backdraft 18.08.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Opis:Mam projekt w którym oryginalnie jest dachówka (kolor brąz), mam zgodę autora projektu na zmianę pokrycia na blachodachówkę, mam też już pozwolenie na budowę z tymi zmianami. Moje pytanie:Czy mogę wróćic do pierwotnych założeń i pokryć dach dachówką jak było oryginalnie w projekcie i czy mogę ewentualnie zmienić kolor pokrycia dachowego na inny np. na czerwony. Oto jest pytanie. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 18.08.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 W zasadzie nie powinno być z tym problemu - choć np kolor, a czasami i pokrycie dachu określa decyzja o warunkach zabudowy (albo plan miejscowy, o ile twoja gmina go ma). Sprawdź WZ a najlepiej - zadzwoń do Wydziału Architektury, który dał ci pozwolenie na budowę - wtedy masz święty spokój, że lokalna interpretacja prawa nie przysporzy ci kłopotów. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 18.08.2005 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Jesli chodzi o WZ to jest OK, ale potwierdzę w architekturze.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts