Lucky Strike 15.08.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Potrzebne mi są takie schody:Drewniane (dębowe), stopnie z drewna litego, klejonego, belki policzkowe i podstopnice (choć moga być ażurowe, zastanawiam się).Klatka schodowa jest półkolista, o średnicy 4m, schody mają mieć 1 m szerokości (więc w środku będzie dziura 2 metry średnicy). Rozmawiałem już z kilkoma wykonawcami, ale nie mam przekonania że potrafią to zrobić. Ceny jakich żądają są bardzo różne, podejście do zagadnienia takoż. Jedni chcą te schody zrobić w warsztacie i wnieść w całości, inni zmontować na miejscu (i to wolę prawdę mówiąc). Czy moglibyście, drodzy forumowicze, polecić kogoś, kto już z sukcesem podobne schody Wam zbudował, nie puszczając przy tym z torbami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 15.08.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Mi architekt też takie zaprojektował a później nas do tego przekonał. Szerokość stopnia to ok. 120 cm a średnica całości to 350 cm. Sam jestem ciekaw ile zapłacę za to cudo. Podaj jakie Tobie ceny proponowano.PozdrawiamSIOUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Strike 16.08.2005 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Cena na ogół oscyluje w okolicach 20 tys złotych.Jednak oferty są nieprzekonujące. Mam już za sobą negocjacje ze znanymi firmami, i nie są bardziej przekonujący niż małe firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 16.08.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 my nie będziemy mieli półkolistych schodów ale coś w tym rodzaju dlatego zamówię je u kogos kto będzie w stanie zrobic mi najpierw jakaś komputerowa wizualizacje albo coś w tym rodzaju - wydając 20 -30 tys. chciałbym wiedziec ze efekt koncowy będzie taki jak sobie zaplanuję. Chyba że chce się schody identyczne jak już u kogos są wykonane wtedy niespodzianki nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts