Funia 12.09.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Dla żonki serdeczne gratulacje, i kondolencje - niestety. Od nastepnej imprezy będzię okrutnie wykorzystywana i stawiana przed faktem dokonanym: "kochanie Ty wracasz, prawda?" - spyta mąż z pokalem/kieliszkiem w dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.09.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Dziękuję bardzo wszystkim za gratulacje z okazji zdania egzaminu na prawo jazdy. Fakt poszło w miarę gładko, może dlatego, że nastawiłam się na to w ten sposób "ZDAM JAZDĘ TO DOBRZE NIE ZDAM TO ŚWIAT SIĘ NIE ZAWALI". Zależało mi na testach. Wsiadając do samochodu powiedziałam sobie spokojnie daj z siebie wszystko". Udało się, ale ... następny egzamin przede mną - jazda naszym samochodem u boku Facia Jeszcze raz wszystkim dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.09.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 A drewniany strop nie może być?Co będziecie tam na górze robić jak ją się zaakceptuje?Jak wygląda porównanie kosztów stropu filigran z drewniakiem? PS. Jak strop będzie drewniany to ubezpieczenie za dom będzie nieco wyższe, ale za to szybciej się wybuduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 13.09.2005 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 A drewniany strop nie może być? Co będziecie tam na górze robić jak ją się zaakceptuje? Jak wygląda porównanie kosztów stropu filigran z drewniakiem? PS. Jak strop będzie drewniany to ubezpieczenie za dom będzie nieco wyższe, ale za to szybciej się wybuduje. Może być i drewniany ale: płyty GK to tylko płyty a skąd mogę wiedzieć czy za X lat nie będe chciał adaptować poddasza? Życie płata różne figle. A przy kącie 30 stopni i więcej aż się prosi o takowe. Metr stropu filigranowego kosztuje 50 pln, GK nie wiem dokładnie bo każdy kartoniarz inaczej mówi... No i sama podałaś powód na plus dla "filigranowego" ubezpieczenie. I czy szybciej się wybuduje drewniany? no nie wiem jak z GK ale to trochę schodzi myśle,że "filigran" pójdzie szybciej albo tak samo (zależy od ekipy). To są tylko moje przemyślenia po rozmowach z architektami a przeprowadzam ich ostatnio baaaardzo dużooo.... do znudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes0204 13.09.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 co do poddasza to radzę nastawić się na adaptację, u nas jak już Facio wie mamy poddasze użytkowe z przeznaczeniem na dwa pokoje dla 2 latorośli, ale gdyby ktoś jednak znalazł przepis na córkę i byśmy się zdecydowali wtedy z mojego wymarzonego gabinetu musimy zrobić kolejny pokoik, więc lepiej myśleć o adaptacji. tak w razie W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.09.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Facio, ale stro drewniany nie wyklucza adaptacji poddasza. Jest tak na ten przykład w kolekcji Muratora. Bodajże C64 "Z blaskiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 14.09.2005 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Facio, ale strop drewniany nie wyklucza adaptacji poddasza. Jest tak na ten przykład w kolekcji Muratora. Bodajże C64 "Z blaskiem". Wiem, ale nie lubię płyt GK i tych pęknięć (pajęczynek) na nich widocznych! Mamy znajomych - nówka domek 2 latka bez poddasza uzytkowego, dom cały czas pracuje, najlepiej widać to po stropie GK. Możesz wierzyć mi na słowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.09.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Facio gatulujemy z okazji rocznicy nie wiadomo której i życzymy wytrwałości i tych złotych Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 16.09.2005 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Facio gatulujemy z okazji rocznicy nie wiadomo której i życzymy wytrwałości i tych złotych Pozdrawiamy Dziękujemy Jak To nie wiadomo pierwszej okrągłej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.09.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Rocznica Wow gratulki I oczywiście następnych wielu szczęsliwych chwil u boku małżonki Szczęśliwej podróży Do kolejnych Jubileuszy! Niech dobry los się kłania w pas... Sto lat, sto lat jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 17.09.2005 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Rocznica Wow gratulki I oczywiście następnych wielu szczęsliwych chwil u boku małżonki Szczęśliwej podróży Do kolejnych Jubileuszy! Niech dobry los się kłania w pas... Sto lat, sto lat jeszcze raz Dziękujemy andrzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.09.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Facio, dach 30 stopni szkoda nie wykorzystać na poddasze. A czy nie można od razu zrobić jakieś schody, zamknąć, a potem wykańczać jak będzie potrzeba i środki. Bo potem, po latach mieć taki duży remont, nie jest wygodne. Wyburzyć dziurę w suficie się da, ale ile będzie przy tym kurzy i sprzątania... No i koszty. Najpierw wyburzyć kosztuje a potem budować tez kosztuje. Co mówi architekt na te Wasze plany późniejszego robienia poddasza?A czy nie można było od razu znaleźć projekt z użytkowym poddaszem i po prostu wykańczać później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.09.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 A gdzie ewentualnie później zrobicie te schody i jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 25.09.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Czy to oznacza, że już podjeliście ostateczną decyzję? Domek podoba mi się, szczególnie zadaszony taras i układ pomieszczeń. zkoda tylko, ze łazienka jest bez okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.09.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Jeszcze raz dziękujemy za życzenia! Zelijko - cały czas MYŚLIMY NAD TYM PODDASZEM!!! Jeżeli chodzi o schody to może w miejscu garderoby lub kotłowni. Żabciu łazienka bez okna to jest jedyny minus jaki widzę w tym projekcie, ale jesteśmy w stanie się z tym pogodzić, ponieważ teraz w mieszkaniu też nie mamy okienka w łazience ani w wc. Trudno. Wiesz jak to jest - szukasz projektu tego jednego jedynego i ... zawsze coś jest nie tak. A ten jest OPTYMALNY. Na razie cały czas intensywnie myślimy z czego budować (tzn. chodzi o pieniądze i MATERIAŁ BUDOWLANY!!!!). No i czy opłaca zamieniać się strop drewniany na murowany. Czy okna robić zamiast 150 to większe. Zastanawiamy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.09.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Schody to mozna zrobic wszędzie prawie, nawet w salonie Tylko jak będzie taka potrzeba bo 3 sypialnie to chyba nie mało- oczywiście zależy wszystko od potrzeb Co do stropu to też zastanawiałam się nad zamianą na drewniany ale to chyba wcale nie jest tak taniej niż betonowy szczególnie jak nie ma się własnego drzewa Nie mała ta wasza kotłownia Ogólnie domek naewt fajny Myślcie, myślcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elik 28.09.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Hejka, fajny projekcik, podobny do naszego faworyta tzn. M09L z muratora ( lub M09aL) podobna bryła tylko kilka metró więcej, też jest łazienka bez okna, ale chyba wypada się z tym pgodzić. Trochę małe pomieszczenie gospodarcze, ale za to duży garaż, brak miejsca na szafę w wiatrołapie - chyba, że kosztem spiżarni?U nas też strop drewniany odpada ostatecznie, szanowny się nigdy nie zgodzi- zwłaszcza po wizycie u znajomych, którzy takowy mają. Zresztą wszyscy znajomi mający coś wspólnego z budowlanką nam odradzają.Wydrukowałam sobie Wasz projekcik i pędzę z nim do domku, analizować.Doprojektowałabym oczywiście kominek. Jesteśmy na podobnym etapie to znaczy jakiś miesiąc później, na razie czekamy na mapkę, a na działce były "sianokosy", będziemy budować w okolicy Lublina, pozdr, Elik(Ela) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.09.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Hejka, fajny projekcik, podobny do naszego faworyta tzn. M09L z muratora ( lub M09aL) podobna bryła tylko kilka metró więcej, też jest łazienka bez okna, ale chyba wypada się z tym pgodzić. Trochę małe pomieszczenie gospodarcze, ale za to duży garaż, brak miejsca na szafę w wiatrołapie - chyba, że kosztem spiżarni? U nas też strop drewniany odpada ostatecznie, szanowny się nigdy nie zgodzi- zwłaszcza po wizycie u znajomych, którzy takowy mają. Zresztą wszyscy znajomi mający coś wspólnego z budowlanką nam odradzają. Wydrukowałam sobie Wasz projekcik i pędzę z nim do domku, analizować. Doprojektowałabym oczywiście kominek. Jesteśmy na podobnym etapie to znaczy jakiś miesiąc później, na razie czekamy na mapkę, a na działce były "sianokosy", będziemy budować w okolicy Lublina, pozdr, Elik(Ela) elik czy twój projekt Muratora to M09 W dobrym guście? Jeżeli tak to fajny, taki zbajerowany. U nas w wiatrołapie byłby wieszak i szafka na drobiazgi. Garderoba jest obok WC. Kominek jest w salonie przy łazience. I ty również sugerujesz ażeby nie robić stropu drewnianego. A odpowiesz mi czemu znajomi odradzają??? Napisz coś więcej jak wybierzecie już ostatecznie projekt. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.09.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Gratulacje zakupu projektu to już można zacząć papierologię tak na porządnie trzymamy kciuki powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 30.09.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Gratulacje! To teraz już tylko "do przodu" Domek bardzo ładny, zgrabniutki i funkcjonalny. Bardzo podoba mi się, że część dzienna jest zdecydowanie oddzielona od nocnej. No i spiżarnia. Bardzo fajna rzecz. Ja nie będę miała i zaczynam żałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts