iwuszka 15.08.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Czy piec gazowy można zabudować w szafie pod zabudowe wraz z kratką wentylacyjną.Posiadam piec Junkers dwu biegowy palony na iskre Potrzebuje tak zrobić ponieważ piec wisi teraz w kuchni a planuję zrobić tam pokój dla dziecka.Czy jest to zgodne z przepisami?A może ktoś ma inny pomysł jak schowac taki piec.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecik73 16.08.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Myślę, iż można. Ja mam mieć piec Junkersa dwufunkcyjny z otwartą komorą spalania zamocowany w łazience (7 m z oknem). Bedzie umieszczeony we wnęce o wymirach 70 cm/ 70 cm, pod spodem pralka a wyżej piecyk. Z informacji ze strony Junkersa wynika, iż musi być dostęp powietrza wielkości 600 cm kwadrtowych, tj. szpara o wielokosci 60 cm na 10 cm. My planujemy zrobić szyby matowe (to się może jeszcze zmienić) i wywiercić w nich otwory.Jednak w każdym przypadku zasłaniania piecyka warto skonsultować się z serwisantem piecyka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 09.03.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Kuchnia otwarta jest na pokój. Na bocznej ścianie we wnece jest piec gazowy. Wneka ma 58cm szerokości. Czym go zasłonić ? Jakieś sugestie? Rozwiązania? Rady? http://img156.imageshack.us/img156/2351/dsc00005jh6.jpg http://img186.imageshack.us/img186/7134/dsc00006si8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.03.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Musi być dobry dopływ powietrza. Dałabym jakieś ażurowe drzwiczki na całą wnękę, np. takie z żaluzjowo ustawionymi szczebelkami, co to są w hipermarketach. Mogą być górne i dolne. Całkiem fajna wnęka na podręczną szczotkę i mopa I np. na czerwono je - w kolorze tej ściany w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 09.03.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Musi być dobry dopływ powietrza. Dałabym jakieś ażurowe drzwiczki na całą wnękę, np. takie z żaluzjowo ustawionymi szczebelkami, co to są w hipermarketach. Mogą być górne i dolne. Całkiem fajna wnęka na podręczną szczotkę i mopa I np. na czerwono je - w kolorze tej ściany w kuchni Zapomniałem dodać - piec jest z zamknieta komora spalania więc nie musi być dopływu powietrza. Masz jakąś fotke tych ażurowych drzwiczek, bo jakoś nie moge sobie ich skojarzyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.03.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Nie mam jeszcze Ale to w każdym hipciu można dostać - sosnowe takie surowe. Drewniana ramka i szczebelki ułożone pod kątem 45st. jak żaluzja. Zresztą jak nie musi być dostępu powietrza, to możesz dać dowolne drzwiczki, np. takie jak fronty kuchenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 09.03.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 naprawdę nie musi być dostępu powietrza? ja mam piec do obudowania, a nie wolno obudować mi szczelnie rurki z gazem muszę zostawić dopływ, by "gaz w razie awarii nie gromadził się w zamkniętej przestrzeni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 09.03.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 kiwal,pogadaj z firma od twojej kuchni, niech ci wykonala drzwi do tej wneki z frontu z jakiego masz szafki,w drzwiach zrob otwory: na dole (jesli gaz ciezszy od powietrza) lub na gorze (jesli lzejszy), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 09.03.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 kiwal, pogadaj z firma od twojej kuchni, niech ci wykonala drzwi do tej wneki z frontu z jakiego masz szafki, w drzwiach zrob otwory: na dole (jesli gaz ciezszy od powietrza) lub na gorze (jesli lzejszy), Kuchnia jest najtańsza jaka była czyli BRW, wiec raczej nic specjalnie nie dorobią. chyba ż kupie 2x drzwi od lodówki i je załorze. Trzeba będzie tylko lekko je przyciąć od góry,bo nie wejdą na wysokość. A co do wentylacji to nad piecem jest otwór kominowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.03.2008 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 OK pisze o drzwiczkach firmy classen, mają rózne wymiary na wysokosc i szerokosc http://www.classen.pl/www/pliki_graficzne/a_fronty/mdf_oklein/aran23.jpghttp://www.classen.pl/www/pliki_graficzne/a_fronty/mdf_oklein/fronty.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.03.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 O to to to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika- 16.10.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 witam,bede miec w lazience piec wiszacy kondensacyjny 2-funkc. i nie podoba mi sie ze bedzie widoczny,czy ktos moze wie czy mozna ze wzgledow bepieczenstwa obudowac go np plytami mdf i zrobic cos w rodzaju zabudowy-szafki?z gory dzieki za pomocweronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 17.10.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Jesli z zamknieta komora spalania to czemu nie.Z reszta innego i tak bym nie wsadzil do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtartur 17.10.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 ja mam zabudowany z tym, że w kuchni, w ciągu szafek, a ta szafka nie ma dna. Gazownik sam tak zaproponował.http://images37.fotosik.pl/20/96fcc48be9e3ca37med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 17.10.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 gtartur : szafka wygląda świetnie - dobry pomysł! weronika: też będziemy montować kondensat w łazience. Zastanawiam sie nad dwoma wersjami (mamy akurat wnękę)- drzwiczki ażurkowe (pod kolor szafłki umywalkowej)- drewniana żaluzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika- 17.10.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 dzieki za odpowiedz,pewnie tez go podobnie obuduje,tylko nie wiem czy mozna obudowac na cala wysokoc od sufitu do podlogi zeby nie bylo widac rur itd?a Ty masz ta szafke z piecem otwierana od przodu bo cos nie widze uchwytu do otwarcia? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 17.10.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 U mnie jest akurat zaluzja. A pod piecem wygospodarowalem miejsce na pralke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika- 17.10.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 podsunales mi niezly pomysl ,chyba tez zainstaluje pralke pod tym piecem tylko ladowanie do pralki musi byc zapewne od przodu? mam jeszcze jedno pytanie z innej beczki,czy taki piec z zamknieta komora spalania trzeba podlaczyc tez do kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 17.10.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 U mnie jest akurat zaluzja. A pod piecem wygospodarowalem miejsce na pralke u mnie jest identycznie,całość oddzielona z boku ścianką GK, tylko żaluzji z przodu jeszcze brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtartur 17.10.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 a Ty masz ta szafke z piecem otwierana od przodu bo cos nie widze uchwytu do otwarcia? pzdr tak, z tym że jak było robione zdjęcie, to tego uchwytu jeszcze nie było (zabrakło), ale już jest wszystko ok. Bez tego uchwytu też nie było żadnego problemu z otwarciem, tylko trochę szpeciły dziury na wkręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts