sarwa 16.08.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witajcie,Wybudowaliśmy szambo wg indywidualnego projektu.Szambo jest murowane z bloczków betonowych B15,dolna i górna płyta wylana i zbojona.Czy część wewnętrzna szamba koniecznie musi być wytynkowana?Nie wiem czy się nie pospieszyłem i czy źle nie zrobiłem...Pomalowałem taką masą bitumiczną uszczelniającą całe szambo odzewnątrz i wewnątrz. Odbiorą mi to? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 16.08.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Spoko, że odbiorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 16.08.2005 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Ufff, mam tylko nadzieję, iż izolacja wewnątrz nie odpadnie z biegiem czasu ;( Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.08.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 A jakiej grubości powinny być ścianki takiego szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 16.08.2005 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 my mamy wylaną płytę "podłogową" o wymiarach 2x3m i grubości 25 cm.ścianki są z 12 cm bloczków układanych na najcieńszej ściance."sufit" to znów 15 centrymetrowa płyta wylana. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 16.08.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Wytrzyma; chodzi tylko o to, żeby nie zapadło się do środka pod naporem gruntu i rozpadło na zewnątrz pod naporem ścieków. Płyta wierzchnia jest solidna - też zależy tylko od tego czy będzie coś o tym jeździć czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heatron 16.08.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Odbiorą bo nikt tam nie będzie zaglądał. A zrobione jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 17.08.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Coś mi się wydaje że takie szambo nie będzie szczelne. Może na początku przeszłoby próbę szczelności, ale będzie puszczać spoinami. Nie chce mi się wierzyć że pomurowane z bloczków na najcieńszej ściance będzie szczelne. Obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumak1974 17.08.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Coś mi się wydaje że takie szambo nie będzie szczelne. Może na początku przeszłoby próbę szczelności, ale będzie puszczać spoinami. Nie chce mi się wierzyć że pomurowane z bloczków na najcieńszej ściance będzie szczelne. Obym się mylił. Spoko spoko Ja u siebie będe robił tak: wykopie dół (jeszcze niewiem jakiej wielkości ) od środka wyłoże go czrną folia (taka jak pod wylewki) potem płyta i murowanie z bloczka - żeby zaprawa miłą szczelność dodaje się wody szklanej a potem od środka czarne mazidło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 17.08.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 A jak Wam fajnie to mazidło będzie capić przez pierwsze 3 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.08.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Podejrzewam, że bardziej będzie śmierdzieć z używanego już szamba niż jakieś mazidło. Poza tym chyba nikt do szamba głowy wkładał nie będzie, by się zaciągać zapachami, więc nie przejmowałabym się tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 17.08.2005 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Qurczę, tyle roboty! Czy przypadkiem taki gotowiec plastikowy albo betonowy nie wychodzi szybciej i taniej? Mąż mi tu coś jeszcze plecie, że bywają w ogłoszeniach jakieś używane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 18.08.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ufff, mam tylko nadzieję, iż izolacja wewnątrz nie odpadnie z biegiem czasu ;( Tomek A jak odpadnie i zbiornik sie rozszczelni to będziesz miał mniej do wywożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts