Gość tripper 16.08.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 szukam na forum ciagle jakichs konkretnych informacji o drzwiach wejsciowych, ale glownie wszyscy pisza o drzwiach do domow, a nie do mieszkan. zalezy mi na porzadnych antywlamaniowych drzwiach z maksymalnym wygluszeniem - czy mozecie mi cos polecic? w przypadku domu wygluszenie nie jest takie konieczne, a teraz, mimo podwojnych drzwi (z tektury :/) ciagle slysze co sie dzieje na korytarzu (no i slychac pod drzwiami, co sie dzieje u mnie...) poradzcie, prosze. znam tylko jedna firme z wyrobiona marka - GERDA, a chcialbym znalezc jakies porownanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 16.08.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 tak sobie siedze i mysle i szukam na forum i w internecie porownuje itp itd i nasuwa mi sie pytanie, czy ktos mial probe wlamania przez drzwi antywlamaniowe??? moze to jest najistotniejsze kryterium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 16.08.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Proponuję zainteresować się drzwiami firmy LaPorta z Warszawy. Robią dzrzwi antywłamaniowe o konstrukcji metalowej, wyciszone materiałem izolacyjnym. Wyposażone w jeden lub dwa zamki (podklamkowy oraz zasuwę lub rozporowy) bolce antywyważeniowe z progiem i ościeżnicą. Kolor wg wyboru, nawet inna kolorystyka od wewnątrz i zewnatrz. Posiadają atesty IMP, Policji oraz ppoz. Koszt takich drzwi to około 2000 zł brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 17.08.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Gerda ma konstrukcję OK. Z resztą wszystkie drzwi wykonane ze stali z wewnętrznymi wzmocnieniami i osadzone w stalowej ościeżnicy są trudne do pokonania. Skupić się należy na zamkach. Większośc żeby nie powiedzieć wszystkie stalowe posiadają zamki rozporowe, co skutecznie zapobiega (poważnie utrudnia) wyważeniu. Zawsze można wziąć podnośnik hydrauliczny i nie ma mocnych.Słabym punktem drzwi jest zamek, a w szczególności mechanizm wkładki, klucz itp. A to akurat Gerda ma nie najlepsze. Zamek Gerdy jest oparty o konstrukcje sprzed lat. Ten sam okrągły klucz, który złodzieje już dawno rozpracowali i łatwo sobie dają radę (zasłyszane z policji, ale z oczywistych względów nie będę wdawał się w szczegóły).Jeżeli możesz podołac finansowo (ok 3500zł) kup drzwi Dierre. Wyglądają super, a i zamek mają niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 17.08.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 myslalem o DIERRE, zastanawiam sie tylko czym sie roznia od innych drzwi. mowisz, ze istotny jest zamek? hmmm... musze pomyslec. prawde mowiac nie zalezy mi na wygladzie tak bardzo jak na wyciszeniu :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts