NatiMari 16.08.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Mam problem z piaskowcem dzikówką. Sprzedawca tegoż pięknego materiału dał mi takie bloki, że nijak tego nie da się przykleić - a musze najpierw komin (!!!), a potem cokół wokół domu. Bredzi coś, że ciąć się nie da, że albo muszę sam przyjść i powybierać z tego, co jest na stanie (już widzę, że niewiele się da wybrać - żeby nie odpadło i nie wywróciło komina tudzież nie odpadło od cokołu, to nie może być ani za ciężkie, ani za duże), albo (sic!) "przecież to przecinakiem i młotkiem bez problemu" (a 5 minut wcześniej mówił, że tarcze w maszynie im się na tym łamią!!!). No i mam zagwozdkę, bo coś tym przecinakiem nie idzie Piszcie wszystko, co może mi pomóc, bo nie wiem, jak się do tego zabrać, a ludzie czekają, żeby robić... PS. Komin zewn. w Idalii z Archipelagu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 16.08.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Piszcie wszystko, co może mi pomóc, bo nie wiem, jak się do tego zabrać, a ludzie czekają, żeby robić... Jeśli ci ludzie co mają to robić nie potrafią Ci doradzić to lepiej z nich zrezygnuj! Czy "dzikówka" to płaskie, kilkucentymetrowe kawałki piaskowca? Jeśłi tak to u mnie były dwie szkoły kładzenia tego na kominku (mam 2 kominki): jedna to takie dobieranie kawałków, żeby było spasowane ze spoiną jednakowej szerokości (czasami obłupywali jak nijak nie pasowało) a druga to prawie to samo tylko cięte tak aby spoiny były idealnie proste. Cięli szlifierką kątową - tnie się jak masło nożem. Dodam, że ładniej wyszło cięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts