Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do poszkodowanych

PawelP

Recommended Posts

Witam.

Zastanawiam się nad poprawieniem bezpieczenstwa mojego przyszlego domu (okucia okien, drzwi, alarm itp.). Ciekawy jestem doswiadczen tych, do których domow probowano bądź się wlamano. Czy moglibyscie opisac w jaki sposób wlamano się do waszych domow lub co was uchronilo przed wtargnieciem zlaodziei do srodka?

Pozdrawiam, Pawel.

Mam drzwi antywłamaniowe Dierre! Nie było szans ich sforsować (tylko je trochę poniszczyli).

Niestety weszli przez okno balkonowe (PCV - Veka Softline o okuciami Roto NT). Obecnie dołożyłem sporo grzybków do okuć, ale montażyści powiedzieli, że na złodzieja nie mocnych! Tylko kwestia czasu!

Na pewno warto zainstalować alarm i zamieszkać w nowobudowanym domu tak szybko jak tylko jest tam coś cennego!!!!

Krzysztof

Ostatnio slyszalem opinie ze okna plastikowe sa wrecz zaproszeniem dla zlodzieja. Ja mieszkam na nowym malym osiedlu domkow wielorodzinnych i w ciagu ostatniego roku bylo tu jakies 6 wlaman do mieszkan wlasnie przez okna nie wybijajac przy tym szyb. Dlatego ja do nowego domu wezme drewno, chyba wlasnie Urzedowskiego bo oferuje dobre okucia i szybe p-4 za niewielka doplata. Wyjdzie napewno taniej niz zaluzje zewnetrzne, ktore nie sa zadnym zabezpieczeniem a tylko kusza zlodziei

On 2002-11-28 10:18, Krzysztof wrote:

..... ale montażyści powiedzieli, że na złodzieja nie mocnych! Tylko kwestia czasu!

Na pewno warto zainstalować alarm i zamieszkać w nowobudowanym domu tak szybko jak tylko jest tam coś cennego!!!!

Krzysztof

Moje zdanie jest podobne. Dodam tylko, że oprócz alarmu przydatny jest także przyjazny sąsiad.