mmarysia 16.08.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Jestem dzisiaj umówiona z przedstawicielem Progazu - wstępne warunki za zbiornik podziemny propan jak nizej: - projekt +instalacja zbiornika - 1500 netto - projekt inst. wew. - 300 netto - płyta fundament. 300 netto- lub we wlasnym zakresie - prace ziemne we własnym zakresie - dzierżawa zbiornika 40 /m-c netto- zwolnienie z opłat na 7 m-cy - umowa na 5 lat bez limitu odebranego gazu - rozwiązanie umowy wczesniej = koszt niezapłaconej dzierzawy za okres do końca umowy - pierwsze tankowanie - 1,07 /l netto Na co powinnam zwrocic uwagę. Jakie koszty lub warunki mogę jeszcze negocjować - oczywiscie wiem ze wszytsko - ale pytanie do tych którzy juz dogadali sie z Progazem- do jakiego poziomu są skłonni zejść z poszczegolnymi pozycjami. Bardzo będę wdzięczna za pomoc - spotkanie za 2 godzinki!!!!!. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 16.08.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Spokojnie i bez pośpiechu. Nie chcesz chyba, po pierwszej rozmowie podejmować decyzji . Daj mu do zrozumienia, że badasz konkurencję i musisz zebrać wszystkie oferty. Chyba, że są bezkonkurencyjni . Ja przećwiczyłem chyba pięć firm. Nie spieszyło mi się, więc był czas na ich rozmiękczanie . Ostatecznie roboty ziemne miałem wykonać sam. A, jak przyszło do wykonania instalacji, to ekipa sama wykonała wszystkie wykopy (zbiornik naziemny) i nie wołali za to kasy . Dwie firmy godziły się na rezygnację z kar za wcześniejsze zerwanie umowy w przypadku podłączania domu do GZ. Pierwsze tankowanie w lipcu tego roku, a gaz ziemny prawdopodobnie w przyszłym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 16.08.2005 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Dzięki Tomik - oczywiscie ze bez pośpiechu - ale faktem jest ze jeśli chodzi o cene gazu i brak limitów nie maja sobie rownych. Koszty montażu maja wysokie - i tu najbardziej interesuje mnie jak bardzo mogą zejść - czy ktoś jeszcze podzieli sie swoimi informacjami??- bardzo proszę. Tomik- w Drzonkowie mialam jeszcze calkiem niedawno znajomych - to byla chyba jakaś Modrzewiowa jesi nie zmyslam - pod lasem - jeszcze za ośrodkiem sportowym. Fajnie tam macie -bardzo przyjemna miejscowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 16.08.2005 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 - nikt mi nie chce pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 16.08.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Dzięki Tomik - oczywiscie ze bez pośpiechu - ale faktem jest ze jeśli chodzi o cene gazu i brak limitów nie maja sobie rownych. Koszty montażu maja wysokie - i tu najbardziej interesuje mnie jak bardzo mogą zejść - czy ktoś jeszcze podzieli sie swoimi informacjami??- bardzo proszę. Tomik- w Drzonkowie mialam jeszcze calkiem niedawno znajomych - to byla chyba jakaś Modrzewiowa jesi nie zmyslam - pod lasem - jeszcze za ośrodkiem sportowym. Fajnie tam macie -bardzo przyjemna miejscowość. Witaj! Ja już mam podpisaną umowę z Progazem. Mam praktycznie identyczne warunki jak ty, z tym, że mam niższą dzierżawę za zbiornik naziemny. Kierowałem się tym samym co ty, czyli cenami gazu poza okresem promocji i limitami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perełcia 16.08.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Negocjuj brak dzierżawy - są takie firmy!I jeszcze miesięcznie rozłożona opłata za napełnienie całego zbiornika.Też sa takie firmy.Albo niech Ci sprawdzają ile zużyłas w danym miesiącu i za to płać.Też są takie firmy.Koszt ogrzewania mojego domu gazem 160m to mnóstwo pieniędzy -jakieś 6000 zł bo jeden zbiornik nie starcza na cały rok.Jestem zmuszona szukac dodatkowego żródła ciepła - nie wyrabiam.WALCZ - wybierz warunki Ty , te firmy tylko czekaja aby Cię wyziębic rachunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.08.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 zapraszam na GRUPE UŻYTKOWNIKÓW GAZU http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=52521&highlight= tam piszemy ciekawe sprawy ja osobiscie tez progazem negocjacje prowadzea są firmy które daja taka cene przez licznik bez inwestowania kasyi tez zwalniaja z opłat Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts