doli 16.08.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Dostałam ofertę od hurtowni art. hydraulicznych: - piec kondensacyjny firmy ACV (lub AVC) za 7700 netto, 1mb rury z tworzywa do podłogówki 2,83 zł brutto do tego robocizna hydraulika: - 110 zł za punkt (za każdy kaloryfer, zlewozmywak, sedes itd ... liczone jako 1 pkt., piec - 3 pkt) - 25 zł za m2 podłogówki (sama robota) Zyskujemy na tym, że ceny są + 7%Vat a nie + 22%, ale wydaje mi sie że i tak jest drogo - co wy na to ? Może ktos poleci mi coś tańszego ? Czy ktoś ma może piec tej Firmy - prosze o opinie !! Dzięki Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 16.08.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Mam ACV olejowy. Chodzi bardzo dobrze, zero problemów. Z tego co pamiętam, to acv mają jakieś bajery typu pofalowane zbiorniki z nierdzewki na których nie osadza sie kamień i sterownik, ktory podgrzewa wodę co jakiś czas do wysokiej temperatury, aby zabić ewentualne bakterie, lagionela, czy cos takiego. Sam kocioł kupowałem w martwym sezonie i dostałem dość wysoki upust. Z wad to widzę tylko bardzo skomplikowany sterownik. Ma za duzo funkcji i nawet z instrukcją nie można się połapać o co chodzi. Dla pewności wzywałem serwisanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doli 16.08.2005 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Dziekuję za odpowiedź. Czy macie jeszcze jakieś uwagi, spostrzeżenia. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 16.08.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Kotły ACV stojące z zasobnikiem mają trochę mniejszą sprawność ponieważ zbiornik ciepłej wody jest niezaizolowany od strony wewnętrznej (ten zbiornik to taka rura w środku której są płomienie i gorące spaliny) i stosunkowo szybko sie wychładza. Ale za to ma niesamowitą wydajność ciepłej wody w danej jednostce czasu. cóś za cóś pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 16.08.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Dostałam ofertę od hurtowni art. hydraulicznych: - piec kondensacyjny firmy ACV (lub AVC) za 7700 netto, 1mb rury z tworzywa do podłogówki 2,83 zł brutto do tego robocizna hydraulika: - 110 zł za punkt (za każdy kaloryfer, zlewozmywak, sedes itd ... liczone jako 1 pkt., piec - 3 pkt) - 25 zł za m2 podłogówki (sama robota) Zyskujemy na tym, że ceny są + 7%Vat a nie + 22%, ale wydaje mi sie że i tak jest drogo - co wy na to ? Może ktos poleci mi coś tańszego ? Czy ktoś ma może piec tej Firmy - prosze o opinie !! Dzięki Dorota który to kocioł jaka rura reszta w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts