facio 16.08.2005 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Dzwoniłem juz do Wydziału Geodezji w Urzędzie Gminy. Mają to do jutra sprawdzić i wyjaśnić. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 16.08.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Ja również witam Cię serdecznie w naszym gronie! Będę na bieżąco czytała, co u Ciebie. A co do wymiarów działki, to lepiej niech geodeta to zmierzy, potem moga być tylko problemy.... Buziaczki dla słodkiego synka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 16.08.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Kurcze, my swojej działki nie zmierzyliśmy tylko odczytaliśmy wymiary z mapy Chyba jutro będę biegać z miarką, bo to nigdy nic nie wiadomo. Albo może jednak już nie mierzyć i żyć w błogiej nieświadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 16.08.2005 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Kurcze, my swojej działki nie zmierzyliśmy tylko odczytaliśmy wymiary z mapy Chyba jutro będę biegać z miarką, bo to nigdy nic nie wiadomo. Coś mi się wydaje, że wielu z Nas (Was) tego nie zrobiło Chyba jednak trzeba, bo później mogą być problemy z sąsiadami, przestawianiem płotów (prawda zaba_gonia ??) itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.08.2005 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Przyjdzie ci zagnać geodetę do roboty, tzn. do drugiego słupka (granicznego) po przecinku. A wtedy się okaże że otworzyłeś puszkę Pandory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdaśP 17.08.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Facio a może kupiłeś działkę w kształcie równoległoboka, tylko jeszcze o tym nie wiesz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.08.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Ciesze się zę dziennik jest Co do działki to u mnie też nie pasowało ani jak i poczekaliśmy spkojnie aż dojdzie do wytyczania budynku i geodeta wziął za wytyczenie budynku tylko a dzałkę przy okazji wyznaczył I powiem ci ze wyznaczanie działki trwało o wiele dłużej niż budynku no i okazało sie ze mam więcej niż myślałam choć powiem szczerze ze powierzchni nie liczyłam a tylko długośc boków mi pasuje Oj dałeś nam tu wszystkim do myślenia Podobno wytyczanie działki trwa długo bo trzeba powadamiac sąsiadów itp A takie rzeczy to się sprawdza przed zakupem i żąda od sprzedającego wskazanie granic Mądra jestem co jak sama to przerobiłam na własnej skórze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 17.08.2005 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Aga (żona facia)wiesz andrzejka - wychodzi na to, że sam właściciel chyba o tej pomyłce nie wiedział. Kamienie były już wkopane i on nam taką działkę pokazał.Nie przyszło nam do głowy mierzyć ile ona ma przed kupnem (mimo, że jeździliśmy ją oglądać ileś tam razy).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.08.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 I ja witam w gronie budujących. Facio, ale masz fajnisty emblemat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.08.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Obejżałam zdjęcia i stwierdzam że działka slicznie przygotowana pod budowę się robi A co do wymiarów to właściciel pewnie teraz pluje w gębę sobię, że sprzedał większą za mniej a mógł za te dodatkowe 190 m jeszcze kaski żadac ale jego strarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 18.08.2005 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 I ja witam w gronie budujących. Facio, ale masz fajnisty emblemat!!! Witam miło. Nie mam na niego wyłączności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 18.08.2005 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Obejżałam zdjęcia i stwierdzam że działka slicznie przygotowana pod budowę się robi A co do wymiarów to właściciel pewnie teraz pluje w gębę sobię, że sprzedał większą za mniej a mógł za te dodatkowe 190 m jeszcze kaski żadac ale jego strarta Zastanawiałem się, czy mu ich nie sprzedać. Jednak głupi jestem, poinformowałem wszystkich, że coś jest nie tak, jutro spotykam się z geodetą i właścicielem działek. Na pewno napiszę co z tego wyniknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.08.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 No fakt gdybys siedział cicho miałbyś więcej, płaciłbyś za mniej i byłoby ok Tylko gorzej jak potem jakbyś się ogrodził ktoś by doszedł do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 18.08.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 A ja przyznaję się bez bicia, że dopiero teraz przeczytałam Wasz dziennik. Ale za to cały! Niezła sprawa z tą działką. Ale mam dziwne wrażenie, że bardziej byście się denerwowali, gdyby sytuacja była odwrotna, tzn. gdybyście zapłacili za więcej a dostali mniej No i zakupy piękne robicie! Ja długo się nie mogłam doczekać na pierwsze grabie. A kiedy napiszecie coś o projekcie? Aga, bardzo mi się podobało wyjaśnianie wielkości sąsiadujących działek. Wszystko od razu zrozumiałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 19.08.2005 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Facio: fajnie sie zaczyna... moja dzialka tez miala inna powierzchnie w akcie notarialnym a inna w naturze, zyskalem 20 m2, ale kosztowalo mnie to zrobionie wznowienia granic pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 19.08.2005 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 A ja przyznaję się bez bicia, że dopiero teraz przeczytałam Wasz dziennik. Ale za to cały! Jagna czujemy się sie zaszczyceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 19.08.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Aga, śliczny domek. Generalnie lubię niewysokie domki a do schodów też mam awersję Piękny duży taras to podstawa, pomyślałabym jeszcze o jakimś zadaszeniu nad nim, chociaż częściowym.... No i bym zlikwidowała małą łazienkę przy drzwiach wejściowych a zrobiła w niej garderobę ale z wejściem od strony pokoju. Chyba że prowadzicie bardzo intensywne życie towarzyskie, wtedy druga łazienka bywa przydatna. I bardzo mi się podoba Wasz dziennik........ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 19.08.2005 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Aga, śliczny domek. Generalnie lubię niewysokie domki a do schodów też mam awersję Piękny duży taras to podstawa, pomyślałabym jeszcze o jakimś zadaszeniu nad nim, chociaż częściowym.... No i bym zlikwidowała małą łazienkę przy drzwiach wejściowych a zrobiła w niej garderobę ale z wejściem od strony pokoju. Chyba że prowadzicie bardzo intensywne życie towarzyskie, wtedy druga łazienka bywa przydatna. I bardzo mi się podoba Wasz dziennik........ pozdrawiam Dziękujemy ewusia. Chcemy zrobić kilka poprawek m.in w miejscu tej małej łazienki o której wspomniałaś, może zrobimy pralnię z samym wc. Chociaż garderoba to też fajny pomysł. Dzięki o tym nie pomyśleliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.08.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Faciu, dom jest przede wszystkim już wybudowany przez parę osób, czyli po pierwsze możesz go zobaczyć w środku, po drugie, mniej więcej możesz wyrokować ile będzie Cię kosztował. Ja uważam, że z domów parterowych ten jest naprawdę ciekawy. Przyszło mi do głowy, żebyś może jeszcze przeglądnął ten http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=218&action=showProjectNatomiast wracając do projektu, który pokazałeś, wydaje mi się, iż w którymś z numerów tegorocznych Muratora albo Ładnego Domu było zdjęcie tego domu. Na szybko znalazłam jeszcze link do domu Ady i Rafała.http://www.gamber.pnet.ws/Fajnie jak sobie można pooglądać jak to będzie wyglądało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.08.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Co do ogrzewania. Taką powierzchnie ze spokojem ogrzejecie kominkiem z DGP. A w podłogę włożyłbym rurki od ogrzewania podłogowego. Jak by zostało kasiorki to bym pompę ciepła dołaczył. Kupa siana na starcie, ale miodas w użytkowaniu.Trzeba włożyć między bajki, że ceny nośników nie będą rosły. Drewna opałowego też. W ogrzewaniu podłogowym pradem ugrzęźniecie, już lepiej akumulacyjne z dynamicznym rozładowaniem przynajmniej można tym sterować w miarę dynamicznie, jak sama nazwa wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts