Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pchły

Majka

Recommended Posts

chyba takiego tematu nie było.

Mąż "zakupił" malutkiego kociaka na placu. Tanio policzyli - całe 5zł. Okazał się strasznie zapchlony / w końcu sprzedający mu za pchły nie liczył :lol: /. Zwalczyliśmy je na zwierzaku, ale skubane przeniosły się do domu.

Prosze o rady, co, kiedy i jak, ale tak, aby wszelkie stworzenia żywe /oprócz pcheł 8) / przeżyły.

Nie ma strachu - jeśli zwierzak już "uratowany".

Dom mam generalnie "zwierzęcy" i temat był praktycznie przerabiany. Można próbować dywany i wykładziny delikatnie "pudrować" tym samym co zwierzaka, ale nie jest to konieczne. Po usunięciu pasożytów z kota(ów) zauważyłem, że maks. po tygodniu nie ma problemu w domu. Przypuszczam, że pchły zwierzęce wracają na swojego byłego nosiciela i tam giną. Kot działa jak odkurzacz, wystarczy tylko dbać o czystość kota.

Ja też uważam, że czyścić kota i odkurzać na mokro mieszkanie - kot nie może mieć na sierści takich białych jajeczek . Trzeba cierpliwości , bo pchełki mają co jakiś czas "wysyp" ale to z czasem przejdzie . Acha i kupić kotu obróżkę. A jak iskasz to jakieś naczynie z wodą i topić ... ale pchełki . Miłej zabawy ;) Pozdr Ewa

Ja też uważam, że czyścić kota i odkurzać na mokro mieszkanie - kot nie może mieć na sierści takich białych jajeczek . Trzeba cierpliwości , bo pchełki mają co jakiś czas "wysyp" ale to z czasem przejdzie . Acha i kupić kotu obróżkę. A jak iskasz to jakieś naczynie z wodą i topić ... ale pchełki . Miłej zabawy ;) Pozdr Ewa

kotek już wyczyszczony, obrózke ściąga :roll: . W naszym domu też nie ma plagi, ale z 10 złapalismy. Skubane nie chcą wskakiwać na białe skarpetki.

Dzieki wszystkim za rady :D