Anisia 15.08.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Witam wszystkich serdecznie! Mam nadzieję, że ktoś pomoże żółtodziobowi?! Zastanawiam się nad kupnem działki ok.1000m2 z domkiem parterowym, bez piwnic, bez garażu. Są drewniane okna i drzwi wejściowe, ocieplenie i tynki zewn., jest pierwsza wylewka i rozprowadzone instalacje kanal. i gaz. a woda i elekr. wprowadzone do budynku. Brak ścian dział., tynków wew., brak ogrzewania. Jezu nawet nie wiem ile jeszcze rzeczy brak! Czy cena nie jest wygórowana? dodam, że działka jest w dobrym punkcie. Ile będę potrzebowac na podstawowe wykończenie tego domu tzn puste ściany(mogę spać na materacu, a co mi tam ) no ale muszę mieć łazienkę chociażby najtańszą ...starczy mi 20-30 tyś. aby zamieszkać w nowym domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 15.08.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 ...starczy mi 20-30 tyś. aby zamieszkać w nowym domku ? Nie starczy Nie wiem jak duży jest domek, ale u mnie (190m2) same tynki wyszły koło 11 tysięcy. Styropian na ocieplenie podłogi, wylewki, ściany działowe, ogrzewanie, instalacje... Nie wspominając już o takich driobazgach jak coś na podłogę czy biały montaż. To idzie w grube tysiące, dziesiątki tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.08.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 starczy Ci jakieś 120-130 Niestety, ale prawda jest właśnie taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 16.08.2005 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 ...starczy mi 20-30 tyś. aby zamieszkać w nowym domku ? Nie starczy Nie wiem jak duży jest domek, ale u mnie (190m2) same tynki wyszły koło 11 tysięcy. Styropian na ocieplenie podłogi, wylewki, ściany działowe, ogrzewanie, instalacje... Nie wspominając już o takich driobazgach jak coś na podłogę czy biały montaż. To idzie w grube tysiące, dziesiątki tysięcy domek 90m2. Wliczacie w to robociznę? Mąż zna się na elektyce, potrafiłby też rozprowadzić instal. wodną i ogrzewanie. Wygładzimy i położymy płytki też sami (wcześniejsze doświadczenia) Może jednak starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 17.08.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 niestety nie ma szans przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Anisia nawet jeżeli dasz minimum minimorum to przecież musisz mieć warunki takie, żeby PINB pozwolił tobie legalnie zamieszkać, co oznacza: - wylewki na izolacji, wykładzina, - tynki, gipsy, grunt, wybielenie ścian, - odgrodzenie od początkowo nieużywanej reszty domku, - instalacje elektryczną, co, cwu, muszlę, brodzik, kilka gniazdek, dwie baterie. Sorki. Nie wyda. Ale zapytanie jest czy chcesz, jak chcesz to dasz radę. W razie handry zawsze możesz sobie puścić "Nigdy w życiu" i zaskarżyć autorów o wprowadzanie ludzi w błąd. Może być z tego sianko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 01.09.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Niestety , moim skromnym zdaniem nie dasz rady. Potrzeba Ci będzie jeszcze jakieś 100-130 000 zł, ale może próbować warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 ja przedewszystkim zapraszam cie na Grupe Łódzką zaraz podam linkjutro w piatek spotkanie w Qou Vadis na Pietrynie ja mialem podobna sytuacje tez kupilem cos takiego tyle ze taniej troszke ale nie uda ci sie za taka kase, wiem cos o tym... jak z przyłaczami do domu?? czy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1303&start=3720 Grupa Łódzka zaprasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts