Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

walka z ugorem

Recommended Posts

A czy jest to odpowiednia pora aby teraz walczyc z chwastami typu pesz. Mam świeżo nabytą działkę i nie wiem czy już teraz mogę zacząć ją zagospodarowywać a do wiosny przecież jeszcze daleko :smile:. Jeśli tak to czym najlepiej pozbędę się zbędnych roślinek :smile:

krzyszt17,dalej nie słuchasz rad dotyczących czytania postow czytaj wszystko nie co drugie slowo.Przeciez nie kaze nikomu na siłę siac-wiem z doświadczenia że zboza rosna dość szybko i są w stanie zagłuszyć zielsko,a slyszałś może o zbożach ozimych? Mario

Mario, troszkę wyżej zapewniłem Cię, że przeczytałem dokładnie to co napisałeś. Jeżeli nie wierzysz to Twój problem. Wydaje mi się że to właśnie Ty powinieneś dokładnie przeczytać to, co sam napisałeś. O zbożach ozimych oczywiście słyszałem, natomiast o sianiu ich w grudniu napewno nie. Zgadzam się, że zboże zagłuszy zielsko, ale w chwili obecnej (5 grudnia), trzeba poczekać do wiosny z tym sianiem, bez względu na to czy posiejemy zboże, łubin, czy gorczycę. Decyzja oczywiście należy do chris_tu.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Mam dzialke rekraacyjna a na niej zapuszczony trawnik(ok.250m2). Od wielu lat nikt go nie pielegnowal, wiec jest tam kupe perzu i niezarowna i niezautwardona powierzchnia. Mozna to wszystko przeorac i potraktowac chemia, ale mysle ze moze poprostu na wiosne juz, troszke wyrownac powierzchnie dorzucajac w najwieksze dolki ziemi (mam maly jej zapas) i dosiac trawe. Potem oczywiscie trzebaby to kosic. Bo przekopywac i wybierac ten perz jakos mi sie nie usmiecha, a pozatym przekopana ziemia z zasiana trawa puzniej bedzie do uzytku niz juz zarosniete pole z wieloletnia trawa/perzem/laka.