Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z pracą - co zrobić aby mnie zwolnili

AnetaS

Recommended Posts

Dziś jest mój wielki dzien porażki

Nawet posta mi przed chwilą zjadło.

Zawaliłam w pracy. I jeśli nawet sprawa zostanie załatwiona pozytywnie to i tak będzie to mój wielki dzień prażki.

Zastanawiam się czy czekać aż dadzą wypowiedzenie czy złożyć samemu.

Samopoczuice straszne. A za chwile mam jeszcze spotkanie służbowe.

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nic nie składać, nic nie pić, może i akurat tej jednej nocy nie spać. Usiąść i przygotować linię obrony. Wymyślić kilka alternatyw z gatunku wywierania wpływu na ludzi, w zależności od tego z kim będzie ewentualna rozmowa. Przede wszystkim być jednak doskonale przygotowanym merytorycznie aby ne dać się już niczym zaskoczyć i dać wyraźnie do zrozumienia, że doskonale znamy się na temacie i coś takiego na pewno się nie powtórzy. Powodzenia!

Niech zgadnę, wylałaś kawę na szefa albo powiedziałaś, że Ci to lotto ? :)

pierwsze nigdy mi się nie zdażyło, a drgie bardzo bym chciała.

:p

chyba mi się troszkę humor poprawił. Niech się dzieje co chce. Jutro też jest dzień.

Selimm bardzo dziękuję za słowa otuchy.

Się zdarza. Ludzie wielcy uczą się na błędach. Ludzie naprawdę wielcy uczą się na błędach innych.

Może kiedyś uda mi się zaliczyć do ludzi naprawdę wielkich a na razie uczę się na swoich błędach. I musze przyznać że dzisiejszy dzień bardzo wiele mnie nauczył.

Gdybyś była facetem doradziłbym po prostu "reset" (kilku kolegów, odrobinę alkoholu itd.). Co robią dziewczyny w takich sytuacjach - nie za bardzo wiem - ale sugeruję przynajmniej się wyspać. Złożyć wypowiedzenie zawsze zdążysz.

Ten "reset" to całkiem doby pomysł.

Ale na razie się wstrzymam, zobaczę co będzie dalej.

Byłam na rozmowie u Szefowej, przyjeła spokojnie. Jutro będzie Szef i padnie decyzja co dalej.

Idz koniecznie do fryzjera

jutro rozmowa z szefem musisz super wyglądać i samopoczucie ci sie poprawi

a wieczorkiem 2 piwka

pewnie dałaś czadu ale może szef też człowiek

szkoda, że nie przeczytałam tego wcześniej, gdzie ja o tej porze znajdę fyrzjera, a przydałoby się. :wink:

a mi sie "lotto" nie podoba. Powstanie tej reklamy oznacza ze po jakies tam badaniach statystycznych prawdopodonie okazalo sie ze wiekszosc Polakow nie chce super domu super samochodu i wycieczek zagranicznych (wczesniejesze reklamy LOTTO) tylko chce rzucic prace ...

Czy to znaczy zxe jestesmy zfrustrowanym narodem... ktory chodzi do pracy jak na tortury ??

Z punktu widzenia szefa napiszę ,że jak widzę, ze ktoś się przejmuje tym, że zachrzanił, nie próbuje zwalać na innych i nie wymyśla przyczyn dla których mu się nie powiodło - przechodzi mi od razu i nieszczęśnika sama pocieszam.

Nie myli się tylko ten co sam nic nie robi.

Iskra

a mi sie "lotto" nie podoba. Powstanie tej reklamy oznacza ze po jakies tam badaniach statystycznych prawdopodonie okazalo sie ze wiekszosc Polakow nie chce super domu super samochodu i wycieczek zagranicznych (wczesniejesze reklamy LOTTO) tylko chce rzucic prace ...

Czy to znaczy zxe jestesmy zfrustrowanym narodem... ktory chodzi do pracy jak na tortury ??

Mam dokładnie takie samo odczucie i wniosek nasuwa mi się jeden,

większość z nas nie lubi swojej pracy,

bo większość z nas pracuje niezgodnie z wykształceniem, powołaniem, zainteresowaniami, czujemy sie nie na miejscu,

czujemy, że nasz potencjał marnuje się niewykorzystany...

To bardzo przykre...

A LOTTO to skrzętnie wykorzystuje i to też jest przykre...