Hani 17.08.2005 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Ma zmienić się prawo budowlane, likwidacja ZUD-ów, jakieś uproszczenia itd. Natomiast ja jestem na etapie odbioru decyzji o warunkach zabudowy. No i co teraz zrobić: - działać po staremu, przyłącza, geodeta i pozwolenie na budowę załatwiać już teraz po staremu, - czy też poczekać na wejście w życie przepisów, skoro mają i tak wszystko uprościć a ja zamierzam ruszyć z budową dopiero na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolf 18.08.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 znając talenty naszych posłów do "upraszczania" podwoiłbym wysiłki, aby zdążyć przed nowelizacją Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata222 18.08.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Od kiedy wchodzą w życie nowe przepisy? Mnie interesuje czy można wybudować garaż bez pozwolenia na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 18.08.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Działać po staremu, byle działać! Nie stać, nie czekać! Państwo u nas niesłowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 18.08.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Hanija mam taki sam problem, tylko że wystapiłam o warunki zabudowy jakieś 2 tygodnie temu, mam nadzieje że gdy będe miała dezyzje wszystko się wyjaśni i wystąpie z nowym prawem budowlanym o pozwolenie na budowe, ponieważ nie będe musiała robić planów na przyłącza i nie będe potrzebowała pozwolenia na garaż. Jak będziesz wiedziała kiedy nowelizacja wejdzie w życie daj mi zanć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 18.08.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Witam, Prezydent podpisał nowelizację 15.08.2005, do tego jakieś 1 do 2 tygodni na publikację w Dzienniku Ustaw i 4 tygodnie na wejście w życie, czyli gdzieś przełom września/października będzie po nowemu.Nie dla wszystkich urzędników garaż jest i będzie budynkiem gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts