Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom KasiR i DamianaR

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 684
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu przede wszystkim PRZEPIĘKNE WNĘTRZA ;-) GRATULACJE !!!!

druga kwestia to porwaliśmy hydraulkia którego poleciłaś na forum -super facet , i teraz sprawa priorytetowa ...za jego namową zrobilismy sobie układ podłóg w salonie podobnie jak TY tj jadalnia i kuchnia gress a salon gress po obrzeżach (-planujemy ok. 50-60 cm szerokości) a w srodku drewno i teraz pytanie czy ogrzewacie salon tylko podłogówką ? bo jak zrozumiałam pod panelami nie macie ogrzewania podłogowego ?

Jak wyglądały temp. w zimie ? Czy trzeba było dogrzewać kominkiem ? Czy może macie dodatowo kaloryfery ?

Pozdr.

Beata

[email protected]

druga kwestia to porwaliśmy hydraulkia którego poleciłaś na forum -super facet , i teraz sprawa priorytetowa ...za jego namową zrobilismy sobie układ podłóg w salonie podobnie jak TY tj jadalnia i kuchnia gress a salon gress po obrzeżach (-planujemy ok. 50-60 cm szerokości) a w srodku drewno i teraz pytanie czy ogrzewacie salon tylko podłogówką ? bo jak zrozumiałam pod panelami nie macie ogrzewania podłogowego ?

Jak wyglądały temp. w zimie ? Czy trzeba było dogrzewać kominkiem ? Czy może macie dodatowo kaloryfery ?

Pozdr.

Beata

[email protected]

Witam serdecznie, dziękuję za miłe słowa :wink: .

W salonie mamy i podłogówke i 2 kaloryfery jeden w jadalni drugi w salonie (jedna powierzchnia, salon, jadalnia , hall). Nie mamy kaloryfera w kuchni i w hallu - jest tam tylko pdołogówka. Wszystko o.k.

W kominku palimy od czasu do czasu :wink: .

Pozdrawiam,

KasiaR :wink:

Pozdr.

Beata

[email protected]

Witam serdecznie, dziękuję za miłe słowa :wink: .

W salonie mamy i podłogówke i 2 kaloryfery jeden w jadalni drugi w salonie (jedna powierzchnia, salon, jadalnia , hall). Nie mamy kaloryfera w kuchni i w hallu - jest tam tylko pdołogówka. Wszystko o.k.

W kominku palimy od czasu do czasu :wink: .

Pozdrawiam,

uściślę że używamy obu obiegów do ogrzewania domu a więc nie umiem określić jak by to było tylko na podłogówce...

Kasieńko pewnie gdzieś o tym już pisałaś ale nie znalazłam :roll: jakiej firmy i jakiego modelu macie drzwi wewnętrzne? i jak one się sprawują?

Drzwi nie są zbyt dobrej jakości. Sa to drzwi firmy POlSkone model Impresja (pełne) w kolorze klonu. W osnieznica obejmujacą.

Jakośc meteriału z jakiego są wykonane te drzwi - marna. Ich cena też była niska.

Znajdziesz je tu:

http://www.pol-skone.com.pl/index.php?pageid=126&lang=pl

Wygladaja ładnie , jak narazie sprawuja sie dobrze, nic sie niedzieje.

Pozdrawiam :wink: ,

KasiaR

Witam Kasiu

dzxiekuje za namiar na POS, zrobili mi kosztorys i jest OK, jeszcze tylko badanie gruntu musze zrobic, ale z tym sie nie spieszy

Mam jeszcze jedna prosbe. Wyczytalem ze mieliscie dobrego hydraulika. Szukam fachowca ktory dobrze dobierze kociolek do mojego domku, do istniejacej instalacji, doradzi, uruchomi itp. Bede wdzieczny za info

Witam Kasiu

dzxiekuje za namiar na POS, zrobili mi kosztorys i jest OK, jeszcze tylko badanie gruntu musze zrobic, ale z tym sie nie spieszy

Mam jeszcze jedna prosbe. Wyczytalem ze mieliscie dobrego hydraulika. Szukam fachowca ktory dobrze dobierze kociolek do mojego domku, do istniejacej instalacji, doradzi, uruchomi itp. Bede wdzieczny za info

namiary na hydraulika podam Ci jutro. Niemam przy sobie.

Pozdrawiam,

nareszcie tu jestem :p

KasiuR masz przepiekny domek. Naj naj jest salon i sypialnia. Ja właśnie sroje przed decyzja wykonczenia podłogi w salonie i wpadłam na pomysł połaczenia parkietu Merbau z jasnym gresem, podobnie jak u Ciebie. Stad moja prosba, napisz w jaki sposob zostało to połączenie wykonane,ze jest tak cudownie gładziutko :p

Kasiu, zauważyłam że masz w łazience umywalkę TRENDY (która bardzo mi się podoba, zresztą jak cała kolekcja tej firmy). Możesz powiedzieć, jak ona sie sprawuje w użytkowaniu, czy przy myciu mleczkami nie rysuje się zbytnio. Czy pozostałe sanitariaty tez masz z tej kolekcji? To nowa firma na rynku i szczerze powiem, że troszkę sie obawiam o to jak się będzie zachowywało szkliwo.

P.S. Bardzo podobaja mi się Twoje wnętrza. Salon jest bardzo nowoczesny ale jednoczesnie bardzo ciepluchny. Masz wiele fajnych pomysłów, które moga byc inspiracja dla innych.

Pozdrawiam.

Kasiu, zauważyłam że masz w łazience umywalkę TRENDY (która bardzo mi się podoba, zresztą jak cała kolekcja tej firmy). Możesz powiedzieć, jak ona sie sprawuje w użytkowaniu, czy przy myciu mleczkami nie rysuje się zbytnio. Czy pozostałe sanitariaty tez masz z tej kolekcji? To nowa firma na rynku i szczerze powiem, że troszkę sie obawiam o to jak się będzie zachowywało szkliwo.

P.S. Bardzo podobaja mi się Twoje wnętrza. Salon jest bardzo nowoczesny ale jednoczesnie bardzo ciepluchny. Masz wiele fajnych pomysłów, które moga byc inspiracja dla innych.

Pozdrawiam.

Dziekuje bardzo za komplementy :wink:

Umywalka sprawdza sie bardzo dobrze. Szkliwo 100% mocne nic sie niedzieje. Polecam. Nie mam nic wiecej z sanitariatów z tej firmy , tylko umywalki. :wink:

Pozdrawiam,

KasiaR

Witajcie, wchodziłam do Waszego słynnego salonu wiele razy, no i co ja mam powiedzieć, żeby się nie powtarzało? Jestem zachwycona spójnością i konsekwencją. Gdzieś w innym wątku widziałam przymiarki do rolety, chyba bambusowej, i jaka decyzja? Czekam cierpliwie na wystrój równie słynnego paskowanego pokoju i trochę więcej zdjęć sypialni. Przy okazji umiziania dla pięknej Nefci.

Witajcie, wchodziłam do Waszego słynnego salonu wiele razy, no i co ja mam powiedzieć, żeby się nie powtarzało? Jestem zachwycona spójnością i konsekwencją. Gdzieś w innym wątku widziałam przymiarki do rolety, chyba bambusowej, i jaka decyzja? Czekam cierpliwie na wystrój równie słynnego paskowanego pokoju i trochę więcej zdjęć sypialni. Przy okazji umiziania dla pięknej Nefci.

Witam serdecznie, Dziekuję

Rolet nadal nie ma , narazie brak sasiadów więc i nie musimy zasłaniac okien. Będą rolety rzymskie jasne.

Dzięki za miziaki dla Nefci.

Postaram sie dodać kilka nowych zdjęć sypialni i paskowego pokoju po weekendzie.

Pozdrawiam,