Graczyk 07.09.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 hej Ładnie jadą. Tylko kilka godzin roboty a już mają kilka warstw i fajnie to wygląda. Mam tylko jedno pytanie do Twojego majstra. Mianowicie gdzieś kiedyś czytałem, że przy budowaniu na klej nie wyciąga się narożników tylko jedzie warstwami szlifując bloczki przed każdą nową warstwą aby było równiuteńko. Robi się tak ponieważ nie ma grubej zaprawy na której można gubić nierówności bloczków jak się wyciągnie narożniki albo jakoś tak podobnie to uzasadniali. Pytam bo być może to jakiś wyssany z palca problem i chciałbym to wiedzieć. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 07.09.2006 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Mam tylko jedno pytanie do Twojego majstra. Mianowicie gdzieś kiedyś czytałem, że przy budowaniu na klej nie wyciąga się narożników tylko jedzie warstwami szlifując bloczki przed każdą nową warstwą aby było równiuteńko. Robi się tak ponieważ nie ma grubej zaprawy na której można gubić nierówności bloczków jak się wyciągnie narożniki albo jakoś tak podobnie to uzasadniali. Pytam bo być może to jakiś wyssany z palca problem i chciałbym to wiedzieć. Witam. Ja też pytałem o to majstra . Odpowiedział mi tak: bloczki Solbet 30 P+W są na tak równe, że on je może kłaść po ciemku i będzie zawsze równo A tak na poważnie to i tak każdy bloczek jak kładą to z poziomicą w ręku, klej nakładają specjalną "kielnią" i zawsze jest równo, chyba ze dwa razy widziałem żeby majster szlifował bloczki. Co do narożników to je wyciągał po to aby ustalić wysokość okien. On buduje też z Ytonga i mówi, że nawet tam nie idzie "na około" warstwami tylko w ten sposób muruje. Widziałem już kilka domów postawionych przez naszego majstra (z Ytonga i Solbetu) i ciągle jestem pod wrażeniem, moja żona również. Powiem więcej, wczoraj nawiedził nas kierownik budowy i też był zadowolony z prac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 08.09.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Super !!!!!!!!!!! Mury pną się do góry!!!!!!!!!!!A my Was gonimy Powodzenia i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.09.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Super !!!!!!!!!!! Mury pną się do góry!!!!!!!!!!!A my Was gonimy Powodzenia i pozdrawiamy U Was też super. Czekamy z Faciem na zdjęcia zalanych ław. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 08.09.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 zajrzałam... zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.09.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Facio od wtorku Was gonię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 09.09.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 zajrzałam... zadowolony? zaszczycony Twoją obecnością Żabko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 09.09.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Facio od wtorku Was gonię! SUPER !!! Czekamy na relację z placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.09.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Kilka dni mnie nie było a tutaj tyle się dzieje Gratuluje postępu prac i potwierdzam że bloczki z Solbetu są równiutkie dziękuje za Prezesostwo jest mi bardzo miło W końcu cały czas mam beton w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.09.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Ale bialusie i równiusie Wasze ściany. Robota idzie "ino mig". Zaczynają powstawać pokoje . No, no ... tylko gratulować. Trzymam kciuki za pogodę i takie szybkie tempo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 11.09.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Jestem pod wrażeniem jak szybko i równiutko rośnie wasz domek. Oby tak dalej! Jestem wierną czytelniczką waszego dziennika i czekam na dalsze relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.09.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Gratuluje postępu prac i potwierdzam że bloczki z Solbetu są równiutkie dziękuje za Prezesostwo jest mi bardzo miło W końcu cały czas mam beton w garażu Dziękujemy za gratulacje! Oby tylko nasza Prezesowa godnie pełniła swoje obowiązki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.09.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Adriano również dziękuję za gratulacje . asiula Twoja wizyta w naszych komentarzach nas mile zaskoczyła . Nie ukrywam, ze ja też poczytuję Wasz dziennik. Tym bardziej, że to samo województwo nas łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 18.09.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Noooooo pięknie domek rośnie.Teraz już zauważyłem podbetony :) Już wkrótce wieniec? Gratulki -śledzę z uwagą każdą nowinkę w dzienniku i albumie. Info co do wyjazdu "na grzyby" prześlę Ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 19.09.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ależ się zdziwiłam tym wieńcem bez stropu . Ale później przypomniało mi się, że przecież u Was będzie strop drewniany . Widzę, że podobnie jak my, będziecie stawiać ścianki działowe po więźbie. Czy wykonawca też Was straszył, że podczas wnoszenia więźby na górę na pewno cieśle uszkodzą ścianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.09.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 K74 dokładnie tak, ścianki działowe po dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 19.09.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 U nas też tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.09.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Aga-Żono Facia,i u mnie też jest tak samo. Więźbę już postawili, wiechę zawiesili. A teraz murarze stawiają ścianki działowe na poddaszu. Ale ja widzę w tym sens, bo tak grubymi i ciężkimi balamim drewna byłoby bardzo trudno manewrować przy postawionych już ściankach. A poza tym tzw. słupy konstrukcyjne, które "wchodzą" niejako w ścianki lepiej postawić przed murowaniem Serdecznie pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.09.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 A ja mogę do klubu? Też na razie mam same betony... PRZYJĘTY wybierz sobie jakąś funkcję A jakie funkcje są jeszcze wolne? Ja bym wolał kierowniczą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.09.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Ale macie fajne kominy!! Na prawdę, ten pokrzywiony jest super! A wykończenie na prawdę bardzo ładne i oryginalne! Oby tak dalej. Ja też miałem najpierw więźbę, folię, a potem ścianki. Wynikało to z tego, że akurat murarze zapodzieli się, a wolne terminy mieli cieśle, a potem dekarze... Jak by nie patrzeć na prawdę łądnie to wszystko prezentuje sie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts