miol 18.08.2005 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Witam podawać meila i wyśle!!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_Ewa 18.08.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 podawać meila i wyśle!!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 18.08.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 a jak się tu wstawia obrazki???[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.08.2005 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 zaloz album np. na Onet ze swojego albumu przenies tam zdjecia i stamtad na forumgeneralnie zdjecie musi byc w necie , zeby mozna bylo je tu zamiescictu masz watek tematyczny powodzeniahttp://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30921 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 28.12.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Ja tez proszę o zdjęcia[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falkon7 02.05.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Czy mozna prosic o zdjecia Panskiego domu, bo wlasnie tez sie przymierzamy do budowy domu z elewacja z bialej cegly lupanej, z której Pan zdje sie zbudowal swoj, ale trudno trafic na taki dom w naszej okolicy - Koszalin. Z powazaniem. Alfred ([email protected]). JA buduje!!!!! Elewacje z cegly silikatowej wiec cega jest lupana z z zakadu z niemiec, dom jest 3 w, 24 cegla pw, 12 cm welna, pustka i elewyzjna lupana domy widzialem i bardzo mi sie podobaly jakosc cegiel bardzo dobra mam cokól czerwony e silikatowej lupanej a dom z bilaej lupanej wrazenia, kolorowa cegla jakas bez zycia, biala jest wspaniala i zywa i starsznie sie ciesze ze zrezygnowalem z kolorowej lupanej na biala i jeszcze polowe taniej zdjecia moge na prov wyslac;) murarz mówi ze cegla jak klinkier tylko jeszcze impregnacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 02.05.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Kochani, jak już ktoś dostanie na PRIV te zdjęcia z elewacją z cegły sikilatowej łupanj to bardzo proszę o wstawienie w tym watku, OK? Myslę, że wielu z nas chętni o zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 02.05.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Nie jestem murarzem , ale kilka domow postawilem . W jednym silikat lupany przywiozl mi Holender z wielkim kolczykiem w uchu , nigdy ladniejszego nie widzialem , mowie oczywiscie o silikacie Ciekawe jak przykladacie do niego poziomice , ja mialem z tym niezle jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 02.05.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Co jest ładne , to zwykle kwestia gustu.Moim zdeniem łupany silikat może fajnie wyglądać.Kolorowe silikaty robią Silikaty Białystok. Optycznie ładniej wychodzi silikat barwiony w masie.Dowolny kolor można też nadać przez malowanie farbą silikonową. Jako wada - farba silikonowa mocno wyrównuje powierzchnię (optycznie) i efekt łupania jest nieco mniej widoczny. Można pomalowac farbą silikatową, kora ma naturalny trend do nierównego wysychania i wyplamiania - tu może okazać się zaletą. Fasada nie będzie zbyt równa, o to przy łupance włąśnie chodzi. Na łupanym silikacie nie winno być to widoczne jako wada. Jeśli jednak pozostawić silikat barwiony w masie, to koniecznie trzeba go zaimpregnować/ zahydrofobować preparatami silikonowymi. Inaczej może pierwszy mróż porozsadzać materiał, gdyż ma on b.wyskoą nasiąkliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 07.05.2006 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Jesli mozna to prosze o zdjecia/namiary na zdjecia elewacji z silikatów (cegła łupana) I pytanie do tych co mają to już dłuższy czas - przychodzi na plac budowy śnieznobiałe...a jak to wyglada po paru latach ? Silikat szarzeje z biegiem czasu ? Da sie to czyscic ? Bylem juz zdecydowany na elewacje z silikatow ale kierownik zaczal namawiac mnie na beton elewacyjny - także fakturowany (np łupany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 07.05.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Silikat po zahydrofobowaniu można umyć spokojnie agregatem.Kolor biały zależy od tego czy napije się brudnej wody/kurzu. Hydrofobowanie właśnie temu zapobiega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 15.05.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Fajny pomysł z tą elewacją z silki. Boję się jednak że u mnie już na to za późno. W tym roku dudujemy ścianę nośną z ceramiki i w przyszłym roku myślimy ociepleniu i obłożeniu klinkierem. Ale nie bardzo możemy znależć odpowiedną cegłe elewacyjną.... Czy rozumnym jest łączenie ceramiki z Waszą elewacją. I ja też proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 01.07.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Cześć Ma ktoś elewację z cegły łupanej z zakładów Jedlanka http://www.silikaty.net.pl/index.php.Cena obiecująca http://www.allegro.pl/item111338528_cegla_elewacyjna_lupana_0_58zl_vat_szt.html. Silka Lux - 1,81; Silikat S (Grupa Silikaty) - 0,80. Ceny netto. Proszę o opinię. pozdrawiamfilipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 01.07.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Jesli mozna to prosze o zdjecia/namiary na zdjecia elewacji z silikatów (cegła łupana) I pytanie do tych co mają to już dłuższy czas - przychodzi na plac budowy śnieznobiałe...a jak to wyglada po paru latach ? Nie trzeba czekac tak dlugo , po miesiacu juz jest duza roznica. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje , przed laty ktos mi powiedzial ze to reakcja z powietrzem , chyba z CO 2 , ale o kurzu i brudnej wodzie to jeszcze nie slyszalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.07.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 I pytanie do tych co mają to już dłuższy czas - przychodzi na plac budowy śnieznobiałe...a jak to wyglada po paru latach ? Nie trzeba czekac tak dlugo , po miesiacu juz jest duza roznica. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje , przed laty ktos mi powiedzial ze to reakcja z powietrzem , chyba z CO 2 , ale o kurzu i brudnej wodzie to jeszcze nie slyszalem Nie zdążyliśmy zaimpregnować naszych ścian licowych z silki przed zimą i teraz właśnie mamy taki problem. Już po 4 miesiącach na ścianach pojawiły się żółte przebarwienia. Czasami są to pojedyncze cegły a czasami duże połacie muru. Reklamacja nie została przyjęta i zostaliśmy z nieprzyjemnym pasztetem. Zaznaczam że stało się to wyłącznie z cegłą z Silki. Łupana cegła z Żytkowic, z której mamy jedną ze ścian pozostała śnieżnobiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 01.07.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Ludziska, wstawcie proszę jakąś fotkę elewacji z cegły silikatowej łupanej - bardzo jestem ciekawa jak to wygląda w realu... ania może Ty mogłabyś pstryknąć aparatem swoją ściankę, bardzo poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek_Iwonka 09.05.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Odświeżam stary, może ktoś w końcu podzieli się informacjami na temat elewacji z silikatu łupanego ? Proszę o odpowiedzi właścicieli ów elewacji, jesteście zadowoleni, jak z czyszczeniem, co z nią po kilku latach itd. ? Może jakieś zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts