Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stan surowy zamknięty za 190tyś?

Anisia

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie!

Mam nadzieję, że ktoś pomoże żółtodziobowi?!

Zastanawiam się nad kupnem działki ok.1000m2 z domkiem parterowym, bez piwnic, bez garażu. Są drewniane okna i drzwi wejściowe, ocieplenie i tynki zewn., jest pierwsza wylewka i rozprowadzone instalacje kanal. i gaz. a woda i elekr. wprowadzone do budynku. Brak ścian dział., tynków wew., brak ogrzewania. Jezu nawet nie wiem ile jeszcze rzeczy brak! :o Czy cena nie jest wygórowana? dodam, że działka jest w dobrym punkcie. Ile będę potrzebowac na podstawowe wykończenie tego domu tzn puste ściany(mogę spać na materacu, a co mi tam :p ) no ale muszę mieć łazienkę chociażby najtańszą ...starczy mi 20-30 tyś. aby zamieszkać w nowym domku ?

...starczy mi 20-30 tyś. aby zamieszkać w nowym domku ?

Nie starczy :(

Nie wiem jak duży jest domek, ale u mnie (190m2) same tynki wyszły koło 11 tysięcy. Styropian na ocieplenie podłogi, wylewki, ściany działowe, ogrzewanie, instalacje... Nie wspominając już o takich driobazgach jak coś na podłogę czy biały montaż. To idzie w grube tysiące, dziesiątki tysięcy :(

...starczy mi 20-30 tyś. aby zamieszkać w nowym domku ?

Nie starczy :(

Nie wiem jak duży jest domek, ale u mnie (190m2) same tynki wyszły koło 11 tysięcy. Styropian na ocieplenie podłogi, wylewki, ściany działowe, ogrzewanie, instalacje... Nie wspominając już o takich driobazgach jak coś na podłogę czy biały montaż. To idzie w grube tysiące, dziesiątki tysięcy :(

domek 90m2. Wliczacie w to robociznę? Mąż zna się na elektyce, potrafiłby też rozprowadzić instal. wodną i ogrzewanie. Wygładzimy i położymy płytki też sami (wcześniejsze doświadczenia) Może jednak starczy? :cry:

Anisia nawet jeżeli dasz minimum minimorum to przecież musisz mieć warunki takie, żeby PINB pozwolił tobie legalnie zamieszkać, co oznacza:

- wylewki na izolacji, wykładzina,

- tynki, gipsy, grunt, wybielenie ścian,

- odgrodzenie od początkowo nieużywanej reszty domku,

- instalacje elektryczną, co, cwu, muszlę, brodzik, kilka gniazdek, dwie baterie.

Sorki. Nie wyda.

Ale zapytanie jest czy chcesz, jak chcesz to dasz radę. W razie handry zawsze możesz sobie puścić "Nigdy w życiu" i zaskarżyć autorów o wprowadzanie ludzi w błąd. Może być z tego sianko. :roll: 8)

• 3 weeks później...

ja przedewszystkim zapraszam cie na Grupe Łódzką

zaraz podam link

jutro w piatek spotkanie w Qou Vadis na Pietrynie

ja mialem podobna sytuacje tez kupilem cos takiego tyle ze taniej troszke

ale nie uda ci sie za taka kase, wiem cos o tym...

jak z przyłaczami do domu?? czy są