Fidlos_Diablos 29.11.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Hej! Byłem dzisiaj w Waszej okolicy i zastałem ciekawy widok: chyba z sześciu facetów siedziało na dachu, a jeden dygał dachówki na taką fajoską windę.Ale robota idzie do przodu.Z poważaniem sąsiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.11.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Hej! Byłem dzisiaj w Waszej okolicy i zastałem ciekawy widok: chyba z sześciu facetów siedziało na dachu, a jeden dygał dachówki na taką fajoską windę. Ale robota idzie do przodu. Z poważaniem sąsiad. Rany Julek sąsiad gdzie Ty byłeś jak Cię nie było??? I dzięki Tobie robię wpis do Dziennika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 29.11.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Hej! Byłem dzisiaj w Waszej okolicy i zastałem ciekawy widok: chyba z sześciu facetów siedziało na dachu, a jeden dygał dachówki na taką fajoską windę. Ale robota idzie do przodu. Z poważaniem sąsiad. Rany Julek sąsiad gdzie Ty byłeś jak Cię nie było??? I dzięki Tobie robię wpis do Dziennika! Jak mnie nie było to załatwiałem formalności związane z zakupem działki w Waszym pobliżu a potem kwestie kredytowe pochłonęły mnie na trochę (10 lat? ) Dziś byłem zwizytować posiadłość bo syn w drodze zasnął mi w samochodzie i nie chciałem go budzić to zrobiłem małą wycieczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.11.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Szkoda że się nie spotkaliśmy. Byłam tam około 10-ej przez parę minut, potem pojechałam na ploty kilka ulic dalej, wróciłam po dwóch godzinach.Jutro tam będziemy około 13-14ej.I co dalej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 01.12.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 DACH SIĘ PREZENTUJE ZAJEFAJNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULACYJKI,warto było czekać na dekarzy.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 02.12.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 No super , z tym dachem i oknami z folii to już prawie dom. Aga, czym macie zakończony komin? To srebrne, co wystaje, to wiem, że jakieś zakończenia komina systemowego. Ale czym nakryliście pustaki, żeby do środka nie padało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.12.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Faktycznie to srebrne to zakończenie komina Schiedla. Cztery pozostałe kanały wentylacyjne są zakończone kominkami wentylacyjnymi z PCV. Byłam przy tym jak majster kupował: taka szara rura (jak do kanalizy) i do tego drugi element taki grzybek też z szarego PCV. 1 szt. kosztowała ok. 10 zł.Ja się upierałam żeby było zrobione taka jak większość ludzi ma - tzn. w kominie dziury po bokach i do tego kratki. Ale majster odradzał. Komin obłożony jest płytką fimry CERRAD ROTT. Potem można dokupić takie same parapety, płytki na schody lub taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.12.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Strrrasznie dawno mnie tu nie było. Własna budowa pochłonęła mnie bez reszty, ledwie chwilę czasu znalazłam, żeby coś we własnym dzienniku naklikać (to chyba taki komputerowy odpowiednik "naskrobania" piórem). Ale to i fajnie tak kogoś odwiedzic po dłuższym czasie, bo zmian więcej na raz i wydaje się, jakby budowa pomykała ku końcowi w tempie ekspresowym. Myślę, że z tymi oknami to nie jest zły pomysł. Moi znajomi zarzekali się, że żadnych schodów nigdy w domu mieć nie będą. Postawili parterowy dom, ale juz po wprowadzeniu zaczęłi przebąkiwać, że "może kiedyś tu będą schody na poddasze..." I będą, o ile znam życie. Po prostu, gdy zobaczyli tyle pieknej przestrzeni pod dachem za ich pieniądze wybudowanej, to serca ich zabolały, że to mogłoby nigdy nie zostać wykorzystane. Już zaplanowali tam bawialnię dla dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 03.12.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 GRATULUJĘ DASZKU !!! Troszkę to trwało, ale najważniejsze, że domek pięknie wygląda i ma na zimę czapeczkę . Dobrze, że ofoliowaliście otwory okienne, ale warto w niektórych z nich zastosować przezoczystą lub białą folię , by dawała więcej światła do wewnątrz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.12.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 GRATULACJE Fajnie macie już daszek, my dopiero na samym początku drogi. Dzięki za poidpowiedz z tą dachówką nadmienie, że mamy podobne gusty też lubimy proste skromne parterowe domki pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 03.12.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Szkoda że się nie spotkaliśmy. Byłam tam około 10-ej przez parę minut, potem pojechałam na ploty kilka ulic dalej, wróciłam po dwóch godzinach. Jutro tam będziemy około 13-14ej. I co dalej??? Jak było w jednym filmie - brzmi pytanie oto? Na razie myślimy co robić i spłacamy kredyt na działkę , ale mam nadzieję się wprosić do Was na oglądanie budowy, no a potem domu. Daszek naprawdę ładny, w ogóle domek super ekstra. W tygodniu będę jechał do Szubina do sądu to wpadnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.12.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Trzymam kciukasy za te zmiany Gratukuję czapeczki domek wygląda SUPER A przesztrzeń na górze napewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 07.12.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 przyłączam się do gratulacji nad zadaszeniem... ...jak to nakrycie głowy zdobi, nie tylko człowieka ps. czy ta folia w oknach jest konieczna??..nie lepiej wietrzyć, wietrzyć w taką piękną pogodę ?? pozdrawiam serdecznie motyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 07.12.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Agduś, Adriano, kropkq, Aga, motyczka dziękuję że odwiedzacie nasz dziennik. I za gratulacje. motyczka ta folia nie jest wszędzie, więc przepływ powietrza jest bez przerwy. W otworze tarasowym natomiast jest tak duża szczelina że wiatr bez przerwy hula. Całe szczęscie że nie ma przeciągów. 16-17 grudnia wchodzi majster od ścian działowych, więc jeszcze nie zamykamy domu na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 08.12.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 to najwazniejsze....ze wiatr moze poszalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.12.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Trzymam kciukasy za majstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 10.12.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Faktycznie dach pięknie sie prezentuje-gratulcje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 10.12.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!PIĘKNEGO DACHU!!!!!!!!!!!!! To czekamy na dalszy ciąg Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.12.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Gratulacje Piękny daszek Jakie dalsze plany budowlane ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 11.12.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Aga-żona Facia Piękny macie ten daszek, domek wygląda super Przejrzałam wasz dziennik i podobne początki mieliśmy, nas warunki zabudowy zmusiły do odejścia od typowej (bardzo podobnej) parterówki, a wasz projekcik jest prawie identyczny z naszym "projektem wyjściowym" Rozkład w środku świetny, ciekawa jestem dalszych postępów Oby pogoda nam sprzyjała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts