Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom KasiR i DamianaR

Recommended Posts

• Odpowiedzi 684
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam Cie KasiuR,

bardzo często odwiedzam Wasz domek, jest dla mnie wielką inspiracją, macie oryginalne i odważne pomysły, nic dziwnego że staliście się cikawym tematem do fotoreportażu, też chciałabym być taka sławna 8) ,

wasze zdecydowanie w doborze kolorystyki skłoniło mnie do odważniejszych decyzji kolorystycznych w moim domku, nie jestem pewna jak to przyjmie moja rodzinka, bo jestem u nas pionierem w takich decyzjach, ale najważniejsze że mnie się podoba i mojemu mężulkowi także,

jeżli pozwolisz to pomałpuję po was także pasiasty pomysł na ścianę, mam malutki prostokątny przedpokój, i na jednej ze ściam chciałabyn zamieścić podobną dekorację z trzech kolorków, nie wiem jeszcze konkretnie w jakim rozmieszczeniu i proporcjach, może mi coś podpowiecie, gdzie można jeszcze zobaczyć pasiaste ściany?, i co najważniejsze jak je wykonać aby były takie prościutkie jak u was?

pozdrawiam :lol:

witam Cie KasiuR,

bardzo często odwiedzam Wasz domek, jest dla mnie wielką inspiracją, macie oryginalne i odważne pomysły, nic dziwnego że staliście się cikawym tematem do fotoreportażu, też chciałabym być taka sławna 8) ,

wasze zdecydowanie w doborze kolorystyki skłoniło mnie do odważniejszych decyzji kolorystycznych w moim domku, nie jestem pewna jak to przyjmie moja rodzinka, bo jestem u nas pionierem w takich decyzjach, ale najważniejsze że mnie się podoba i mojemu mężulkowi także,

jeżli pozwolisz to pomałpuję po was także pasiasty pomysł na ścianę, mam malutki prostokątny przedpokój, i na jednej ze ściam chciałabyn zamieścić podobną dekorację z trzech kolorków, nie wiem jeszcze konkretnie w jakim rozmieszczeniu i proporcjach, może mi coś podpowiecie, gdzie można jeszcze zobaczyć pasiaste ściany?, i co najważniejsze jak je wykonać aby były takie prościutkie jak u was?

pozdrawiam :lol:

Witam dziekujemy za komplementy :D . Z ta "sławš " to bez przesady. Na tym forum jest wielu forumowiczów którzy podobnie jak my mieli przyjemnoœc zobaczyc swój domek w jakims czasopismie :wink: .

Pewnie :D , nie ma problemu - jezeli tylko podobaja Ci sie pasiaste sciany - to czywywiœcie ja nie widze nic przeciwko temu- chetnei zobacze jak to u Ciebie wyszło. :wink: :D

Jeżeli podasz mi swój adres e-mail to wysle ci instrukcje jak namalowac te paski, mam ja przygotowana w .pdf bo kilka osób pytało sie mnie jak to namalowalismy - wiec juz zrobiłam instrukcje krok po kroku. Jeżeli chodzi o proporcje to eksperymentowaliœmy. Pasek po pasku domalowywaliœmy.

Pozdrawiam,

KasiaR :wink:

Kasiu, a mogłabys trochę napisać ja zostało zrobione to oswietlenie ? Jakie ma wymiary, jakie żródła światła (rodzaj moc), jakie szkło ?

wysłałam na priva - choc jest tam niewiele informacji :-? bo ja tego oœwietlenia nie robiłam sama :wink: - robił je nasz stolarz- Pan Andrzej.

Pozdrawiam :wink: ,

KasiaR

Kasiu jakiej szerokości masz drzwi wyjściowo/wejściowe na taras. Mam podobne przeszklenie i nie wiem na jakie rozwiązanie się zdecydować.

Największe przeszklenie (Okno dzielone na 3 częśc)i ma 4,00m(szer) x 2,30m(wys)- to okno jest z systemem patio (przesuwny) , a okno (witrynka) na drugiej ścianie ma 2,10m(szer) x 2,30m (wys) .

pozdrawiam :D ,

Kasiu jakiej szerokości masz drzwi wyjściowo/wejściowe na taras. Mam podobne przeszklenie i nie wiem na jakie rozwiązanie się zdecydować.

Największe przeszklenie (Okno dzielone na 3 częśc)i ma 4,00m(szer) x 2,30m(wys)- to okno jest z systemem patio (przesuwny) , a okno (witrynka) na drugiej ścianie ma 2,10m(szer) x 2,30m (wys) .

pozdrawiam :D ,

Uzupełnie :lol:

okno 4 metrowe podzielone na 3 częście - boczne po ok 1,30m szer. a środkowe przesuwane ok 1,37 m szer.

Kasiu mam pytanie o szafkę podumywalkową w łazience :) Planuję kupić taką umywalkę jak Wasza i właśnie się zastanawiam nad wymiarami szafki? Zdradzisz ile ma wasza szafka? A jak umywalka? Jesteście z niej zadowoleni?

Z umywalki i szafki jestesmy zadowoleni. Wymiary podam jutro musze je zmierzyć, bo nie pamietam.

Pozdrawiam,