Aga - Żona Facia 29.08.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Czy deskowanie i papa daje jakieś korzyści? Napisz czemu taka decyzja. Tak zdecydowaliśmy, bo widziałam rozbierany dach z folią (a raczej tym co po niej zostało) w 5 lat po położeniu. Wiem, że pewnie tam inwestor zastosował jakiś produkt tani, niemarkowy... Ale ten widok zniechęcił mnie do folii skutecznie. Teraz jestem za papą w każdym zastosowaniu. Na izolacje fundamentów też papa. Folia tylko tam, gdzie trzeba styropian oddzielić od papy (jako zabezpieczenie przed rozpuszczaniem). Rozumiem, wszystko jasne. Ja w pewnym sensie też bym tak chciała i na to dachówkę. Lepiej i bezpieczniej. Ale po wybudowaniu stanu zamkniętego okazałoby się , ze nie mam nawet na kibelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Gratuluję STANU ZERO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.08.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Aga dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 30.08.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witaj Aga! Z przyjemnością dołączam do wiernych czytelników waszego dziennika Gratuluję stanu ZERO i pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 31.08.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 kasia w dziękuję bardzo. Ja z kolei będę czytać to co piszesz o BARWNYM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.08.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Zapowiadają poprawę pogody więc i prace ruszę do przodu Niech się mury pną do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.09.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Gratuluję stanu zero!! 30tyś (rozumiem, że bez kwoty zakupu działki) to nie jest mało, ale u mnie wyszło podobnie 20tyś + 6tys na pierdoły... Tyle mniej więcej kosztuje stan zero... Zalezy wszystko oczywiście od wielkosci domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 01.09.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Cześć Aga.Piszesz o kosztach w dzienniku.Powiem Ci tylko tyle - w porównaniu do mnie,że jeśli policzyć fundament tarasu,zasypkę ,ściany fundamentowe wewnętrzne to kwota byłaby zblizona.Pamiętaj,ze ja miałem tylko fundamenty po obwodzie no i dom jest o ten metr krótszy ze wszystkich stron,oraz nie liczyłem fundamentu tarasu...a wyszło 22tys.Przy takiej powierzchni zabudowy,a co za tym idzie przy dużej ilości fundamentów cena wyszła jaka wyszła...:(Ale moim zdaniem fundament (i dach) to podstawa i tam nie ma co żałować....Pozdrawiam.P.S. Czy podbetony będziecie wylewać teraz czy po ścianach?Jeśli nie zagęszczaliście zasypki to lepiej odczekać i zalać podbetony nawet w przyszłym roku...A na razie jechać ze ścianami i dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.09.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 P.S. Czy podbetony będziecie wylewać teraz czy po ścianach? Jeśli nie zagęszczaliście zasypki to lepiej odczekać i zalać podbetony nawet w przyszłym roku...A na razie jechać ze ścianami i dachem podbeton to chudziak?? jeśli tak to jest już wylany, (na fotce chyba widać) piasek był zagęszczany "skoczkiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.09.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Ale moim zdaniem fundament (i dach) to podstawa i tam nie ma co żałować.... Mój Facio też twierdzi, że na fundamenty i dach nie będzie żałował ale mówi, że odbije sobie na wykończeniówce... Mówi, że mieszkać będziemy na betonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Aga nie martw się na betonach też się da mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 01.09.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Ago- żono Facia to tak jak my ,zamieszkamy na betonach Chyba założymy nowy klub nowozamieszkałych betonowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Ago- żono Facia to tak jak my ,zamieszkamy na betonach Chyba założymy nowy klub nowozamieszkałych betonowiczów co tak późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 01.09.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Aga - Pózno?! Wszystko przed nami - możesz zostać HONOROWĄ PREZESOWĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 01.09.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Jak się okaże że klub będzie fajny to skuje posadzkę i płytki byleby tylko dostać angaż członkowski.... Aga -nie zauważyłem na zdjęciach chudziaka,ostrość sobie muszę widelcem poprawić...:) A jak już liczyłaś chudziak w tych 30 to kwota wydana jest kwotą o.k. za ten zakres prac.... Z Balbiną też mówiliśmy,że najwyżej na betonach będziemy mieszkać a za meble kuchenne będą służyć kartony....ale jakoś tak bywa,że się pieniądze znajdują jak są potrzebne to i pojechałem dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Aga - Pózno?! Wszystko przed nami - możesz zostać HONOROWĄ PREZESOWĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 02.09.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Jak się okaże że klub będzie fajny to skuje posadzkę i płytki byleby tylko dostać angaż członkowski.... Aga -nie zauważyłem na zdjęciach chudziaka,ostrość sobie muszę widelcem poprawić...:) A jak już liczyłaś chudziak w tych 30 to kwota wydana jest kwotą o.k. za ten zakres prac.... Z Balbiną też mówiliśmy,że najwyżej na betonach będziemy mieszkać a za meble kuchenne będą służyć kartony....ale jakoś tak bywa,że się pieniądze znajdują jak są potrzebne to i pojechałem dalej... Myślę, że wystarczy jedno pomieszczenie z gołym betonem i obejdzie się bez kucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.09.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Ja tez, ja tez mam jeszcze z 60 m2 calego przyziemia w betonie teraz to na powaznie musze sie zastanowic czy te plytki kupowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 02.09.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Ja tez, ja tez mam jeszcze z 60 m2 calego przyziemia w betonie teraz to na powaznie musze sie zastanowic czy te plytki kupowac Zaglądalam do Ciebie - myślę że Aga Cię też przyjmie do klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.09.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Zakładamy klub nowozamieszkałych betonowiczów ??? Jasne zapisuję się już w tej chwili. Aga J.G. PREZESKĄ ? Zgadzam się z przedmówcami. kasia64 i Mohag też chcecie być w klubie? areq ty lepiej nie kuj tych płytek bo szkoda wyrzucać ciężko zarobione "piniondze" w błoto!!! Tylko ja mam pierwszy postulat: róbmy wszystko co w naszej mocy, ażeby tych betonów było jak najmniej słucham następnych postulatów i postanowień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts