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts