kasiaR 07.09.2006 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Kasiu, A ja mam pytanie z rodzaju bardzo praktycznych: Mieszkacie już w domku troszkę czasu i już pewnie zetknęliście się z tematem sprzątania. Jak Twoim zdaniem sprawdza się polerowany gres w charakterze podłogi? Czy to jest trudne w doprowadzeniu do czystości? Czy zostają na nim smugi po mopie, czy tego nie widać? Czy wymagają specjalnych zabiegów czyszczeniowych? No i czy zauważyłaś jakieś mankamenty podłogi z polerowanego gresu? My wprawdzie dopiero robimy fundamenty, ale ja już intensywnie się zastanawiam nad wykończeniem. Na pewno zrobimy w salonie płytki, tylko się zastanawiam, czy wybrać wykończenie polerowane czy satynowe.. pozdrawiam! Asia_w Asiu-w, My jestesmy bardzo zadowoleni z polerowanego gresu. Po połozeniu był zmyty specjalnym preparatem aby usunšć z niego wosk zabezpieczajacy płytkę, nastepnie przed fugowaniem został zaimpregnowany. To tyle ze specjanych wymagań. Aby nie było widac nba nim smug po zmywaniu -trzeba go dobrze (raz na 5-6 miesięcy) zaimpregnować (specjany preparat -oczywicie przed fugowaniem!!!a następnie co 5-6 miesięcy), nastepnie zmywam go innym mopem niż tez zwykłe - ja uzywam tego prostokštnego. Nie ma smug , szybko sie myje takš podłogę. Polecam te mopy i do gresu i do drewna. Nasz gres nie ma jednolitego koloru- ma deliktne jasne mazgaje o ton ciemniejsze niż tło całego gresu. Wiec nic na nim nie widać. Sprawdza sie jak narazie w 100%. Pozdrawiam, KasiaR P.S. Mamy satynowe płytki na scianie w łazience i tam bardziej widać palce i zachlapania niż na tym polerowanym gresie w hallu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.aura 07.09.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Slicznie sie robi Kolejny krok to chyba ujednolicenie oslonek na kwiatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 07.09.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Slicznie sie robi Kolejny krok to chyba ujednolicenie oslonek na kwiatki ? najpierw to musimy tego monstrealnego skrzydłoliścia okiełznać i przesadzić z wiadra do większej doniczki - a pomysł na osłonki już jest tylko realizacja sie poóźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 07.09.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Powiem tyle, że lubię ludzi którzy nie boją sie realizować swoich odważnych pomysłów. te kolory są poprostu rewelacyjne i widać w tych wnętrzach charakter właścicieli. Moim zdaniem bardzo ciekawy. gratuluję pięknego domu. O takim i ja marzę ale na tą chwilę musze jeszcze poczekać bo budowa mam nadzieję ruszy na wiosnępozdrawiam Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 07.09.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 ja tez podpisuje sie pod tym co powiedzial komarek. Mi brakuje tej odwagi mimo ze takie odwazbe zdjecia zawsze mi sie podobaja, a wnetrza macie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 07.09.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja to bardzo lubię takie odważne aranżacje tylko mój szanowny małżonek nie za bardzo. Ale jak bedziemy na takim etapie jak Wy to mam nadzieję, że dojdziemy do porzumienia z kochanym mężulkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 07.09.2006 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja to bardzo lubię takie odważne aranżacje tylko mój szanowny małżonek nie za bardzo. Ale jak bedziemy na takim etapie jak Wy to mam nadzieję, że dojdziemy do porzumienia z kochanym mężulkiem To może umówcie sie i podzielcie sie z Mężusiem pomieszczeniami. Ty wymyslisz aranzacje np kuchni i salonu a on innych pomieszczeń My z Damianem raczej bylismy zgodni. No może nie we wszystkim, ale prawie Pozdrawiam i życzę powodzenia, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 07.09.2006 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Komarek, KARO1 bardzo dziekuję za miłe słowa i ciesze sie, że sie Wam podobaja nasze pomysły. Pozdrawiam serdecznie , KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 08.09.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 jestem pod wrażeniembardzo podoba mi się Twój styl ! a może Ty jeste projektantkš wnętrz?(nie doczytałam wszystkim postów, więc może tego nie doczytałam) jeszcze raz gratuluję !!! zapytam jeszcze o elewację domu, jeli dobrze pamiętam, napisała że ten kolor nie jest zgodny z wyborem, jaki zatem wybrała?pytam bo sama chcę mieć zielony dach, klinkier - sahara i nie wiem jaki kolor cian, mylałam o kolorze piasku a w jakim kolorze będš opaski wokół okien na zewnštrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 08.09.2006 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 jestem pod wrażeniem bardzo podoba mi się Twój styl ! a może Ty jeste projektantkš wnętrz? (nie doczytałam wszystkim postów, więc może tego nie doczytałam) jeszcze raz gratuluję !!! zapytam jeszcze o elewację domu, jeli dobrze pamiętam, napisała że ten kolor nie jest zgodny z wyborem, jaki zatem wybrała? pytam bo sama chcę mieć zielony dach, klinkier - sahara i nie wiem jaki kolor cian, mylałam o kolorze piasku a w jakim kolorze będš opaski wokół okien na zewnštrz? Dziękuje, cieszę się ,że się podoba. Nie nie jestem projektantkš, ale niestety bardzo żałuję, że sie w tym kierunku nie kształciłam. Teraz pozostaje mi tylko projektować/aranżować sobie lub znajomym A bardzo lubię wymylać różne ciekawe rzeczy - troszkę w głowie sie pomysłów "rodzi" i "narodziło". Jeżeli chodzi o elewacje to wybrany kolor z wzornika bardzo nam sie podobał-tylko w rzeczywistoci (na cianie) okazał sie dużo ciemniejszym i żywszym kolorem Zrobilimy błšd - bo trzeba dobierać kolor (odcień żółtego) do klinkieru a nie do dachu. My dobieralimy na wzorniku kolor żółty do zieleni (dachu). Owszem fajnie te dwa kolory razem wyglšdały, ale na wzorniku. W połšczeniu z Saharš jest nieciekawie. Także polecam dobierać kolor elewacji do kolory Sahary i nastepnie te dwa kolory do dachu i pamiętaj, że kolor z wzornika na cianie wyjdzie inny - ciemniejszy i jaskrawszy. Powodzenia . Pozdrawiam serdecznie , KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 12.09.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 a ja znów tu zaglšdam, żeby nacieszyć swój wzrok Waszymi wnętrzami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 15.09.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 ktoś kiedyś pytał o fugi do gresu w holu - mówiłem że to jakieś specjalne bardzo miałkie itp - teraz sprawdziłem producenta ... czytam z faktury: FUGA PCI NANOFUG 02 (kolor to Bahama beige ) kupowana na bartyckiej w ARCER pawilon 203. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 15.09.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 a ja znów tu zaglšdam, żeby nacieszyć swój wzrok Waszymi wnętrzami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 15.09.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ja się podpisuję pod wszystkimi zachwytami! Dom jest rewelacyjnie urządzony! Dla mnie będzie inspiracją na pewno, pokuszę się o podobne esy-floresy na ścianie Gratuluję pięknego wnętrza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 15.09.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Kasiu gratuluje pięknego domu z charakterem, zazdroszcze pomysłów i umietności ich realizowania... czy górne oświetlenie w salonie juz jest skonczone? moze wstawisz fotki?pytam bo zapowiada sie cos fajnego... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.09.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Kasiu - jestem naprawdę pod wrażeniem Twoich pomysłów na wykańczanie wnętrza domu. Ciekawe, jakimi jeszcze rozwiązaniami nas zadziwisz ? Będę czekać z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 15.09.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Kasiu powiedz mi jak się robi w praktyce taki "drewniany "dywan w salonieZastanawiam się co najpierw pewnie kafle ale jak to później cyklinować by nie uszkodzić gresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.09.2006 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Kasiu gratuluje pięknego domu z charakterem, zazdroszcze pomysłów i umietności ich realizowania... czy górne oświetlenie w salonie juz jest skonczone? moze wstawisz fotki? pytam bo zapowiada sie cos fajnego... pozdrawiam Dziekuję . Oswietlenie jeszcze nie jest skończone. Jak juz bedzie gotowe to wkleje fotki (tylko nie wiem kiedy je skończymy?/) W tym momencie mamy inne priorytety. Pozdrawiam serdecznie, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.09.2006 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Ja się podpisuję pod wszystkimi zachwytami! Dom jest rewelacyjnie urządzony! Dla mnie będzie inspiracją na pewno, pokuszę się o podobne esy-floresy na ścianie Gratuluję pięknego wnętrza! Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.09.2006 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Kasiu - jestem naprawdę pod wrażeniem Twoich pomysłów na wykańczanie wnętrza domu. Ciekawe, jakimi jeszcze rozwiązaniami nas zadziwisz ? Będę czekać z niecierpliwością. Sonika bardzo Ci dziekuję . Twoje pomysły też sš bardzo ciekawe i Twój domek z dnia na dzien staje sie coraz bardziej piękny. Już jest cudnie urzadzony , i jak już wszystko skończycie to jak zwykle powali nas z nóg. Pozdrawiam serdecznie i powodzenia przy przeprowadzce Soniko! KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts