Aga - Żona Facia 20.11.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Dzisiaj zrobili dwie połacie dachu, tzn. położyli folię! Tak jak pisałam Facio ciężko pracuje - oczywiście w pozycji siedzącej i przy biurku - dlatego nikt dzisiaj nie był na budowie. Oprócz mojego taty. Ale tata to tak dla sprawdzenia. Chociaż zauważył, że są dwie małe dziurki w folii. Nie popuszczę tego Dachówka (ROBEN miedziana angoba) przyjedzie w poniedziałek za tydzień. Aha - jeszcze dopisuję! Zamiast 306 metrów dachu wyszło nam ... 286 m2. Naprawdę się cieszymy. Parę groszy w kieszeni. Wszyscy nas namawiają na okna Veluxy w dachu tzn. 2 sztuki (rozmiar 78 x 118). Od strony frontu i z tyłu. Sama nie wiem czy to dobry pomysł, bo tam będzie tylko pomieszczenie na graty, niepotrzebne rzeczy. Chociaż rodzi się pomysł, zeby w przyszłości zrobić tam również pomieszczenie komputerowe. Sama nie wiem. Ja jednak stawiam na 1 okno Velux z tyłu od strony południowo-zachodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.11.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Z racji tego, że małżonek pracował ciężko cały tydzień (i teraz już cały czas tak będzie - tzn. wcześniej też pracował ciężko ale kończył normalnie. Teraz niestety wychodzi o wiele później i dlatego całe 5 dni nie był na budowie. Cierpiał z tego powodu bardzo ) Dzisiaj od samego rana tam był. Pownosili bloczki "12" do garażu, bo przez deszcze strasznie mokną. A że majster nie ma ochoty przyjść to chcemy je jakoś uchronić. Posprzątali i wzięli się do zakrywania otworów okiennych. We wtorek rano przyjeźdza dachówka i biorą się do pracy. Chyba, ze deszcz im nie pozwoli na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.11.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 We wtorek rano przyjeźdza dachówka i biorą się do pracy. Chyba, ze deszcz im nie pozwoli na to Dachówka niestety nie dojechała we wtorek czyli wczoraj. I to nawet nie ze względu na pogodę. Hurtownia nawaliła. Pracownicy przyjechali ale czekali na darmo. Za to dzisiaj hurtowni się tak sprężyła, że niestety przy rozładunku dachówki i innych akcesoriów nie było nikogo z nas. Tylko dekarze. Potem dojechałam, wzięłam wuzetkę, pozadawałam trochę pytań i pojechałam do kumpeli na plotki. A oni cały czas pracowali. Wciągnęli taką fajną windą dachówki na górę. Jutro będą układać, a w piątek są u kogo innego. Za to w sobotę mają uccziwie pracować. U nas w życiu nastąpi trochę zmian. W pewnym sensie na lepsze, ale nie chcę zapeszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.11.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Dachówka się układa Tzn. sześciu panów skacze po dachu i ją rozkłada. Żebyście widzieli ile jest odpadów. Ponoć dużo jest krzywych (dla przypomnienia Roben miedziana angoba). No i uszkodzonych, ale mają prawo się uszkodzić. Jutro robią na innym dachu, a w sobotę działają dalej. Namówiono nas na 2 okna VELUXy. Cena bardzo dobra więc "klamka zapadła". Wczoraj po odjeździe majstrów ukradziono nam z działki kilkanaście palet. Panowie mówili, że jeździł jakiś dostawczy samochód. To jest po prostu chamstwo. Zdjęcia w albumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.12.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Dach został ukończony już w poniedziałek, ale do wczoraj czekaliśmy na załozenie kominków wentylacyjnych. Byliśmy na działce punktualnie o 7.00. Ciężko było wstać.Ciemno jeszcze było. Po godzinie już było zakończone. Dach nam się bardzo podoba, no po prostu pochwalę się: jest baaaaaaaaaaaardzo ładny. Podziękowaliśmy panom za pracę, że byli cierpliwi i reagowali na moje uwagi. Pozdrawiam serdecznie z tego forum Moge w każdej chwili dać namiary na porządnych Cieśli i Dekarzy. Zdjęcia w albumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.12.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Po skończeniu dachu czekaliśmy na majstra, który miał przyjść i wymurować nam ścianki działowe. Przyjechał tydzien temu w piątek, robił kilka dni, a to rano a to po południu. Ale zrobił. Widziałam je w środę wieczorem po ciemku. W czwartek skończyli. Niestety nie mamy zdjęć bo w domu jest bardzo ciemno. Nie obyło się od włamania na wszystkich działkach. Nam ukradziono kabel do prądu (ok. 30 metrowy ładny pomarańczowy kabel). Oby złodziejom ręce uschły. Życzę im tego w te święta . Korzystając z okazji chcielibyśmy złożyć wszystkim Forumowiczom najserdeczniejsze życzenia zdrowych, pogodnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia, bogatego Gwiazdora a w Nowym Roku szczęścia, zdrowia i spełnienia marzeń. Rodzina Faciów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.01.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Nic nie piszemy bo nic się u nas nie dzieje. No tak jakby nic: zamówiliśmy okna, rozglądamy się za drzwiami wejściowymi, zamówliśmy bramę garażową HORMANN. I tak czas okropnie szybko leci. Murarz wymurował nam ścianki działowe przed samymi świętami. Od kilku dni prowadzimy rozmowy "castingowe" z różnymi fachowcami. I to głównie w soboty i niedziele bo w ciągu tygodnia nie ma czasu i jest ciemno na działce po 16-ej. Oto nasze ścianki: To jest widok na kuchnię z salonu http://ffacio.photosite.com/~photos/tn/2172_348.ts1168811197890.jpg widok na salon z holu http://ffacio.photosite.com/~photos/tn/2173_348.ts1168811234921.jpg Zdjęcie specjalnie dla TASIJA http://ffacio.photosite.com/~photos/tn/2171_348.ts1168811296546.jpg PS. Czy ktoś z Was wie kiedy przyjdzie zima i mróz i śnieg? Nie pytam się dlatego żebym za tym bardzo tęskniła, ale pogoda jest taka przewrotna że nie wiadomo co robić dlaej ze sprawami budowlanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts