Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

może ktoś mi pomoże, problem z KRETEM W GRANULKACH

paj

Recommended Posts

przytkalo mi oczyszczalnie sciekow, wiec wsypalem tam kreta w granulkach, w ciagu 2h 500g, stalo sie, kret sie zbrylil prawie na beton i teraz kicha, przetykalem to sprazyna i zrobila sie dziurka, ale nie mam mowy o korzystaniu z kanalizacji .......

moze ktos z Was mial podobny problem i mu sie udalo bo jak nie to czeka mnie wymiana rur co zwiazane jest z "prociem" podlogi w garazu :(

z gory dzieki za jakies info !

niestety na infolinii uslyszalem tylko ...o Jezu ..... o Jezu ..... naprawde???......

szkoda gadac, wczoraj wieczorem do sloika wsypalem resztke kreta i zalalem zimna woda, zzrobil sie z tego BETON a dzis rano widze, ze jest to rozpuszczone, teraz bede lac wode bo jakas tam dziurka sie zrobila, moze to pomoze?

na razie dzieki za pomoc :)

paj, ale sypałeś i spłukiwałeś, mam nadzieję.

A ma to w ogóle gdzie odpływać? Jak przytkało oczyszczalnię? :o :o :o

Jak długo korzystałeś? Może coś ze spadami ruru, że tak przytkało? Jeżeli będziesz je wymieniał to sprawdź? Może cosik ze skadkami między komorami oczyszczalni?

Może powinieneś od tyłu, a nie w morde lać?

I parę innych jeszcze pytań.

Popróbuj wrządkiem. Może się uda, czego życzę.

Może spróbuj lewatywy,wężyk (lub wąż) z wrządkiem od tylca zaparcia. Ze spiralą uważaj, zwłaszcza jeżeli w garażu masz kolano, żeby nie przebiła bo będziesz miał syf. Tą spiralą jezeli juz to może też od tylca.

paj, ale sypałeś i spłukiwałeś, mam nadzieję.

A ma to w ogóle gdzie odpływać? Jak przytkało oczyszczalnię? :o :o :o

Jak długo korzystałeś? Może coś ze spadami ruru, że tak przytkało? Jeżeli będziesz je wymieniał to sprawdź? Może cosik ze skadkami między komorami oczyszczalni?

Może powinieneś od tyłu, a nie w morde lać?

I parę innych jeszcze pytań.

Popróbuj wrządkiem. Może się uda, czego życzę.

Może spróbuj lewatywy,wężyk (lub wąż) z wrządkiem od tylca zaparcia. Ze spiralą uważaj, zwłaszcza jeżeli w garażu masz kolano, żeby nie przebiła bo będziesz miał syf. Tą spiralą jezeli juz to może też od tylca.

zatkala sie oczyszczalnia tzn bylo juz za duzo tego badziewia w srodku, w instrukcji bylo napisane zeby co 2- 3 lata oprozniac a tu minelo 1,5 roku

:evil:

kupilem kreta i wsypalem zalewajac goraca woda(wtedy nie wiedzialem, ze zbiornik jest pelny), zlewalem wino w domu i wsypalem porzeczki do ubikacji zlewajac non stop wode i dlatego myslalem, ze tym zatkalem rury

spirala juz sie przebilem, od kratki do wlotu oczyszczalni

mam nadzieje, ze kret nie zezarl mi rur???

Gość tripper
wszyscy moi hydraulicy (i pan majster i pan ze spoldzielni i pan jeszcze jeden z poprzedniej spoldzielni, w ktorej mieszkanie wynajmowalem) mowili: JAK ZATKANE RURY TO NALAC COCACOLI DO SRODKA, a ten ze spoldzielni drugi mowi JAK JEDNEJ PANI KRET ZASKORUPIAL W RURZE, TO KAZALEM JEJ COLI NALAC NA NOC, MOWILA, ZE WSZYSTKO ODETKALO SIE