mifim 17.08.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Czy ktoś stosował takie rozwiązanie do izolacji ścian fundamentowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.08.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 styropian nie lubi papy , ale może masz co innego na mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 17.08.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Co prawda nie stosowałem takiego roziązania do ocieplenia fundamentów tylko dachu, ale wydaje mi się że nie byłoby z tym problemów przy zachowaniu jednak dużej ostrożności i dokładności montażu, tak aby dokladnie wykonać i uszczelnić zakłady, delikatnie wykonać obsypkę.Moim zdaniem, jeżeli nie jest to super oferta to nie warto się w to bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 17.08.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 zwykla papa np. smolowa, nie moze stykac sie bezposredni ze styropianem, gdyz zawiera substancje ktore rozpuszczaja styropian. Trzeba albo uzyc papy modyfikowanej SBS, i w tedy mozna ja bezposrednio klas na styropian, albo czyms oddzielic pape i styropian od siebie np folia PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 17.08.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 tak dla wyjaśnienia: były to płyty styropianowe połączone z papą tak, że przy układaniu pokrycia dachowego od razu była izolacja z papy na styropianie, papa po ok 10cm po obwodzie płyty wychodziła poza obrys styropianu; jeżeli chodziło o okładanie papą styropianu to chyba bezsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 22.08.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam, Teraz już są papy asfaltowe a te można kleić do styropianu (i odwrotnie) na lepik asfaltowy - styropian sobie z nim radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts