Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Potężny kredyt

sinta

Recommended Posts

Cześć!

planuję zaciągnąć kredyt w wys.200000 czy to nie jest głupota, czy ktoś brał taki wysoki kredyt co o tym myślicie.

Basia

200tys. to potezny kredyt? :o

Ja wziąłem 300 tys. i nie sądzę żeby to był potężny... W każdym razie za dużo na wybudowanie to to nie jest

Mam 29 lat, działkę, mieszkanie, pare grosza.

Juz miałem w tym roku wystartowac a tu - nowotwór (miałem cholernego farta, że wyszedłem, Bóg z którym miałem różne stosunki okazał się litościwy).

Wszystko w jednym miesiącu staneło do góry nogami.

Do tej pory okaz zdrowia - siłownia, żeglarstwo, taniec.

Wiem jedno - ja dużego kredytu nie weznę.

"Życie kruche jest" - to wie każdy. Tylko, że ja to poczułem.

ale jest jedno nie głupie rozwiązanie:

Dobrze jest się ubezpieczyć na wypadek ... w razie czego rodzina pokryje ewentualne zadłużenie z polisy (zaznaczam, że nie jestem agentem ubezpieczeniowym).

sorki może głupio piszę, ale

Nie piszesz głupio ale mądrze 8) :-?

Większości z nas się wydaje, że takie rzeczy się zdazaja w życiu ale nie nam :-? a przeciez nie wiadomo co nas czeka :roll: :-?

Pewnie że trzeba myślec pozytywnie ale ............. jest właśnie to malutkie ale......................... :roll: :roll:

Fajniutki jest twój synuś :p :p

Pozdrawiam 8)

Gość M@riusz_Radom
Marcin - dokladnie tak ! Ja tez wziąłem teraz nieduży kredycik ale za to ubezpieczyłem się na wypadek wyciągnięcia kopyt na kwotę dwukrotnie większą. Jakby co to żona spłaci kredyt i na życie jej trochę $ zostanie ;)

Dobrze jest się ubezpieczyć na wypadek ... w razie czego rodzina pokryje ewentualne zadłużenie z polisy (zaznaczam, że nie jestem agentem ubezpieczeniowym).

sorki może głupio piszę, ale

Głupio???

Ja na razie okaz zdrowia - wkrótce rodzę pierwsze dziecko

i też szukam jak najlepszej polisy - gdyby coś, to mąż poradzi sobie ze spłatą i wychowywaniem dziecka.

Głupotą byłoby trwanie w przekonaniu, że jesteśmy niezniszczalni i że tragedie spotykają tylko innych a nie nas.

aby brać taki kredyt trzeba mieć zdolność kredytową i dobre zarobki - stabilne.

ja nie brałem żadnych kredytów do tej pory ( tylko małe pożyczki), ale nie wykluczam kredytu na ... wprowadzenie sie do domu.

trzeba pamiętać , że kredyt sie łatwo bierze ale gorzej spłaca i ...długo :roll:

ubezpieczenie kredytu warto mieć :-? :)