cinko 17.08.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Macie wieksze doświadczenie więc powiedzcie co o tym myślicie.Do tynkowania stuje sie listwy takie dzięki którym równo nakładany jest tynk na ścianę. Zastanawiam się z taką rzeczą, a mianowicie czy one później nie rdzewieją ( ślad na ścianie ) różne są opinie fachowców.Co wy o tym myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 17.08.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 zdanie laika: jeśłi wyschnie tynk (mówimy o wewnętrznym) to nie widzę szansy, żeby wzrosła jego wilgotność na tyle, żeby coś w nim rdzewiało. Zacznie rdzewieć tylko jak wejdzie wilgoć w ścianę, ale i wtedy zacieków z rdzy nie będzie widać.Grzyb zakryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 17.08.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Moja ekipa po nałożeniu tynku szybciutko wyciągała listwy i wyrównywała ścianę. Po listwach nie ma śladu, ściany równe . Choć nie powiem, ilość tych wyrzuconych listew (czytaj: pieniędzy) trochę mnie ruszyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 17.08.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Macie wieksze doświadczenie więc powiedzcie co o tym myślicie. Do tynkowania stuje sie listwy takie dzięki którym równo nakładany jest tynk na ścianę. Zastanawiam się z taką rzeczą, a mianowicie czy one później nie rdzewieją ( ślad na ścianie ) różne są opinie fachowców. Co wy o tym myślicie. Zależy jaki tynk i jaka listwa - jeżeli tynk cem-wap. i listwa stalowa to bez obaw - natomisat przy tynkach giposowych zastosowanie listew,narożnikóe stalowych na pewno zaoowocuje korozją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 17.08.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 U mnie przy tynku cw listwy zostały wyjęte i nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 17.08.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Może to głupie pytanie, ale ja nie wiem...Czym przyczepić te listwy do ściany żeby je potem łatwo wyjąć spod tynku (gipsowego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 17.08.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Na packi z gipsu u mnie zrobili i sami odrywali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 17.08.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Listwy są ocynkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 18.08.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Listwy pierwotnie miały być stosowane i pozostawiane w miejscach pod glazurą. Obecnie tynkarze tak się do nich przyzwyczaili że stosują i zostawiają wszędzie. Jeżeli tynk jest cementowo-wapienny to pozostawienie listew niczemu nie szkodzi. Należy tylko zwrócić uwagę by podczas zacierania i filcowania nie zdarli na grzbiecie listwy warstwy cynku bo wtedy może korodować przy zawilgoceniu ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 18.08.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 U mnie listwy były dane tylko w łazienkach pod glazurę.Ekipa była na tyle solidna że pozostałe ściany są OK.Ja osobiście bałbym się zostawić takie listwy z powodu o którym pisał przedmówca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts