Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Facia

facio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 660
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Super wam dom pnie sie do góry :)

Ja powoli robie przymiarki do prawie identycznego projketu UPB 615.

Rozni sie właściwie tylko wnętrzem, stropem i nachyleniem dachu (25%).

Wydaje mi sie ze drewniany strop jest tańszy, wiec pewnie będę chciał zmienic żelbetowy na drewniany....

Czy wasz koszt budowy pokrywa sie jak na razie z tym co podaja na stronach projektanta ???

Nadrobiłęm zaległości w Waszym dzienniku i .. przeraziłem się! 2 razy coś ukradli.. :o :o :o :o

Najpierw palety, a potem kabel.. :o :o

Jezu.. To strasznie niespokojną okolicę macie.. A swoją drogą to jest chamstwo (bardzo, bardzo delikatnie mówiąc! :evil: )...

Wspólczuję i gratuluję postepów! Poza tym oby Facio nie musiał tyle czasu siedzieć w pracy... :wink:

Super wam dom pnie sie do góry :)

Ja powoli robie przymiarki do prawie identycznego projketu UPB 615.

Rozni sie właściwie tylko wnętrzem, stropem i nachyleniem dachu (25%).

Wydaje mi sie ze drewniany strop jest tańszy, wiec pewnie będę chciał zmienic żelbetowy na drewniany....

Czy wasz koszt budowy pokrywa sie jak na razie z tym co podaja na stronach projektanta ???

Bikerus domek naprawdę ładny. My przez ten duzy ką nachylenia dachu będziemy mieć baaaaaaaaaaaaaaardzo duży stryszek.

Strop drewniany może jest i tańszy ale w fazie wykńczenia na pewno więcej z nim pracy :D A co będzie jak będzie widać pęknięcia.

Koszt budowy zależy tylko od tego co w danej chwili "wymyślimy". Generalnie wychodzi inaczej niż w kosztorysie.

Domek bardzo ładny, z dachóweczką wygląda świetnie.

Również trzymam kciuki za udane wybory instalatorów. A złodzieje, niestety nie mają sumienia i żadnych oporów :evil: :evil: :evil: Po prostu trzeba wszystko dobrze przed nimi zabezpieczyć, choć czasem to niewykonalne. Ja mam bliziutko sąsiadów i cały czas nadzieję, że oko i ucho sąsiada zareaguje we właściwym momencie.

pozdrowienia i powodzenia

Zdjęcie specjalnie dla TASIJA :D :D :D

http://ffacio.photosite.com/~photos/tn/2171_348.ts1168811296546.jpg

TY CHYBA CZYTASZ W MOIICH MYŚLACH... :o

Otworzyłam przed chwilą Twój Dzienniczek z nadzieją...że może wrzuciłaś do niego fotki z sosenkami....I PROSZĘ JAKA MIŁA NIESPODZIANKA...

PIKNE TE SOSENKI !!!

Ja chciałam przenieść z za płotu, takie samosiejki-sosenki 1 m, ale już mnie oświecili fachowcy od ogródków, że takie się nie przyjmą :cry:

Spytaj tatę, jak je przeniosę z całą dużą bryłą ziemii...to jest jakaś szansa...? :wink:

A TE DUŻE CO WIDAĆ ZA TWOJĄ SIATKĄ, TO TWOJE CZY SĄSIADÓW ?

Koszt budowy zależy tylko od tego co w danej chwili "wymyślimy". Generalnie wychodzi inaczej niż w kosztorysie.

A JAK CI AGUŚ DO TEJ PORY WYCHODZI -

MNIEJ, CZY WIĘCEJ...niż w kosztorysie ? :o

Nam do stanu surowego zamkniętego wychodziło mniej jak w kosztorysie...

Wykończeniówka nadrobiła różnicę z duuużym zapasem NIESTETY :evil:

Spytaj tatę, jak je przeniosę z całą dużą bryłą ziemii...to jest jakaś szansa...? :wink:

A TE DUŻE CO WIDAĆ ZA TWOJĄ SIATKĄ, TO TWOJE CZY SĄSIADÓW ?

TASIJA spróbuj teraz je przesadzić (np. 5 sztuk) RYZYK-FIZYK.

Na wiosnę spróbuj następne wtedy napewno się przyjmą.

Co do kosztorysu z projektu to on jest bez sensu :evil: My mamy swoje wizje i tak zostanie. Najwyżej będą gołe betony.

Te za siatką to sąsiada. Wszyscy je chwalą a ja sie cieszę że mam z tarasu taki piękny widok.