danserniebanalny 16.08.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Ogradzam swoją działkę i nie wiem jaki typ siatki będzie lepszy. Czy siatka powlekana PCV czy po prostu ocynkowana. Jakie są wady i zalety każdej z nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonP 17.08.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 zdecydowanie ocynkowana - nie rdzewieje, a jak zacznie to mozesz ja pomalowac sa juz specjalne farby do ocynku.w koszulce plastikowej - zmatowieje z czasem to raz a po drugie po kilku 5-10 latach plastik zwietrzeje i popeka - zacznie sie luszczyc a tego juz nie pomalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 17.08.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 my planujemy żywopłot - siatka z pcv. jak zwietrzeje i popęka, to i tak tuje lub cyprysy zasłonią wszystko. malowania na pewno nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amar 18.08.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 I ocynkowana, i powlekana. Takie 2 w 1. Moja siatka spędziła na dworze 9 lat i nic jej nie jest. Okien plastikowych też może nie kupować, bo popękają od mrozu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonP 18.08.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 ja mialem zle doswiadczenia z siatka powlekana plastikiem (nie wiem czy to pcv czy nie) - po 6 latach plastik stwardniał popekal i sie po prostu zaczal kruszyc a kolor trawiasto zielony zmienil sie na prawie blado zielony) . A danserniebanalny i tak zrobi jak uzna za stosowne i na ile starczy mu funduszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.08.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 I ocynkowana, i powlekana. Takie 2 w 1. Moja siatka spędziła na dworze 9 lat i nic jej nie jest. Okien plastikowych też może nie kupować, bo popękają od mrozu ? Tak tyle że pod plastik dostanie się woda i nastąpi korozja jeżeli siatka nie będzie dodatkowo ocynkowana. A jeżeli już ocynkowana to po co powlekanie. Szczególnie jeżeli kiepskiej jakości. Jeżeli powlekana to drut w środku jest cienki, inaczej siatka wyglądałaby za grubo. Ja mam ocynk fi 2.8. Bez powlekania. Planuję to pomalować. Z tego co wiem to najlepiej jest malowac jak siatka już stoi z rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 19.08.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Bierz ocynk ja do ogrodzenia działki na czas budowy wziołem w koszulce plastikowej (drugi gatunek byl bo raz na 5-6m koszulka była szortska ) wyszła mi najtamiej (chyba 8zł ma metr chciałem 25. pami dała mi 2 m wiecej) wisi 3 m-ce i juz widać słady zużycia (fakt,że na fragmecie który dwa - trzy razy w m-cu jest zwijamy aby towar mógł podjechac z drugiej strony budynku) tzn miejcami koszulka popekała!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 22.08.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 A jeżeli już ocynkowana to po co powlekanie. Szczególnie jeżeli kiepskiej jakości. Po pierwsze podwójne zabezpieczenie, po drugie odpada malowanie. A tak na marginesie to nic kiepskiej jakości nie jest dobre bo by nie było kiepskie. Jeżeli powlekana to drut w środku jest cienki, inaczej siatka wyglądałaby za grubo. Ja mam ocynk fi 2.8. Bez powlekania. Planuję to pomalować. Z tego co wiem to najlepiej jest malowac jak siatka już stoi z rok. Moim zdaniem ocynk 2,8 powleczony jeszcze PCV wcale nie wyglada źle. Ja opowiadam się za ocynkiem powlekanym i sam dokonałem takiego wyboru kilka m-cy temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 25.08.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Dla leniuchów - powleczona PCV.Dla pracowitych - ocynkowana z grubego drutu . Po roku trzeba ją malować i to dwukrotnie.Jeśli w powleczonej PCV zacznie odpadać plastik - to nie wiadomo co robić.Nie da się tego plastiku całkowicie usunąć, aby ładnie pomalować.Czekać aż się rozpadnie (10lat) i założyć nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts