Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Facia

facio

Recommended Posts

Na schody kładzie się terakotę antypoślizgową. Kupując trzeba sprawdzić. Poza tym na kazdej terakocie jak jest troszkę wody to jest ślisko... :(

Jak sprzątaliście to dużo worków z odpadami Wam wyszło? A może wiadomo ile m3? U mnie wykonawca ma posprzatać, ale i tak sie obawiam, że bez mojej poprawki nie obedzie się... :roll:

• Odpowiedzi 660
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kze szkoda, że nie mamy akurat zdjęcia z aktualnego stanu działki i domu. Napiszę tak: jest po prostu MEGA PORZĄDEK. Facio wysprzątał na błysk. Majstry sprzątali po sobie, ale on generalnie sprzątał inne rzeczy na bieżąco.

Odpady z SOLBETu (a było ich naprawdę mało) rozłupywał na drobniutkie kawałki i one leżą na drodze przed naszą działką. Worki po cementach, folie i inne rzeczy wkładał do worków (największych jakie zdołał kupić) i wywoził do śmietnika :wink: :wink: :wink: .

Adriano mamy zamiar położyć na nie kafelki, tudzież terakote, tudzież gres. Ale taki żeby w zimie po nich nie "jeździć". Znacie takie właśnie specjalne na schody?

Bardzo źle wspominam wizytę u znajomych w zimę. Miałam synka na ręku, wchodziłam po schodach i ... runęłabym jak długa. Właśnie mają takie ślizgie kafle. Aż mnie pot oblał.

Aga, ja również zastanawiam się co dać na schody przed wejściem i na tarasie.

Widziałam specjalne kafle w OBI. Mają wyprofilowane krawędzie pod stopnice. Do tego są takie same kafle na taras. Widziałam je w kilku kolorach : ciemna czerwień, cieniowana czerwień, cieniowany brąz :wink:

Odnośnie zaś długości Twoich schodów, to ja właśnie zastanawiam się , czy czasem nie dać schodów przez całą długość tarasu :wink: 8) .

asiula77 dzięki za opinię o schodach. Nie jest tak źle jak by się wydawało. A co do porządków to faktycznie trzeba posprzątać bo widok leżących śmieci mnie np. odrzuca.

Adriano znajomy zamówił kafle na taras z firmy Cerrad ponoć specjalne z jakimiś wypustkami, że się człowiek nie ślizga.

tabaluga jak możesz kostkę zrobić tak jak ma Ew-ka to rób bo to naprawdę super wygląda.

U nas niestety jest za wysoko.

To koniec świata, żeby kobiety cegły nosiły...!! :o :evil:

A skoro łazienka za duża, a sypialnia za mała to moze powiększyć sypialnię?

A w ogóle ja uważam, że sypialnia rodziców nie musi być duża. Przeciez tam się głównie śpi, nie? :wink: Nie to co pokoje dziecinne... :roll: