rafal9 16.08.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Co sądzicie o takich ściankach działowych?W projekcie na poddaszu ma płyty GK, ale można zamienić na jakieś "nieciężkie" murowane. Czy ktoś ma takie cienkie ścianki? Czy BK nadaje się na taką grubość ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Łódź 16.08.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 ścianki działowe z betonu komórkowego 8 cm??Wiesz, że taka ścianka to Ci oddzieli pomieszczenia tylko optycznie?Będziesz słyszał wszystko co się dzieje obok w pomieszczeniu. Ludzie narzekają na ścianki działowe z BK 12 a co dopiero 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 16.08.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Mam jedną ściankę z BK 6cm na klej + tynk obustronny cem-wap., razem 9cm. Co do akustyki, to się nie wypowiem, bo jeszcze nie mieszkam. Pozostałe ścianki mam z BK 12cm, bo cenowo nie były wiele droższe od tych 6-tek, a bałem się (może niepotrzebnie) wstawiać w takie cienkie ścianki drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 16.08.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Tak jak rzecze Marcin_łódź - bedzie zbyt słaba izolacyjność akustyczna: ja mam 11.5 cm odm. 600 + tynk gipsowy i wolałbym naprawdę coś cięższego ... pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.08.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 No to jaką alternatywę mamy na poddaszu? Przeciez nie można wstawiac ciężkich ścian - czy np. silka na poddasze nie jest za ciężka? Gipsowe nawet z wygłuszeniem z wełny tez sa do kitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 16.08.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Mnie idzie o to że ścianki 8 cm są nieszczególnym pomysłem -> lepiej juz dać te 11-12 cm, dzięki czemu da się wytrzymać, a w każdym razie ja jakoś wytrzymuję Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts