agnes 27.11.2002 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2002 Póki co mam na ogródku krajobraz księżycowy,ale wiosną zamierzam zrobić z tym porządek i mam problem gdzie ulokować psa-owczarka niemieckiego płci męskiej-straszliwe szkodniki z nich Myślę o kojcu z budą ale nocą chciałabym go wypuszczać-tylko że on zdewastuje ogród .Może ktoś rozwiązał już taki problem lub jest na takim samym etapie.Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.11.2002 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Ogrodzenie dla owczarka i ogrodzenie dzialki. Kojec z podloga z desek osiatkowany. Pies w ogrodzie to problem ze wzgeldu na mocznik i podlewanie krzaczkow, z kolei suka scina drzewka ogonem. Trzeba sadzic drzewka dalej od ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.11.2002 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Dla mnie wielkiego miłośnika zwierząt to pies będzie mieszkał razem z nami a fakt mieskzania w domu nie zwalnia z obowiązku wychodzenia z nim na spacer. Rodzice mają pieska i w życiu nie załatwi się w ogrodzie. Może warto popracować nad wychowaniem - może jeszcze nie jest za późno. Pozdrawiam i powodzenia w szkoleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.11.2002 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 On 2002-11-28 11:04, pitbull wrote: .....Pies w ogrodzie to problem ze wzgeldu na mocznik i podlewanie krzaczkow, z kolei suka scina drzewka ogonem..... Uff... jak to dobrze, że mam suczkę i to do tego dobermana - czyli bez ogona ... Pozdrawiam wszystkich psiarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.11.2002 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Jak to ścina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 29.11.2002 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 Pies usmiecha sie ogonem a poniewa wiekszos psow bywa wyjatkowa usmiechnieta , majtajac "koncowka" na prawo i lewo powoduje zniszczenie czubka krzaczka czego efektem jest jego obumieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 29.11.2002 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 ja jestem szczęśliwym posiadaczem wielkiego psa - berneńczyka.Mieszka z nami w domu, kupiony został na początku stycznia i miał 7 tygodni, więc wychował się w domu, w maju postawiliśmy dla niej (to sunia) gustowny domek w ogrodzonym kojcu, ale za nic nie chciała zamienić domowych pieleszy na "samotnię", więc została w domu. Domek pojechał na wieś dla podwórzowego psiaka, któremu buda się zawaliła. Nie mamy czasu, żeby rano wychodzić na spacery , więc psina leci w kącik ogrodu przy kompostowniku i tam załatwia swoje potrzeby. Po południu sprzątamy to co zostawiła . Wieczorne potrzeby załatwia na spacerze . Mimo, że jest naprawdę wielkim psem - nie skosiła mi żadnego drzewka ogonem, a ten ma pokaźnych rozmiarów. Zdarzyło się kilka razy , że obgryzła co smaczniejsze nowo posadzone drzewka lub krzewy, ale cóż- to się zdarza .Nie jest to wielkim problemem i powodem do odsuwania psa od życia w rodzinie, którą bezgranicznie kocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 29.11.2002 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 Widac nie jest to regula albo moj pies ma wyjatkowo radosne uosobienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 29.11.2002 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 pitbull- pozostaje obudowanie małych drzewek specjalna osłoną - widziałam tak ochronione młode drzewka w lesie ( pewnie przed sarnami, które obgryzłyby je z apetytem ) pozdroofka dla psiaka, hau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 29.11.2002 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 NIc z tego, poniewaz wtedy nie daloby sie skosic trawy przy krzaczku hau, hau Z psina po prostu trzeba isc na spacer, na laki zeby sie wyszalala i po ogrodzie nie biegala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 29.11.2002 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 W moim ogrodzie wokół drzew i krzewów posadzonych na trawniku jest niezarośnięta ziemia, posypana korą albo torfem. Duże kwiaty , np. piwonie mam w takich metalowych obręczach , które uniemożliwiają łamanie się ciężkich pąków latem i jednocześnie chronią kiełkujące wiosną roślinki przed wielkimi łapami psiaka.Pitbull- kiedyś też miałam trawę pod drzewkami, ale od wycinania jej nożyczkami robiły mi się bąble na rękach, a podkaszarka uszkadzała drzewka, teraz więc mam obkopane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.11.2002 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 Największym problemem jest pas gruntu o szerokości ok. 1/2 m wzdłuż ogrodzenia od strony ulicy. Moje pieski potrafią biegać wzdłuż ogrodzenia setki razy dziennie jeśli tylko po drugiej stronie ogrodzenia tak samo biega (ale już po chodniku) jakiś inny piesek o podobnych zainteresowaniach. Sugeruję wysypanie alejki z białego żwirku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 30.11.2002 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2002 Dana - za malo wycinalac dlatego rece sie nie przyzwyczaily. Na drzewka male nalozyle izolacje z pianki od rurek c.o. i skleilem - nie boje sie uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 02.12.2002 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 pitbull- z tymi osłonkami miałeś niezły pomysł, chyba go przeniosę na swój grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 02.12.2002 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 Lepiej na drzewka - tylko musza byc sklejone bo podkaszarka je z drzewka "zdejmie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 02.12.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 oki:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.12.2002 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 Dano, zostawiłam wiadomość na privie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 03.12.2002 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 opal-wysłałam odpowiedź, doszło ? pozdroofka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 03.12.2002 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 a zapłaciliście juz za pieski podatek>? aha i przypominam że posesja na których jest pies powinna być zxaopatrzona w ostrzezenie typu: "uwaga zły (dobry) pies" :smile::smile: :grin::grin: pozdrowka snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 03.12.2002 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 U mnie powinno byc: Strzez sie wlasciciela bo piesek milutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts