Gość 19.08.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Dziennik O.K. Bardzo dobrze się czyta . Odnośnie tego, co pisał wcześniej kroyena, to właśnie dostałem orientacyjną wycenę materiałów na ogrzewanie elektryczne do domu 175m2. Koszt inwestycji dla kabli grzewczych to ok. 8.000 zł, zaś pieców akumulacyjnych 20.000 zł... Facio wie, co robi... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 19.08.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Aussie, widzę że następny grzejący prądem się szykuje I to w mojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 19.08.2005 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Dziennik O.K. Bardzo dobrze się czyta . Odnośnie tego, co pisał wcześniej kroyena, to właśnie dostałem orientacyjną wycenę materiałów na ogrzewanie elektryczne do domu 175m2. Koszt inwestycji dla kabli grzewczych to ok. 8.000 zł, zaś pieców akumulacyjnych 20.000 zł... Facio wie, co robi... Pozdrawiam, Dzięki za komentarz. Moge Ci przesłać jeśli chcesz dla porównania ofertę jaką ja dostałem. Kolega Whisper już ją widział Chętnie obejrzę Twoją jeśli to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 19.08.2005 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Ja uważam, że z domów parterowych ten jest naprawdę ciekawy. Dzięki Xena z Xsary Widzieliśmy nawet 2 takie domy "na żywo". Dwa jakże odmiennie urządzone i masz rację to jest fantastyczne móc pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 19.08.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Widziałam małego Faciorka w komentarzach Martki. Śliczny! A domek bardzo fajny. Faktycznie jak na te rozmiary ma wszystko co potrzeba i jeszcze spory salon. A duży taras to podstawa, ale też bym pomyślała o zadaszeniu. Pergola jaka, albo co. To prawdziwa frajda nie musieć się chować do domu jak deszcz pada. Wiem coś o tym A co do ogrzewania prądem, to myślę, że to dobry pomysł, tym bardziej, że domek niewielki. A kominek z DGP planujecie? Kroyena dobrze mówi. Może się okazać, że sam kominek wystarczy a prąd będzie "od święta" jak Wam się nie będzie chciało napalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes0204 20.08.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 witam, my równiez zdecydowaliśmy się na ten projekt, ale z poddaszem uzytkowaym. Nasza rodzinka na razie liczy sobie 3+1 czyli ja mama i maz no i dwóch chłopców a ostatnie słowo jeszcze nie zapadło stąd to poddasze. Co do projektu to my zrezygnowaluiśmy z po,mieszczenia gosp. na rzecz dużej kuchni a komin przesunęliśmy na ścianę garażu w ten sposób amy miejsce na duży rodzinny stół, o którym jako gospodyni marzyłam. Radzę przemyśleć, bo zaprojektowana kuchnia jest strasznie ciasna. Pozatym powiększyliśmy wszystkie okna, bo koszt większych jest nieporównywalny ze zuzyciem światła w cimnych pokoikach. Miłego budowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krasna 21.08.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Jestem w zasadzie czytelniczką dziennika Martki, bo planujemy z mężem wybudować Krzemyka tak jak Martka właśnie Hehe, ale ostatnio w jej komentarzach zobaczyłam Waszego małego Facia i taki fajny, że z rozpędu przeczytałam też Wasz dziennik. Bardzo fajny projekt wybraliście, jestem zwolenniczką domów "wystarczających" a nie "za dużych". Co do ogrzewania prądem to mieszkam chwilowo z rodzicami w starym wyremontowanym domku. Mamy kominek z takim małym rozprowadzeniem ciepła, w niektórych pomieszczeniach ogrzewanie podłogowe (kable), w pozostałych grzejniki konwektorowe. I mogę śmiało powiedzieć, że świetnie to działa, w zasadzie głównie ogrzewa kominek, rachunki za prąd nie są wcale wysokie. Ja w swoim domku zrobię kominek i ogrzewanie elektryczne, bo od ośmiu lat takiego systemu używają moi rodzice i to działa! Będę czytać co u Was i trzymać kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.08.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Bardzo ładny projekt. Dzięki Xena za te linki. Fajnie pooglądać sobie już wykończony projekt. Pewnie, że zależy dużo od tego jak go się urządzi, ale taki ładny projekt chyba spaprać nie można. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 21.08.2005 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Jestem w zasadzie czytelniczką dziennika Martki, bo planujemy z mężem wybudować Krzemyka tak jak Martka właśnie Hehe, ale ostatnio w jej komentarzach zobaczyłam Waszego małego Facia i taki fajny, że z rozpędu przeczytałam też Wasz dziennik. Bardzo fajny projekt wybraliście, jestem zwolenniczką domów "wystarczających" a nie "za dużych". Dziekujemy. Daj znać jak ruszysz ze swoim Dziennikiem. Nie ma to jak zareklamować się Zgłoszę chyba Małego Facia do reklamy czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 21.08.2005 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Zgłaszam się...kolejna czytelniczka Twojego Dziennika.Projekt superowy, zrezygnowałabym jednak z pomieszczenia gospodarczego oznaczonego nr.11 - niepotrzebny wydatek na ściankę i drzwi. Świetne jest to,że masz przejście z garażu do domu, a jeszcze lepsze,że przez kuchnię. Nie będzie trzeba dźwigać siat z zakupami przez cały dom.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 22.08.2005 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Zgłaszam się...kolejna czytelniczka Twojego Dziennika. Dziękuje. Każda sugestia mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krasna 22.08.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Nie wiem czy kiedykolwiek zacznę dziennik, martwię się, że nie wytrwam w pisaniu. Poza tym, tyle tych dzienników... kto by je wszystkie czytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 22.08.2005 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Nie wiem czy kiedykolwiek zacznę dziennik, martwię się, że nie wytrwam w pisaniu. Poza tym, tyle tych dzienników... kto by je wszystkie czytał Zachęcam do pisania. Mnie również zachęcono na Forum. Twój Dziennik ja przeczytam. Nie martw się o pisanie, ostatnio moi faworyci zawodzą w pisaniu dzienników więc czytam inne. Można w nich znaleźć wiele pouczających lekcji, nie tylko z życia budowlanego Tak więc... Krasna dość czekania! !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krasna 23.08.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Może i racja, takie pisanie dziennika budowy to fajna rzecz, w zasadzie nie ważne czy ktoś to będzie czytał czy nie, chyba pisze się go dla siebie... Zaczynam się nad tym zastanawiać. Dzięki Facio za zachętę. Na razie u mnie na działce nic się nie dzieje, ale może wystarczyłoby ją zmierzyć i już się będzie coś działo A może też powinnam zacząć walczyć z chwaściorami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 23.08.2005 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Na razie u mnie na działce nic się nie dzieje, ale może wystarczyłoby ją zmierzyć i już się będzie coś działo To napisz, ile masz tej działki, no i jaki projekt wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krasna 23.08.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Oki, ale muszę jeszcze do tego dojrzeć... Myślę, że wkrótce to nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.08.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Faciu czy kupiłeś już projekt? Bo ktoś na Forum o nicku ciszus chce własnie sprzedac ten projekt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 24.08.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Faciu czy kupiłeś już projekt? Bo ktoś na Forum o nicku ciszus chce własnie sprzedac ten projekt ! nie mogę go znaleźć, podasz namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 24.08.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Faciu czy kupiłeś już projekt? Bo ktoś na Forum o nicku ciszus chce własnie sprzedac ten projekt ! nie mogę go znaleźć, podasz namiary spróbuj wrzucić w wyszukiwarkę - znajdziesz na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 24.08.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Już znalazłam http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=53586&highlight= dobrze że ogłoszenie świeże - pewnie jeszcze nie sprzedał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts