Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o radę "Hydraulika" kocioł ACV

doli

Recommended Posts

Dostałam ofertę od hurtowni art. hydraulicznych:

- piec kondensacyjny firmy ACV (lub AVC) za 7700 netto, 1mb rury z tworzywa do podłogówki 2,83 zł brutto do tego robocizna hydraulika:

- 110 zł za punkt (za każdy kaloryfer, zlewozmywak, sedes itd ... liczone jako 1 pkt., piec - 3 pkt)

- 25 zł za m2 podłogówki (sama robota)

Zyskujemy na tym, że ceny są + 7%Vat a nie + 22%, ale wydaje mi sie że i tak jest drogo - co wy na to ? Może ktos poleci mi coś tańszego ?

Czy ktoś ma może piec tej Firmy - prosze o opinie !! :-?

Dzięki

Dorota

Mam ACV olejowy. Chodzi bardzo dobrze, zero problemów. Z tego co pamiętam, to acv mają jakieś bajery typu pofalowane zbiorniki z nierdzewki na których nie osadza sie kamień i sterownik, ktory podgrzewa wodę co jakiś czas do wysokiej temperatury, aby zabić ewentualne bakterie, lagionela, czy cos takiego. Sam kocioł kupowałem w martwym sezonie i dostałem dość wysoki upust. Z wad to widzę tylko bardzo skomplikowany sterownik. Ma za duzo funkcji i nawet z instrukcją nie można się połapać o co chodzi. Dla pewności wzywałem serwisanta.

Kotły ACV stojące z zasobnikiem mają trochę mniejszą sprawność ponieważ zbiornik ciepłej wody jest niezaizolowany od strony wewnętrznej (ten zbiornik to taka rura w środku której są płomienie i gorące spaliny) i stosunkowo szybko sie wychładza.

Ale za to ma niesamowitą wydajność ciepłej wody w danej jednostce czasu.

cóś za cóś :)

pzdrw

Dostałam ofertę od hurtowni art. hydraulicznych:

- piec kondensacyjny firmy ACV (lub AVC) za 7700 netto, 1mb rury z tworzywa do podłogówki 2,83 zł brutto do tego robocizna hydraulika:

- 110 zł za punkt (za każdy kaloryfer, zlewozmywak, sedes itd ... liczone jako 1 pkt., piec - 3 pkt)

- 25 zł za m2 podłogówki (sama robota)

Zyskujemy na tym, że ceny są + 7%Vat a nie + 22%, ale wydaje mi sie że i tak jest drogo - co wy na to ? Może ktos poleci mi coś tańszego ?

Czy ktoś ma może piec tej Firmy - prosze o opinie !! :-?

Dzięki

Dorota

który to kocioł

jaka rura

reszta w normie