Jukka5 16.08.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witajcie!Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jakie rury powinnam zastosować przy podłączeniu nowego grzejnika. Nowy grzejnik ma być umieszczony w pomieszczeniu do którego muszę doprowadzić instalację. W pozostałych pomieszczeniach mam starą instalację wykonaną z rur stalowych. Czy mogę zastosować mniej kłopotliwe rury plastikowe? Czy muszę użyć stalowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heatron 16.08.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 To zależy. Jeżeli to stara instalacja pracująca na wysokich parametrach to zrób stal lub miedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.08.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 mialem taka oto sytuacje - wymienilem czesc (caly jeden pion i podejscia go grzejnikow w jego obrebie) ze zwyklych czarnych na PVC i nie zauwazylem nic niepokojacego ale !!! na piecu z racji kaloryferow i podlogowki (swoja droga totalny misz-masz systemow ogrzwania ) mialem ustawiona temperature maksymalna 70 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 16.08.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 zalezy: - jakie grzejniki - jaki piec - jaka instalacja ale tak najprosciej z danych ktore podalas, to jesli wszytsko w stali to do jednego grzjnika technologi bym nie zmienial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jukka5 16.08.2005 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Też myslałam o stali. Te plastiki to wymyśliła ekipa która ma ten kaloryfer zakładać. Myślę że muszę znaleźć prawdziwego hydraulika. Może ktoś ma namiar na takiego? Będę wdzięczna na namiary (okolice Warszawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jukka5 16.08.2005 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Pozostałe grzejniki są stalowe (płytowe) ale mam też dwa żeliwne, które pewnie wymienię dopiero w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts