Pawson 17.08.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Czesc Sytuacja wyglada tak: Dorobilem do projektu piwnice i w niej kotlownie gazowa. Nie planuje tam robic zadnych umywalek, pralni ani nic takiego. Czy w takim razie kanalizacje (odprowadzenie do szamba) mam ciagnac ponizej parteru czy ponizej poziomu piwnicy... Nie pytalem jeszcze instalatora o to .. chcialbym sie wczesniej przygotowac do dyskusji z nim... Jak to wyglada u Was ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.08.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 kanalizacje możesz poprowadzić na wysokości sufitu. Zostaje tylko problem z rurka odprowadzającą skropliny z komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.08.2005 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 kanalizacje możesz poprowadzić na wysokości sufitu. Zostaje tylko problem z rurka odprowadzającą skropliny z komina mozna to jakos rozwiazac ... czy zostaje stary, sprawdzony sposób "na butelkę" tudzież wiadro ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.08.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 my wyprowadzilismy rurkę na zewnątrz. U nas nie ma wiele skroplin, okolo 1 litra na miesiąc, żadnych szkód w ogrodzie nie zauwazyłam. Nasz dom jest na lekko pochyłym terenie, podpiwniczenie ok. 60m2, zagłębienie w grunt ok. 1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 17.08.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 kanalizacje możesz poprowadzić na wysokości sufitu. Zostaje tylko problem z rurka odprowadzającą skropliny z komina Ale to już mały problem... Tylko żeby ci się z czasem nie odmieniło że chcesz sobie w piwnicy coś wodnego zainstalować jakąś umywaleczkę albo praleczkę - przemyśl dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.08.2005 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 kanalizacje możesz poprowadzić na wysokości sufitu. Zostaje tylko problem z rurka odprowadzającą skropliny z komina Ale to już mały problem... Tylko żeby ci się z czasem nie odmieniło że chcesz sobie w piwnicy coś wodnego zainstalować jakąś umywaleczkę albo praleczkę - przemyśl dobrze Wtedy by musiala byc praleczka co sika w góre i to dosyc mocno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 17.08.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Kanaliza pod sufitem w piwnicy Pierwszy raz słyszę! W mojej piwnicy, która jest w całości pod ziemią, kanaliza zagłębia się pod piwnicą i leci do kanalizacji gminnej. I nie pisz, że nic nie będziesz robił w piwnicy, ja też taka mądra byłam! , a teraz jest wanna na psy, pralnia no i kotłownia i pokój hobby. Obrastamy w piórka obrastamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.08.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 było tak, hydraulik zaproponował nam, aby pralke postawić na 70-cio centymetrowym postumencie Przez chwilę byłam na bezdechu Pralnie zrobilismy jednak na parterze w pomieszczeniu gospodarczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 17.08.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Scieki można przepompowywać. Pompka nie jest chyba droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.08.2005 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Scieki można przepompowywać. Pompka nie jest chyba droga rozwin temat jesli mozesz... Czy to by znaczylo ze do skroplin pompa ma chodzic caly czas i pompowac po kropelce czy autmat jakis coby sie zalaczal raz na dzien i pompowal to co sie zbierze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.08.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Jeżeli chodzi o skropliny to nie ma sensu.Wbrew temu co piszesz na pewno kiedyś zrobisz tam jakąś umywalkę/WC. Wtedy to ma sens. A jak to działa dokładnie to nie wiem. Nie mam piwnicy. Ale wiele osób tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.08.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 wlasciwie z ta pralka to niezly pomysl, jak sie zbiera sezon przedszkolny lub rodzinny (wakacje na przyklad) i mam 3 prania dziennie to mam dosc schylania i zagladania, co sie jeszcze zmiesci, czy ktos czegos nie zapakowal do pralki przede mna, ten postument to fajna sprawa - dla mnie oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 18.08.2005 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ja uważam, ze to zależy od tego gdzie zrzucane są scieki. Jeżeli do szamba, to zrobiłbym pod sufitem, jeżeli do kanalizacji to pod posadzką. Dobrze jest mieć kratke ściekową w posadzce. Nie ma rzeczy niezniszczalnych. Coś pęknie, to problem wody z głowy. Albo np. takie coś: Wymieniałem ostatnio grzałkę w bojlerze. Nie musiałem łapać wody w wiaderko. Spuściłem na podłogę, a ta do kratki.W przypadku kotła na paliwa stałe przelew z naczynia wypuszcza się nad zlew. Wtedy też kanalizacja idzie pod posadzką.Jednak można to rozwiązać i w inny sposób. Wykonać studzienkę chłonną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts