krecik73 16.08.2005 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Ludziska mam pytanie. Za kilka dni pojawi się u mnie fachowiec i zmontuje marmurowe parapety wewnętrzne. Potem ma być tam ekipa, która wykończy ostatecznie wnętrza, tj. otynkuje i pomaluje ściany, zamontuje grzejniki i elektrykę (gniazdka itp.). Z uwagi na fakt, iż jest to mieszkanie kupowane od developera, nie będę mógł ich przypilnować i obawiam się o te parapety. I to jest problem, jak zabezpieczyć te parapety aby fachowcy nie narobili szkód, nie poniszczyli ich. Troche za nie zapłaciłem iteraz nie chcę aby powstały jakieś plamy, zarysowania . Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 16.08.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Mam co prawda granitowe, ale ani do wykańczania tynków (przy oknach) ani do malowania ich niczym nie zabezpieczałem (poza taśną papierową przy ścianie by uzyskać równą linię odcięcia) Czyszczą się świetnie - najpierw miotłą, potem szmatą na mokro i nic na nich nie zostaje. Przy malowaniu staję na nich, żero rys, ale to granit - nie wiem czy na marmurze bedzie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecik73 16.08.2005 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Gdyby to był granit to bym się nie martwił. Jest to jednak jasny marmur i mam obawy, czy fachowcy nie zniszczą mi parapetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts