sceptyk 16.08.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam ! Wiem że temat izolacji podłogi na gruncie i Dysperbitu był wałkowany często, ale ja mam konkretne pytanie. Mianowicie zostało mi dużo Dysperbitu, który chcę gdzieś zużyć. Wymyśliłem, że wykonam z niego izolację poziomą podłogi, czyli - chudziak - dysperbit - folia w miarę gruba - styropian - folia - zbrojenie szlichta Teren mam podmokły i zastanawiam się czy dysperbit będzie dobrze blokował wodę i wilgoć, która wczesniej będzie wsiąkała w chudziak.Na marginesie- izolację poziomą ścian mam wykonaą na jednej warstwie papy termozgrzewalnej i na to gruba folia. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 17.08.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 jeżeli poziom wod gruntowych poniżej posadzki to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 17.08.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Pod warunkiem, że dobrze wyschnie zanim po nim będziesz chodził. Ja malowałem pod papę termozgrzewalną i jeszcze po 2 tyg przykleja się do obuwia co oznacza miejsca nie pokryte tym specyfikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 17.08.2005 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 a to ciekawe , u mnie na fundamentach wysechł w mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 17.08.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 moment!Ustalmy pojęcia! Z doświadcznia wiem, że inwestorzy i wykonawcy wszelkie "mazidła do fundamentu" nazywają dysperbitem albo abizolem. A jak pewnie wszyscy wiecie producentów, marek i produków do hydroizolacji jest mnóstwo i każdy inaczej działa, wysycha, do czego innego się nadaje. A ponadto zależy to też od podłoża, które było izolowane, spooby nakładania i wielu innych czynników. pozdrawiam!pokar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 17.08.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Dysperbit jest na bazie wody i wysycha b. szybko. Ogólnie twoja technologia jest grubo przesadzona - wystarczy folia. Dysperbit pod folią jest swojego rodzaju kwiatkiem do kożucha. Ale jesli masz mieć lepsze samopoczucie to zrób tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 18.08.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 U mnie jest wysoki poziom wody gruntowej której poziom znacznie skacze np jesień, wiosna. Podłoga na gruncie i ten naturalny tłok w postaci wody powoduje w momencie przyrostu poziomu wydmuch wilgoci i zapaszków z gruntu i dlatego robię szczelną jakby membranę z papy termo. A dysperbit miał ułatwić doklejanie do chudziaka gdyż do samego betonu to klei się marnie( zawsze sie zapyli i nie przytrzyma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 18.08.2005 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Dzieki za odzew! i ta: - mówię o typowym preparacie (ten jedyny oryginalny) o nazwie "Dysperbit" na bazie wody; - upieram się tak przy nim, ponieważ zostało mi go bardzo dużo po stanie zero i nie mam co z nim zrobić ; - chciałem wczesniej gruntować pod termozgrzewalną (rzeczywiście na chudziak bez gruntu chwyta beznadziejnie), ale nie wiem czy podrzewanie papy nie stopi go (ma przeciez po wyschnięciu konsystencję kauczuku; - mam wysoki poziom wody gruntowej w okresie wiosennym i tego się boję, może i przesadzam (sam tak niekdy myśle o sobie) ale spokój wewnętrzny jest bezcenny; - może zrobię tak - dysperbit- termozgrzewalna- folia- styro- szlichta lub dyperbit(grubo) do klejenia papy na włoknie szkalnym- folia- styro- szlichta; w normalnych warunkach nie używałbym dysperbitu ale chcę wykorzystać fakt że mi został pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts