Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Facia

facio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 660
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nareszcie dziennik :)

Jak juz jest dziennik to budowac trzeba szybko - czekamy na rozwój wydarzeń

A w Zamości k.Bydgoszczy byłam w piątek :)

Pozdrawiam ciepło

No coś Ty?? Byłaś?? Nastepnym razem daj znać, chętnie pochwalę się działką, no i rozmowa z kimś w "kursie dzieła bardzo wskazana"

Brawa za dobry początek! :p Od dzisiaj czytam Was regularnie, słowo :)

A działeczka śliczniutka, równa i gładka... Odpadnie Wam nawożenie ziemi i równanie (mnie to właśnie czeka niedługo :( )

Trzymam kciuki za projekt i dalsze etapy!

Pozdrawiam

YaMarzena

Nie za bardzo równo :-? Pole po szparagach, nie widać na tej fotce, ale się zrówna niedługo. Ze trzy domy dalej mieszka facet z koparką, tzn. ma koparkę. Za 100 pln/h zrobi wszystko. Ciut dużo chyba chce ale co on przez godzine będzie robił na moich 1204 metrach? :D

Pomny rad Forumowiczów postaram się targować.

Nie za bardzo równo :-? Pole po szparagach, nie widać na tej fotce, ale się zrówna niedługo. Ze trzy domy dalej mieszka facet z koparką, tzn. ma koparkę. Za 100 pln/h zrobi wszystko. Ciut dużo chyba chce ale co on przez godzine będzie robił na moich 1204 metrach? :D

Pomny rad Forumowiczów postaram się targować.

Za 100 złotych za godzinę to on rzeczywiście musi wszystko robić... U nas robią za 60-80 za godzinę, ale zajmują się tylko obsługą koparki - może dlatego tak tanio :lol

Facio,

widzę, że dotrzymałeś słowa :D .

Pewnie, że będę czytać.

Działka wygląda ślicznie. W drugim odcinku spodziewam sie, że napiszesz o tym, jaki będzie ten wyśniony dom....... :D :D :D

A ja to nawet kiedyś mieszkałam w Bydgoszczy :D

Mieszkałaś? Kiedy? Gdzie? hmm z kim?? :D rozpędziłem się...

Fajna działka, gratuluję. W ramach motywacji to czy taki fiskars nadaje się do sprawdzania wzrostu małego budowniczego? Mógłbyś zaznaczać na stylu wzrost z datami i byłaby to relikwia budowlana, kiedy już zameszkacie. Ze swojej strony, życzę Ci aby szybko rosnący syn nie przerósł Ci tej łopaty w ciągu budowy. Czyli mieszkaj jak najszybciej.

Teraz na poważnie wg dzisiejszych pomiarów działka ma odpowiednio:

33,5m - 41,6m - 33,6m - 41,7 m

zaokrąglając i uproszczając liczenie: 33,5 x 41,6 daje 1394 m2

Przypominam, że kupiłem działke 1204 m2

I co Wy na to??

W poprzednim komentarzu Facio odpowiadam Ci na pytanie co myślę na temat tych dwóch wielkości.- działka 1204m2 i 1394m2.

Na mapie ze skalą powinieneś odczytać długośc i szerokość działki.