Xena z Xsary 24.08.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Faciu jesteś przykładem działania Sił Wyższych.Wystarczy, że powiesz czego potrzebujecie i popatrz, już masz o połowę tańszy projekt.Szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 24.08.2005 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Już znalazłam http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=53586&highlight= dobrze że ogłoszenie świeże - pewnie jeszcze nie sprzedał Dzięki, wpisywaliśmy w wyszukiwarkę ale zero rezultatów.... łapiemy kontakt, dam znać co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 24.08.2005 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Faciu jesteś przykładem działania Sił Wyższych. Wystarczy, że powiesz czego potrzebujecie i popatrz, już masz o połowę tańszy projekt. Szok. Nie chwal dnia przed zachodem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 25.08.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Chylę czoła!!! Tak jak już Wam pisałam na GG dziennik przeczytałam i bardzo mi się podoba. Co do działki to dobrze zrobiliście, wyjaśniając to teraz bo później mogło by Was to kosztować zarówno nerwów jak i kaski. Wasz Faciorek jest cudny, szkoda że moja jest od niego starsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 25.08.2005 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Wasz Faciorek jest cudny, szkoda że moja jest od niego starsza Dzięki AGA O ile starsza?? może da się coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 25.08.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Skończyła w sierpniu 3 latka . Różnica wieku nie za duża - mogła by ujść w tłumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 29.08.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Z dedykacją dla AGA444 & AGA44 za krzywdy wyrządzone przez Forum... http://foto.onet.pl/upload/10/33/_524507_n.jpg Jeszcze raz bardzo, ale to bardzo dziękuję. Oko nacieszyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 29.08.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Dziennik przeczytałam,jesteśmy na starcie tak jak wy,w piątek zmawiamy projekt c-33 z Muratora,życzymy powodzenia,pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.08.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Czy można prosiś o opis do odkrywki geologicznej co jak dlaczego i jakie wnioski A mała sosenka przyjmie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 30.08.2005 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Czy można prosiś o opis do odkrywki geologicznej co jak dlaczego i jakie wnioski A mała sosenka przyjmie się Myślałem, że Forumowicze trochę pomogą odnośnie odkrywki... Przy okazji stwierdziłem, że humus mam na 30-40cm a potem to już tylko piekny żółty piasek.... nawet nie wiem do końca czy to dobrze czy źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.08.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Czy można prosiś o opis do odkrywki geologicznej co jak dlaczego i jakie wnioski A mała sosenka przyjmie się Myślałem, że Forumowicze trochę pomogą odnośnie odkrywki... Chętnie bym pomogła gdybym się na tym znała Jak ci ktos pomoże to podziel się z nami wnioskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.09.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Gratulacje dla żoneczki, zuch kobitka Facio w końcu się cieszysz czy smucisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 10.09.2005 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Gratulacje dla żoneczki, zuch kobitka Facio w końcu się cieszysz czy smucisz sam nie wiem no bo... zawsze tylko ja prowadziłem a teraz jak będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 10.09.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Zdolna ta Twoja żoneczka! Zdać za pierwszym razem!! Facio, a może Ty jesteś egzaminatorem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 11.09.2005 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Zdolna ta Twoja żoneczka! Zdać za pierwszym razem!! Facio, a może Ty jesteś egzaminatorem??? Niestety nie ... ale to niezła fucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.09.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Zdolna ta Twoja żoneczka! Zdać za pierwszym razem!! Facio, a może Ty jesteś egzaminatorem??? Niestety nie ... ale to niezła fucha No ale jazdę praktyczna to czasami z tobą chyba trenowała co Czy nie masz cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.09.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 No GRATULACJE!!! To nie lada sztuka zdać za pierwszym razem!Szerokiej i bezpiecznej przed Wami zawsze drogi życzę! Jakieś dziwne to zdanie pod względem stylistycznym, ale życzenia szczere.A z piaseczku tylko się cieszyć! Jeżeli myślisz o oczyszczalni, to masz studzienkę chłonną jak miodzio! Zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 11.09.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witajcie!!! Gratulacje Aga - Żona Facia musisz być na prawdę niezła w jeździe, albo mieć dobre znajomości!!! A tak wogóle to chciałam Was troszke pocieszyć bo piszecie: Wodociągi (co ciekawsze fragmenty) "Sporządzić projekt budowlany z następującymi zastrzeżeniami: - wybudować sieć wodociągową z rur PCV fi 90 długości ok. 145 m" Prędzej sam studnie na 18 m sobie wykopie niż im sieć wybuduje Ja też byłam załamana gdy musiałam zapłacić za samo wydanie warunków (papierek) - kwotę 450,00 (przed targowaniem było 700,00 ) i dowiedziałam się, że mam wybudować przyłącze (tak je nazwali) średnicą fi 90 i długości ponad 190mb + wszystkie niezbędne zasuwy, hydranty itp. Nie mając wyjścia musiałam na to przystać. Moim szczęściem było to, że mając sąsiadkę chcącą się również budować koszty były rozdzielone prawie na pół . Studnię pewnie i tak wykopię, ale później i będzie słuzyć do celów ogrodowych . Całość materiałów (część z fakturami) kosztowała nas 4700,00, a w tym: rura fi 90 - 133mb rura fi 63 - 100 mb rura fi 40 - około 30 mb Robocizna (3 ludzi) - 900,00 (oczywiście bez rachunku - chłopaki z wodociągów) Koparka - 1100,00 (bez rachunku) Czyli razem za 263mb z osprzętem 6700,00 (1 hydrant, dwie zasuwy i oczywiście piekne zawory wyprowadzone z ziemi obok planowanego domu). Roboty trwały dwa dni po około 8 godzin. Więc myślę, że jest to przystępna kwota. ZE (raczej standard) - warunki oraz "umowa o przyłączenie do sieci" oczywiście z błędem w adresie Klienta czyli moim... - za 20 kW mocy o którą prosiłem mam zapłacić 3080 pln płatne w 2 ratach, pierwsza po podpisaniu umowy, druga po wykonaniu i odebraniu przyłącza... - czas realizacji do 36 miesięcy Czy te 20 kW to nie za dużo? (wiem, że planujecia podłogówkę), ale przy moich zamówionych 9kW to wygląda trochę dziwnie Pamiętajcie, że będziecie płacić za to miesiąc w miesiąc w abonamencie? Opłata jest OK - podobna jak u nas, w stosunku do przyznanych kW. Czas realizacji - trochę długawy - u nas dają półtora roku. (1 rok na dokumentację dla projektanta z przetargu w ZE + 0,5 roku na wykonawstwa, również z przetargu w ZE. Pozdrawiam serdecznie Agnieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 12.09.2005 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 andrzejko z cierpliwością u mnie bywa różnie ale przyznaję, że trenowalismy razem Jagna dziękuje za gratulacje dla mojej Żonki. Fajnie, że zazdrościsz nam piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 12.09.2005 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Gratulacje Aga - Żona Facia musisz być na prawdę niezła w jeździe, albo mieć dobre znajomości!!! DZIĘKUJE w imieniu Żonki i nie mamy znajomości... Aguś co do wodociągów, czy ktoś mnie zmusi bym się do nich przyłączył? Dzięki za info z kosztami, coś mi się wydaje, że kiedyś do tego wrócę i wcale mi się to nie uśmiecha... Czy te 20 kW to nie za dużo? Chyba nie biorąc pod uwagę, że zamierzam ogrzewać prądem... Dlaczego Ty masz tylko 9kW? Standardem jest chyba 12-16 kW ale na forum czytałem różne rzeczy... Czasem realizacji 36 miesięcy się nie martwię, jest troche na wyrost, i wem, że już jest robiony projekt - do końca roku ma byc gotowy. W przyszłym roku realizacja. Więc nawet jeśli sie przeciągnie to chyba nic złego się nie stanie... Pozdrawiam Ciebie również serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts