malgosia 17.08.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Drodzy Forumkowicze Muratora,dowiedziałam się, że można tu znaleźć dużo ciekawych informacji i rad na temat wyboru projektu domu i jego budowy.Faktycznie miałam lekturę na wiele godzin, znalazłam wiele ciekawych rzeczy, ale z przykroscia twierdzę, że nie ma słowa na temat projektów które mnie interesują.Przymierzam sie do zakupu projektu domu by go wybudować w okolicach Warszawy na działce o szerokości 32 i długości 20m wiazd od wschodu na boku działki 32m.Chodzi mi o projekty "Dom w wiązach", i "Dom w liliach" z Archonu. Czy jest z nimi coś nie tak?????? A może jednak ktoś je realizował lub robi do tego podejście,będę wdzięczna za krytyczne uwagi, sugestie, wskazanie gdzie (jeśli były realizowane) można obejrzeć gotowy dom. A może ktoś ma dobry pomysł na inny dom o podobnych wymiarach.Zależy mi aby po wybudowaniu domu miec jeszcze "trochę" działki zwłaszcza z tyłu domu.Z moich obmiarów działki wynika, że idealny byłby o wymiarach 16m/9m-max10 m. Biorąc pod uwagę, że chcemy garaż dwustanowiskowy wybór nie jest łatwy. http://www.archon.com.pl/index.php?act=12&sid=m3f02aef9322ec&intra=140dcfb229407efa7c6a873fab3103a8&crc=bbb7771fbc4aea2381b7ed7749d5deee&lang=pl http://www.archon.com.pl/index.php?act=12&sid=m3f26671e32e82&intra=65a434c41fea61b21b9f042529b81d38&crc=383bd6933b8acc6ea751a916d4fb8b39&lang=pl Napiszcie cos proszę....Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 18.08.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Witam Oba projekty są miłe dla oka, chociaż różne. W pierwszym trochę małe są pokoje na poddaszu, w drugim z kolei największy pokój na górze jest chyba trochę za duży... No, ale to zależy od wielkości rodziny i upodoban. W obu domach, moim zdaniem, jedna łazienka na poddaszu na tyle sypialni, to za mało. Chyba, że nie wszystkie sypialnie będą zamieszkałe Pozdrawiam, akacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniamania 03.09.2005 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Dla mnie dom w wiązach jest zbyt skomplikowany ,wyobrazam sobie jak drogi wyjdzie dach.Dom w liliach jest fajniejszy.No ale kazdy projekt musi podobac się i spełniać Twoje oczekiwania .Poproś pracownię o kosztorysy obu domów .Odwiedź jakąś pracownię ,która adaptuje projekty do konkretnej dawki i tam architekt spojrzy fachowym okiem i doradzi Ci czy ten projekt pasuje do Twojej działki.Ja właśnie kończę stan surowy (ale inny ,zupełnie prosty projekt.)Miał być mały,przytulny domek za ok 200 tys,w wychodzi "stodoła" za ok 300tys(oby starczyło tyle)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts