Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy można zabudowac piec gazowy ????

iwuszka

Recommended Posts

U mnie jest akurat zaluzja.

ja też mam takie wielkie cholerstwo w kuchni i stworzyło nam to spory problem (na razie nadal nie rozwiązany). myślałam właśnie o żaluzji, ale w jaki sposób? żaluzje albo zwijają się na górze (czyli musiałaby być to naprawdę wysoooooka żaluzja rura od pieca sięga raczej wysoko), albo na ścianie (a to odpada, bo przecież do ściany prowadzą rury od pd pieca). na razie na pomiarze pan zaproponował szafkę 80, bo 60 będzie za mała, ale tymczasem polecił się wstrzymać, bo "może jak Pani zabuduje resztę kuchni, to nie będzie tak źle"... ale ja już wiem, że muszę ten piec ukryć, bo mnie wkurza jego widok niemożebnie.

Marcin, jak zabudowałeś piec żaluzją (zakładam, że ruchomą?

A mogę zapytać dlaczego pakujecie piec do kuchni albo łazienki? Z konieczności, czy to świadomy wybór? Nie macie w domu kotłowni? Chyba nie widziałam jeszcze projektu domu bez kotłowni :o

Napewno nie ma żadnych przeciwskazań do zabudowy pieca z zamkniętą komorą spalania, ale jest to niewątpliwie kłopotliwe

A mogę zapytać dlaczego pakujecie piec do kuchni albo łazienki? Z konieczności, czy to świadomy wybór? Nie macie w domu kotłowni? Chyba nie widziałam jeszcze projektu domu bez kotłowni :o

Napewno nie ma żadnych przeciwskazań do zabudowy pieca z zamkniętą komorą spalania, ale jest to niewątpliwie kłopotliwe

U nas akurat w projekcie miała być mini kotłownia pod schodami, ale że wyszło minimini, więc wykorzystamy wnękę w łazience(przy kominie) a cały osprzęt(zasobnik, sterowanie podłogówką, pompy itd) zostanie pod schodami.

W dolnej części jest podwieszane wc więc pasi.

u mnie jest identycznie,całość oddzielona z boku ścianką GK, tylko żaluzji z przodu jeszcze brakuje

Wiesz dokladnie mam jeszcze tak samo :D.

Piec wisi na scianie i jest obudowany scianka GK. wneka bedzie zasłaniana zaluzja drewniana taka sama jak na oknach w łazience. Co do rozmiarów zaluzji to nie ma wiekszego znacznia bo i tak beda robione na wymiar.

Monah wstaw jakas fotke to cos wymyslimy :)